Stara Gwardia
|
|
....kupic nowe nici z nadzieja , ze twoja maszyna je polubi
![]() pozdrawiam Masza |
|
Świeżynek
![]() |
|
Koleżanko Fides.
Nitka odwija mi się w przeciwnym stronę do ruchu wskazówek zegara. --- Ostatnio edytowane 2014-07-16 21:29:45 przez alex77 --- |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Fides to koleżanka! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fides! Proszę w imieniu całego forum - nie bij od razu! Najpierw wytłumacz... ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Świeżynek
![]() |
|
Kolego Bogdan.
Jak już pisałem koleżance Fidesowi nici odwijają się w przeciwnym kierunku do ruchu wskazówek zegara , szpulka stoi na stojaku (mam zrobiony podobny jak ten: http://szycieuli.blogspot.com/2011_02_01_archive.html --- Ostatnio edytowane 2014-07-16 21:30:05 przez alex77 --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Kolego Zibiasz.
Sugestie ze zmianą igieł przerabiałem (inna firma inny rozmiar) , to nie ten trop. Co się tyczy "niewłaściwie fyfazowanego ucha" , to myślę ,że problem występował by przy szyciu grubszą nicią (używam zamiennie 30 poliestrowych ) i przy tych niciach ten problem nie występuje. --- Ostatnio edytowane 2014-07-16 21:37:31 przez alex77 --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aleksie77,
Odwróć szpulkę w takim razie do góry nogami, tak, aby nitka rozwijała się zgodnie z ruchem wskazówek. (Przeczytałam kiedyś radę, aby przy niciach do haftowania, pilnować, aby nić rozwijała się w przeciwną stronę do wskazówek zegara, aby uniknąć skręcania nici i w rezultacie ich rwania. A ja proponuję Ci, zrób odwrotnie, jak wcześniej napisałam. ) (Mam nici Coats Epic 5000 m 120 rozwijają się zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara. To tak na marginesie i być może nie ma związku.) Fides |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zibiaszu,
Jak możesz przy takich temperaturach sugerować, że jestem surowa! Jestem jak najbardziej u g o t o w a n a. Fides PS. Przepraszam za zaśmiecanie wątku, Aleksie77. |
|
Świeżynek
![]() |
|
Witaj koleżanko.
Sprawdziłem dzisiaj zaproponowane przez Ciebie rozwiązanie, niestety przy takim rozwijaniu nici , skręcenie następuje już po przeszyciu 10 cm tkaniny , także nici pójdą raczej w odstawkę , bo już nie wiem jak mam rozwiązać ten problem. Dziękuje wam wszystkim . |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj kolego,
Przykro czytać, że nici z nici. Szkoda. Fides |
|
Świeżynek
![]() |
|
Rzeczywiście szkoda, bo tez to rozważałam
|