68 stron: « < 25 26 27 28 29 30 31 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Co do sukienki, to nic nowego nie powiem, jest znacznie lepsza niż model w Burdzie. A pasmanterie? Miasto średniej wielkości, ale na jednej ulicy mam cztery i dwa sklepy z tkaninami (czuję się jak alkoholik w monopolowym ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
U mnie są dwie pasmanterie - w jednej większej Pani Wlaścicieka jest straszna - jak najgorsza nauczycielka w szkole - zła, nawet, że dziewczyny w kolejce rozmawiają. Powolna w obsłudze, do tego stopnia, że jak jesteś druga czy trzecia, to i tak pół godziny zleci jak nic, na kupnie jednego suwaka. Wiedzieć co się chce kupić i nie marudzić, to podstawa, żeby nie zginąć od spojrzenia, wyżej wymienionej. O możliwość płacenia kartą zapytałam tylko raz...i już nigdy tego błędu nie powtórzę.
Nie chodziłabym tam, ale co robić, kiedy ma wszystko i się zna ![]() A w tej drugiej, niby nieco milej ( trudno, żeby dało się gorzej ) ale jakoś tak bez klimatu i wybór kiepski, a co do obsługi też szału brak ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Wiecie co wczoraj się wkurzyłam. Byłam w pasmanterii i nie było czarnej, bawełnianej wypustki. No ludzie bez przesady ... Niby koleżanka przełożyła gdzieś koszyk z wypustkami i nie dało rady go odszukać. Pasmanteria wielkości 3x3 m... ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Heh, a ja jak kupowalam zamek do kurki z eko-skorki, to chcialam koniecznie srebrny, a były tylko miedziane! W czwartej z kolei pasmanterii znalazlam w koncu srebrny ,ale dlugosci 80cm, a ja potrzebowalam tylko 40. Kupilam oczywiscie i teraz resztki zamka wszywam do czego sie da!
Teraz zreszta kupilam sobie fajny material, cos a la szary melanz, z mysla o tunice z zamkiem - tez oczywiscie srebrnym, ale nie moge trafic takiego ,ktory bedzie wystarczajaco mocno sie blyszczal. Chodzi mi o to, zeby byl dosc widoczny. Nie wiem ,czy zwrocilyscie uwage, ale w gotowych sukienkach zamki sa mocno blyszczace i przez to bardzo wyrazne. I gdzie tu takiego dostac?????/ ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Monia jak byłam w Polimexie to tam był taki wybór zamków... i te błyszczące, które wszywa się ozdobnie albo w rękawki albo w dekolt to ona były błyszczące z ozdobnymi końcówkami ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
RZeczywiscie, maja duzy wybor. Wolalabym jednak bezposrednio kupic - mnejsze ryzyko. Czekam wciaz na materialy od Eliny, podobno paczke wysłała i to wina firmy kurierskiej. Zaczynam powoli tracic cierpliwosc.
Moze zrobie małą rundkę po lumpkach i kupie jakas kurte z zamkiem do wyprucia, tylko musze sie wyleczyc, bo przeziebiona jestem juz ponad tydzien. ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Mnie wkurza to, ze trzeba od razu kupić np. 10 szt. Chyba kiedyś wybiorę się do nich na zakupy a potem będę sprzedawać to co zostanie ... ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Burda 9/2010, sukienka nr 122.
Spokojnie mozna kroic rozmiar mniejszy, poza tym dlugaśka - musiałąm obciac 10 cm. Zamiast fikusnych mankietow, normalne rekawy. Na zdjęciach nie widac dobrze szwów. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aha, sorry za krzywiki, nie powinnam nosic czarnych rajtuz! ________________________________________________________
|
68 stron: « < 25 26 27 28 29 30 31 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.