23 strony: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Myślę, że to kierunek nitki i powinny być prostopadłe przynajmniej do złożenia materiału, jeśli jakaś część jest krojona w takim złożeniu...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Zloty kroj - na pewno nie dla osob poczatkujacych, brak jakichkolwiek uwag i danych na temat indywidualnych cech wybraanej odziezy (brak opisow, sposobu zszywania itp). Workowate wzory, wiszace spodnie, wykroje czesto zupelnie mijaja sie z podanym rozmiarem, rysunki na odwrocie zupelnie nie koresponduja z forma wykroju (jakby nie nalezaly do danego wzoru!) Fragmenty wykroju nie zawsze sa do siebie dopasowane (przesuniecia). Karte z wykrojami trzeba skladac na 4 czesci, zeby najblizej polozone punkty weszly na kalke.
Wykroje robi sie szybko i przyjemnie. swietna baza do dalszej obrobki. wszystkie dlugosci niestety trzeba pomierzyc i porownac z obwodami i dlugosciami ciala inaczej szyjemy po raz drugi. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam. Mam dwa pytania do użytkowników ZK.
1) Do jakiego rozmiaru (obwodu bioder lub klatki) są wykroje "classic" a od jakiego zaczyna się XXL. 2) Gdzie aktualnie kupujecie te magazyny/ zestawy - próbowałam skontaktować się na stronie ZK mailowo zadając powyższe pytanie ale nie otrzymałam odpowiedzi. Trochę się obawiam, czy gdy dokonam przez tę stronę zakupu to otrzymam zamówienie. Pozdrawiam Joanna |
|
Świeżynek
![]() |
|
Dostałam dziś odpowiedź od handlowca ZK - wklejam, bo może ktoś też będzie ciekaw:
"We wszystkich zestawach XXL posiada Pani 97 wykrojów plus size. Ogólna uwaga: • Standardowe wykroje Złoty Krój, jak również zeszyty uzupełniające – kwartalniki, wykroje męskie oraz dziecięce są przeznaczone dla osób o obwodzie bioder do 135 cm. • wydania Classic dla pełniejszych figur nadają się dla osób o obwodzie bioder od 100 cm do 135 cm. • Dla osób o obwodzie bioder od 120 cm do 170 cm przeznaczone jest nasze wydanie XL & XXL. Wydanie XL & XXL zawiera specjalną krawiecką taśmę o długości 180 cm z z niebieską skalą rozpoczynającą się od od 110 cm i kończącą się przy 170 cm. Taśma z niebieską skalą może być używana tylko do wykonywania wykrojów XL & XXL Natomiast wciąż chciałabym wiedzieć czy kupujecie te zeszyty przez stronę zloty-kroj.pl czy w jakimś innym miejscu. Chciałabym być pewna źródła. |
|
Administrator
![]() |
|
Ja kupowałam przez ich stronę. Teraz nie kupuję bo zebrałam już spora kolekcję. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
A jakbyś miała tak ocenić z perspektywy lat zakup zk to nie żałujesz? wart był wydanych pieniędzy? też się właśnie zastanawiam nad kupnem
--- Ostatnio edytowane 2016-10-02 11:28:01 przez oki --- |
|
Administrator
![]() |
|
Na pewno nie żałuję bo choć poprawki trzeba wprowadzać to jednak nie są tak drastyczne. Jakby nie było w biuście i w biodrach jest OK bo z tych dwóch miar robisz wykrój. W pasie trzeba dopasować.
Zależy też czy preferujesz klasykę czy wolisz ekstrawagancję bo ZK to jednak klasyka. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
No właśnie wolę klasykę, w burdzie dużo wykrojów jest dla mnie zbyt wymyślna albo workowata. Lubię Annę, ale tam te rozmiary są zwykle dużo za duże zwłaszcza w biuście i ramionach, no i do szału mnie doprowadza przerysowywanie, w Annie ostatnio tak się kreski nakładały że cały dzień straciłam sprawdzając czy wszystko dobrze naniosłam
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Ja podjęłam decyzję - takie rozwiązanie połowiczne
![]() ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Daj znać jak Ci wyszło. Ja czekam na nową promocję