Świeżynek
![]() |
|
Witam , zdarzyło mi się dostać puchową poduszkę przed świętami ale pierze nie było wsypane do wsypowego materiału a do cienkiej bawełny . Stwierdziłem że kupię metr bieżący w bławatniczym jednakowoż ekspedientka powiedziała mi że koszt takiego materiału to 25 zł . No cóż odłożyłem to w czasie . Będąc w lumpeksie kupiłem (tak bynajmniej myślałem ) niebieską pościel (co z tego że bez guzików i z jedną dziurą w rogu ) po powrocie do domu babcia olśniła mnie że jest to ten sławny wsypowy ale na dużą pierzynę . Za astronomiczną kwotę 3 zł
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Oj i to nie raz! Ostatnio za 5 zł kupiłam kilka metrów materiału w kolorze barw wojennych, jak to mówi mój syn, czyli takie moro. Będzie miał z tego kilka rzeczy uszytych. Dla siebie też znalazłam niedrogi materiał na spódnicę. Za złotówkę kupiłam dużą spódnice tylko po to żeby pozyskać podszewkę. Poluję też na gotowe firanki z organzy ale z przeznaczeniem na flagi, ile oszczędności!!!! ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Nie dalej jak dwa dni temu wstąpiłam po drodze do takiego sklepu, bo zachęcająco brzmiała wystawiona przed nim reklama : " Dzisiaj wszystko za 3 zł". No i kupiłam zasłonę z porządnej tkaniny o wymiarach na oko 160cmx200cm. Jeszcze nie wiem co z niej można uszyć, choć już pomysły zaczynają się wykluwać
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jestem stałą klientką SH i niejedną ,,perełkę,, tam znalazłam.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Też zamierzam się wybrać do SH pobuszować, już tak zamierzam od kilku miesięcy... Muszę chyba zablokować któregoś dnia czas w kalendarzu
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Oj jestem stałym bywalcem lumpeksów. Uwielbiam!! Teraz przyodziewam w lumpeksowe ciuszki głównie synka (dzieci baaaardzo szybko rosną i na potęgę brudzą - przynajmniej takie maluchy) ale i dla siebie zawsze czegoś szukam i na ogół znajduję. Z tkanin nabywam głownie bawełnę z pościeli i zasłony - duży kawał dobrej jakości tkaniny za grosze ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Ja również zaopatruje się w secoundhand'ach. Jest to skarbnica materiałów - do wyboru, do koloru. Później daję to krawcowej do przeróbki i mam nową, unikatową rzecz. Nie dość, że wychodzi oryginalne to jeszcze bardzo tanio.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sporo różnych ubrań , choc zawsze najtrudniej było ze spodniami - dlatego zacząłem je szyc.
Najlepsze strzały to brązowa skórzana kurtka pilotka z futrzanym kołnierzem za 90 zł (ciężka była) , kilka fajnych bluz z oryginalnego Polartec-u (różnie , od 9 do 30 zł za szt.) , grube 100% wełniane koce. Długo nie mogłem się przekonac do obuwia - ale pomogły mi w tym brązowe Meindl Engadin ![]() W chwili obecnej cztery pary obuwia z ciucha , ogółem było chyba z 9. Buty kupuję tylko jeśli są w naprawdę dobrym stanie i tylko skórzane (żadnych sportowych plastik-fantastik) - później i tak czyszczenie. Grzyba jak do tej pory nie stwierdzono. --- Ostatnio edytowane 2015-01-23 16:15:08 przez Benedek --- ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja coś nie mam szczęścia do lumpeksowych polowań ![]() ![]() Ale parę razy (dosłownie - tylko parę) też coś kupiłam, najczęściej do przeróbki. Czasem mi szkoda jak sąsiadki pokazują co wygrzebały i po ile ![]() ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
U nas ceny na nową dostawę towaru to 60 zł, ale w te dni nie chodzę. Idę zawsze w piątek cena za materiały i pościel 10/kg. Dziś właśnie upolowałam batyst w drobniutkie kwiatki na 2 dziewczęce spódniczki. Płaciłam aż 2,65
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.