Świeżynek
![]() |
|
Cześć! Pisze może z dość nietypowym problemem... A mianowicie, szyje już dość długo, ale w głównej mierze były to ubrania dla siebie lub kogoś bliskiego. Obecnie jestem w pierwszej ciazy i chcę zacząć szyć dla mojego maleństwa niestety tutaj pojawia się problem KOMPLETNIE NIE WIEM OD CZEGO ZACZAC, zupełnie nie mam w tym doświadczenia i nie chodzi tu nawet o ubranka tylko raczej o różne cudne akcesoria które widziałam w iternecie np. Rożek niemowlęcy którym otula się dziecko- jaki wkład do środka, skąd zamowic czy polecacie konkretne strony na których można znaleźć tego typu pianki i materiały bezpieczne dla dzieci? Może któraś z Was specjalizuje się w szyciu podobnych rzeczy? A może pluszowe zabawki (w takim wypadku jaki wklad do środka, skąd zamówić itd.). Chętnie poradze się osób ktore mają zdecydowanie większe pojęcie i doświadczenie. Pozdrawiam goraco😘
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dla dzieci można szyć wieeele różności
![]() Ja jak byłam w ciąży to uszyłam m.in. kocyki z minky i bawełny, kokon, który się swietnie sprawdził w pierwszych miesiacach kiedy dziecko dużo śpi i może sobie bezpiecznie w nim leżec tam gdzie tobie akurat pasuje ![]() ![]() ![]() Jak sobie coś jeszcze przypomnę to dopiszę ![]() A co do materiałow to u mnie głównie allegro.pl... z tkaniną bawełnianą z atestami nie ma problemu, za to trudniej było mi zdobyć jersey 100% bawełny, który nie byłby cienki i dość dobrze by się rozciągał (i tu nic nie polecę bo ideału nie znalazłam), a wypełniacze to kulka sylikonowa (nie alergizuje, ale warto przeczytać na stronie czy ma atesty lub dopytać, bo z jakością różnie bywa...) i owata dla bardziej "plaskich rzeczy". Miłego szycia ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Bardzo dziękuję za odpowiedz😊 będę wdzięczna za Twoje zdjęcia bo to zawsze mocno inspiruje😍 pora zrobić zamówienie i zacząć działać! 😀
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Parę zdjęć udało mi się odszukać, więc wstawiam
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Łał piękne. Dziękuję z zdjęcia😊😊
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Poniżej jeszcze worek na zabawki, rożek prezentowy dla koleżanki i dywanik ze starych koszul
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
...Po prostu zaniemówiłam. MaNatki, jesteś mistrzynią, piękne rzeczy nam pokazałaś. Piękne i dopracowane, taki kokon "stworzyć" to naprawdę sztuka. A pomysł na wykorzystanie niepotrzebnych już starych koszul to też fajna sprawa. Gratuluję.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję, cieszę się, że się podobają
![]() ![]() ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Jestem pod wrażeniem. Inspirujesz😀