15 stron: « < 8 9 10 11 12 13 14 > »
Stały Bywalec
![]() |
|
a z kropek powstała torba ![]() ![]() ![]() Maszyna przeżyła tą torbę, ale stresowałam się strasznie i czasem musiałam do niej ładnie mówić. Ale co do Singera lidlowskiego to potknął się ostatnio bez powodu na prostej rzeczy i igła przestała reagować na kręcenie ręczne tym pokrętłem z boku. Pisałam o tym w innym wątku, ale chyba mój przypadek jest wyjątkowy... a tak na marginesie, jeśli chcecie mi rozjaśnić kilka kwestii, to zapraszam na bloga na krótką ankietę, bo nadal czuję się "jak w pieluszkach", nie mówię już o tym, że wasze umiejętności mnie zawstydzają ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Super torba. ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Piękne te kropy! Mi właśnie brakuje takich fajnych materiałów na podszewki ale mam tyle innych, że zrobiłam sobie sama szlaban na kupowanie nowych dopóki tamtych nie wyszyję. Torba bardzo fajna i zupełnie nie rozumiem, czemu się jak w pieluchach czujesz ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Dziękuję! też lubię różnorakie podszewki, torba w środku też może być pięknie wykończona i warto to podkreślić ciekawym wzorem ![]()
Dziękuję za te słowa! ja miałam ochotę wynieść wszystko ze sklepu fabryq, tyle wzorów i kolorów, że można przepuścić wszystkie pieniądze (ceny mniej kolorowe) ale trzymałam się twardo, że kupię tylko taką tkaninę jaką moja znajoma chciała mieć na podszewkę. A w pieluchach się czuję, bo widzę ile jeszcze nie wiem, szyję tak krótko, czasem mam więcej chęci niż czasu i wtedy trochę się człowiek czuje rozdarty. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Świetny pomysł z tymi uchami-sznurkami. Bardzo starannie wykonana torba, uważam, że nie masz powodów do wstydu, za to wiele do dumy
![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
upodobałam sobie te sznurki jak szyłam worki-plecaki, a później byłam ciekawa czy sprawdzą się przy torbie i są naprawdę super ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie, no ja wymiękam, następna z takimi pięknymi torbami. Ludzie, czy Wy wstydu za grosz nie macie, tak mnie tu torturować takimi fajnymi uszytkami? Jak tak dalej pójdzie, psychiatra zabroni mi się z Wami bawić ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Ja gratuluję koleżance fajnego bloga z super oprawą graficzną i na dodatek systematycznością wpisów, tzn. w każdym miesiącu coś nowego się pojawia. Torebki super. Jaką masz maszynę - domową czy przemysłową? Jakich nici używasz? Mi zawsze najdłużej idzie uszycie pierwszego modelu prototypu - mam obawy, że wyjdzie coś nie tak, że materiał już potnę i się zmarnuje. I zbieram się do tego bardzo długo. Ale jak już przećwiczę jakieś rozwiązania i są ok, to już idzie z górki. A każda następna torba jest lepsza od poprzedniej pod względem techniki, więc warto szyć, szyć i szyć! ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Nie no teraz to się zarumieniłam ![]() ![]() ![]() ![]()
Dziękuję, miło słyszeć, że blog się podoba! ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Właśnie uszyłam dla przyjaciółki poduszeczkę na obrączki, co myślicie? ![]() ________________________________________________________
|
15 stron: « < 8 9 10 11 12 13 14 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.