Wersja do druku

2 strony: 1 2 >

Świeżynek
Witajcie, kupilam maszyne marki Lady Victoria 7800F. Niemiecka marka, stad tez mam problem z rozszyfrowaniem instrukcji. Nauczylam sie nawlekac dolna i gorna nic i dzisiaj przystapilam do pierwszego szycia, niestety rozczarowalam sie pobiewaz stopka strasznie mocno trzyma material i nie jestem w stanie nic zrobic :( domyslam sie ze pokretlo odpowiadające regulacji docisku stopku znajduje sie z lewej strony pod osłonka tuz nad lampka. Krece i niestety nic sie nie dzieje. Prosze pomozcie mi i poradzcie w czym moze byc problem.
Mistrzyni Krawiectwa
Podnieś stopkę i pokręć kołem maszyny /do siebie/. Przyjrzyj się, czy transporter pod stopką się porusza wychodząc ponad poziom płytki ściegowej. Może po prostu jest wyłączony.

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Wie heißt du?? Wo wohnst du?? Wer bist du??
Grześ
Grześ
:rotfl:jesteś konkretny i nie zasypujesz gruszek w popiele :rotfl: . Nelza ma jednak problem z rozszyfrowaniem maszyny do szycia. Przypuszczam,że niemiecki techniczny nie jest dla Ciebie problem stąd ta radość:)
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551)
Świeżynek
Podnieś stopkę i pokręć kołem maszyny /do siebie/. Przyjrzyj się, czy transporter pod stopką się porusza wychodząc ponad poziom płytki ściegowej. Może po prostu jest wyłączony.

Ania
Sprobowalam, transporter chodzi bez zarzutu
Świeżynek
Z calym szacunkiem Panie Grzegorzu, Pana znajomosc jezyka niemieckiego nie imponuje mi
Stara Gwardia
Grześ
:rotfl:jesteś konkretny i nie zasypujesz gruszek w popiele :rotfl: . Nelza ma jednak problem z rozszyfrowaniem maszyny do szycia. Przypuszczam,że niemiecki techniczny nie jest dla Ciebie problem stąd ta radość:)
W nieco zawoalowany, choć prawie bezpośredni sposób próbowałem od naszej nowej koleżanki zdobyć nieco informacji o jej intrygującej osóbce. Oczywiście już po tym, jak otrzymała, jak zwykle nieomylna poradę od naszej, niezastąpionej, forumowej koleżanki.
Grześ,
P.S. Pozdrawiam całe kociarstwo, które zamiast spać o tej porze, szuka okazji do zabawy zrzucając różne rzeczy z półek i budzi już śpiących domowników. A żeby wam się futro filcowało!!!
Mile z Pana strony ze zechcial Pan zajrzec w glab mojej osoby, jak widac w temacie maszyn wieje pustka. Mialam nadzieje na wsparcie rowniez z Pana strony, gdyz z transporterem nic sie niepokojacego nie dzieje. Czyzby to bylo jedyne rozwiazanie? ;(
Krawiec-Filozof
Zrób jakieś fotki tej maszynerii i spróbujemy rozkminić, gdzie jest regulacja docisku.
Najlepiej front, szczyt i tył w okolicy igielnicy.
I nic się nie martw! Coś się poradzi! :)
https://www.facebook.com/Zibiasz
Stara Gwardia
Mile z Pana strony ze zechcial Pan zajrzec w glab mojej osoby, jak widac w temacie maszyn wieje pustka. Mialam nadzieje na wsparcie rowniez z Pana strony, gdyz z transporterem nic sie niepokojacego nie dzieje. Czyzby to bylo jedyne rozwiazanie? ;(
Lubię pomagać znajomym, gdy mają problemy małe i duże. Nieznajomym także, aczkolwiek wtedy, gdy spytają o drogę lub gdy im auto się zepsuje, dam na bilet jak djengów braknie. Podniosę, gdy ktoś upadnie, a jak ma łeb rozbity, to i na pogotowie zadzwonię. Jednak nie znam się na mechanice maszyn do szycia. Mógłbym, bezinteresownie się nauczyć dla znajomej, ale dla nieznajomej tylko za kawę i ciastko.
G.G.

2 strony: 1 2 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.