Świeżynek
![]() |
|
Witajcie, kupilam maszyne marki Lady Victoria 7800F. Niemiecka marka, stad tez mam problem z rozszyfrowaniem instrukcji. Nauczylam sie nawlekac dolna i gorna nic i dzisiaj przystapilam do pierwszego szycia, niestety rozczarowalam sie pobiewaz stopka strasznie mocno trzyma material i nie jestem w stanie nic zrobic
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Podnieś stopkę i pokręć kołem maszyny /do siebie/. Przyjrzyj się, czy transporter pod stopką się porusza wychodząc ponad poziom płytki ściegowej. Może po prostu jest wyłączony.
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wie heißt du?? Wo wohnst du?? Wer bist du??
Grześ ________________________________________________________
Panie Boże! A mogłeś z tego żebra, taką fajną kolejkę elektryczną zrobić! |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551) |
|
Świeżynek
![]() |
|
Sprobowalam, transporter chodzi bez zarzutu
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Z calym szacunkiem Panie Grzegorzu, Pana znajomosc jezyka niemieckiego nie imponuje mi
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
W nieco zawoalowany, choć prawie bezpośredni sposób próbowałem od naszej nowej koleżanki zdobyć nieco informacji o jej intrygującej osóbce. Oczywiście już po tym, jak otrzymała, jak zwykle nieomylna poradę od naszej, niezastąpionej, forumowej koleżanki.
Grześ, P.S. Pozdrawiam całe kociarstwo, które zamiast spać o tej porze, szuka okazji do zabawy zrzucając różne rzeczy z półek i budzi już śpiących domowników. A żeby wam się futro filcowało!!! ________________________________________________________
|
Świeżynek
![]() |
|
Mile z Pana strony ze zechcial Pan zajrzec w glab mojej osoby, jak widac w temacie maszyn wieje pustka. Mialam nadzieje na wsparcie rowniez z Pana strony, gdyz z transporterem nic sie niepokojacego nie dzieje. Czyzby to bylo jedyne rozwiazanie? ;(
|
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Zrób jakieś fotki tej maszynerii i spróbujemy rozkminić, gdzie jest regulacja docisku.
Najlepiej front, szczyt i tył w okolicy igielnicy. I nic się nie martw! Coś się poradzi! ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Lubię pomagać znajomym, gdy mają problemy małe i duże. Nieznajomym także, aczkolwiek wtedy, gdy spytają o drogę lub gdy im auto się zepsuje, dam na bilet jak djengów braknie. Podniosę, gdy ktoś upadnie, a jak ma łeb rozbity, to i na pogotowie zadzwonię. Jednak nie znam się na mechanice maszyn do szycia. Mógłbym, bezinteresownie się nauczyć dla znajomej, ale dla nieznajomej tylko za kawę i ciastko.
G.G. ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.