Wersja do druku

3 strony: < 1 2 3

Świeżynek
Widzę, że co kraj to obyczaj. :)
Chyba jednak wypcham brzuszek kulkami styropianowymi, tyle że w środku będzie dodatkowy woreczek.
W uszach będzie papier szeleszczący, będzie miał wystające metki i kilka faktur materiału. Myślę, że starczy 'tych bajerów' :)
Stara Gwardia
W uszy można wszyć, jako dodatkową wewnętrzną warstwę, folię, która będzie szeleścić. Myślę, że lepiej od papieru zniesie ewentualne prania.
Stara Gwardia
Nie wiem ile liczy sobie twój niemowlaczek. Mój synek jednak jeszcze się nie urodził. Przeczytałem w jednej z książek, że fajnie jest na początek zamiast zabawki poprzyczepiać do łóżeczka kolorowe wstążki. Ja mam zamiar najpierw w ten sposób rozpocząć proces integracji z otoczeniem. Na suficie namalowałem zwierzątka bo przeczytałem, że lepiej będzie jak dziecko, które przecież przez długi okres będzie tylko leżeć, zamiast na biały sufit zobaczy nad sobą różne elementy.
Stara Gwardia
No to chyba za wcześnie. Najpierw będzie się bawić swoimi paluszkami. Dotykać swojego ciała. Czytałem , że bardzo ważne są wrażenia dotykowe. Najlepiej jak rodzice potrą jego rączką o swoje włosy to będzie dla niego najwspanialsze przeżycie.Bo dziecko i tak na początku najlepiej będzie się bawić z tatą lub z mamą. Zabawki nie są ważne.

--- Ostatnio edytowane 2015-02-26 17:54:18 przez mmstycha ---

3 strony: < 1 2 3

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.