141 stron: « < 74 75 76 77 78 79 80 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Piękna, ładny kolorek i ta koroneczka dodaje jej uroku, lubię prostotę i elegancję, a nawiasem mówiąc dobrze że za satysfakcją z pracy idzie satysfakcja finansowa wówczas można naprawdę z sercem robić to co się lubi ![]() ________________________________________________________
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
jaka piękna ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
drogi Wojtku jeśli chodzi o krawców to ciężka sprawa, jak chodziłam do odzieżówki na całą szkołę było czterech chłopaków, teraz po latach żaden nie pracuje w zawodzie i wręcz narzekają że to była pomyłka życiowa. Z tego co wiem siedzą teraz w UK jeden jest barmanem drugi ochroniarzem, trzeci miał przejąć firmę po rodzicach produkującą
odzież i tylko dla tego robił ten zawód. A czwarty od razu po szkole robił kurs w innym zawodzie ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Oj, ostatnia sukienka moj kolor, moj fason, moja dlugosc, do tego delikatna koronka...ach, czegóz kobieta moze chciec wiecej! ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
uwilbiam sukienki z takimi koronkami ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Mnie też ta ostatnia sukieneczka przypadła ogromnie do gustu, szyłem ją z dużą przyjemnością.Klientka też była zachwycona, szczęściara !!
Anistach, jak ja uczęszczałem do odzieżówki to proporcje były podobne. O ile pamiętam na 250 dziewcząt w szkole było chyba 8 chłopaków. Przez to musieliśmy w szkole nosić dziewczyńskie, granatowe fartuszki z satyny. Ale kilku z nich, m.in. ja, podjęło pracę w krawiectwie. Jeden pracował w sławnych zakładach "Cora", jeden szył sukienki w "Modzie Polskiej", ale potem kontakty się urwały. Ale jest światełko w tunelu. Syn moich znajomych, Dominik, wybrał po gimnazjum właśnie szkołę odzieżową. Tylko w Warszawie nie ma już żadnej szkoły odzieżowej, jest tylko Technikum o specjalności technologia odzieży, więc rodzice wysłali go na naukę do Radomia, gdzie jeszcze się taka szkoła uchowała. Mam zapewnienie swoich szefowych, że za dwa lata przyjmą chłopaka do naszej pracowni. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
no to chłopak będzie miał start ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Wojtku sukienka wspaniała!!!
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wojtku, przepiekne te ubrania. Zwlaszcza ta szafirowa kreacja mnie urzekla- stylizowana na lata 60te...chcialabym tak umiec szyc
|
|
Administrator
![]() |
|
Oo 4 chłopaków w odzieżówce to i tak dużo - ja pamietam 1 szt ![]() ![]() Sukienka z koronką jest urocza. Bez tej koronki wieeele traciłaby ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
141 stron: « < 74 75 76 77 78 79 80 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.