166 stron: « < 73 74 75 76 77 78 79 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Monia też planowałam szyć sobie sukienkę pisowaną.Dzwoniłam do firmy która plisuje(Za nic nie wiem gdzie podziałam numer tel.ale jak będzie Ci zależało poruszę niebo i ziemię)Wygląda to tak plisowanie krótkiej sukienki(tzn dołu)około 80 zł i przesyłka w jedną i drugą stronę więc dałam sobie na luzik....i dół wykroję z pełnego koła bez plisowania!!!
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Trinny, dzieki ale za 8 dych to ja kupie gotowa spodniczke uszytą w jakiejs sieciowce! Hm, moze jakies szerokie plisy to da sie samemu, albo wiem!!!!! Musze po sh poszukac jakiejs obszernej plisowanej, jest ich sporo to sobie przerobie ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Monia plisowalam sukienkę z wełny - póki co fajnie się trzyma ale za wiele tego nie było i naprawdę dość trudno równo uplisować. Po prostu nie mam wprawy. Nie wiem co będzie jak ją wypiorę - plisy mogą zniknąć i będę się bawić od nowa...
Trinny 80 zl to spory wydatek :/ Monia ma rację - za tyle to kupi się spódnicę w H&M czy w czymś takim. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Sus, prawde mówiąc ja nigdy nie spotkałem materiału już uplisowanego, zawsze trzeba było oddać do plisowania. A spódniczki plisowane tzw. solejki są cudowne (ale czy ktoś takie określenie pamięta).
W tej spódniczce z tiulu i w skórzanej kurteczce ( plus buty)wyglądasz zjawiskowo. Takie kontrasty są fantastyczne !! A ta jasnozielona sukieneczka też mnie zachwyciła. Fajnie się ubierasz! |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bonifacy ma plisowany tweed http://allegro.pl/plisowany-kakaowy-tweed-8zl-mb-i2259056349.html
W sklepie z tkaninami w Warszawie w CH Land przy Wałbrzyskiej są plisowane jedwabie i szyfomy, plis równoległy. Ceny niemałe. Ja marzę o sukni z plisowanymi słonecznie rękawami i spódnicą do ziemi. Ale to marzenie nigdy się nie spełni. I może dlatego jest takie świetne? ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Sus. Spódnica z ramoneską prezentuje się rewelacyjnie. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Administrator
![]() |
|
Kolejne uszytki.
Zielona bluzka ze Złotego Kroju ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Sukienka z Papavero - uszyta na próbę. ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sus, bluzka z wodą świetna, podziwiałam już na blogu ( nie umiem dodawać komentarzy, nie wiem poprostu jaki profil powinnam wybrać), kolorek boski.W sukience fajnie wyglądasz, ale to nie mój fason
![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
wow
jak do flamenco ________________________________________________________
|
166 stron: « < 73 74 75 76 77 78 79 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.