16 stron: « < 10 11 12 13 14 15 16 >
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo ładna, świetny malunek
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
wspaniale malunki! ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Hmm fajnie przemyślana bluza ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aż mnie zatkało z zachwytu!!! Nie dość, że pięknie uszyte, to te malunki... ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Alto, gdzie kupiłaś tkaninę na bluzę? Marzy mi się taka domowa luzacka sukienka z czegoś takiego. Jakiej tkaniny szukać? Co wpisać w gugla?
Jesteś bardzo ładna i oprócz szycia, malowania itd możesz być fotomodelką ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziękuje Wam ![]() lutien - dziękuję ![]() szczerze mówiąc nie wiem co to za materiał. Grubsza dzianina po prostu. W dotyku dość sztuczna. Powinnam się na tym znać, ale nie przyłożyłam się zbytnio do przedmiotu zwanego materiałoznawstwem... Ja ją kupiłam u mnie w "hurtowni" tkanin. Miała 80cm szerokości i z żadnej strony nie miała luźnego brzegu. Jak taka... tuba :P Zdziwiło mnie to ale jak już miałam wizje na ten materiał to się tym nie przejęłam ![]() Pozdrawiam! ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Genialne !! Zazwyczaj szuka się ciekawego wzoru na tkaninie, a Ty go sama tworzysz !! Musisz mieć sprawne zdolne rączki, ja jedynie maluje kwiatki na wykładach ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Coby nie było że nic nie robię, to wrzucam zdjęcia drugiej bluzy. Nuda u mnie bo bluza prawie taka sama ![]() Szczegóły: W odróżnieniu do poprzedniej, w bluzie rękaw jest skrojony z całości. Ponadto nie ma szwu ramieniowego - skroiłam przód razem z tyłem. Jest tylko szew wewnętrzny łączący spód rękawa i boki. Do tego odszycie dołu z plisy skośnej z tego samego materiału i szeroka plisa skośna w formie "mankietu" przy rękawach. Wykończenie podkroju szyi również plisą skośną ale już o mniejszej szerokości ![]() Za jakiś miesiąc może będę miała aparat (mój się zepsuł, a brata leży nieużywany, więc może mi pożyczy na czas nieokreślony ![]() Teraz jestem chora, dochodzę powoli do siebie, więc wkrótce będzie prawdopodobnie sukienka na nietypowej sylwetce i jakaś bluzeczka z delikatnymi malunkami. Ale na to jeszcze trochę czasu trzeba. Pozdrawiam! --- Ostatnio edytowane 2013-01-11 22:01:35 przez Alto --- ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
ten rysunek tygrysa sama narysowałaś WOW?nawet jeśli nie świetny pomysł z wykorzystaniem wzoru ________________________________________________________
szycieeli |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Znalazłam na internecie podobną bluzę z takim właśnie tygrysem. Patrząc w monitor komputera naszkicowałam sobie tego tygrysa znikającym pisakiem do tkanin. A później malowałam, nadal podglądając obrazek w komputerze. Nie drukowałam szablonu, ale nie wymyśliłam tego sama. Wspomaganie w postaci zdjęcia w komputerze miałam ![]() ________________________________________________________
|
16 stron: « < 10 11 12 13 14 15 16 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.