28 stron: « < 12 13 14 15 16 17 18 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
No własnie fajny patent ![]() skłonna byłabym nawet uszyć sobie coś falbaniastego korzystając z Twojego pomysłu. ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
wspaniale wyszło.. Bardzo mi się podoba i sukieneczka i materiał.. ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Uff to mi kamień spadł z serca ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Ostatnio uszyłam bluzkę odpowiednią na moje krągłości
![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Jaka fajna bluzka i ładnie obszyta lamówką, dokładnie i równo, nic się nie wywija. Bravo! ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Lamowka rzeczywiscie slicznie przyszyta. Bardzo ladna bluzka i swietny pomysl z tym marszczeniem do zamaskowania zbednych dekagramow ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Przyłączam się ,gratuluję ,fajnie Ci wyszła Edyto. ![]() Przy okazji,jeśli można tutaj zapytam, bo nigdy nie wykańczałam jeszcze niczego gotową lamówką, o technikę tego wykończenia. Czy fastryguje się osobno jeden brzeg a potem drugi? Jak zakończyć to podszycie?Czy lamówka ma być przycięta na potrzebną długość i zszyta zanim się ją przyszyje? Mam nadzieję,że mi wybaczycie te pytania ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Na blogu u Manuskrypta masz pokazane Kora
http://manuskrypt1.blox.pl/2011/04/Jak-wszyc-lamowke.html Ja własnie uszyłam sobie sukienkę ,której górę wykończyłam taką lamówką. Zanim zaczełam ja przyszywac, zaprasowałam żelazkiem na pół. Tak mi mama poradziła, i rzeczywiście, łatwiej się ją potem przypina. Ważne jest przy szyciu, żeby lamówkę ściągać troche, wtedy się nie wywraca, zwłaszcza na łukach. Ja przypięłam ją najpierw szpilkami dookoła bardzo dokładnie - oba brzegi razem, a dopiero na końcu wyszło mi, w którym miejscu powinnam uciac tasiemkę. --- Ostatnio edytowane 2011-06-04 20:20:00 przez monikowo --- ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Bardzo fajna bluzeczka.. ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Można sobie ułatwić sprawę łączenia lamówki w okrąg. Otworzyć końcówkę /2-3 cm/ jednego ze szwów - w przypadku lamowania otworów na pachy - będzie to szew boczny bluzki, w przypadku dekoltu - jeden ze szwów ramienia. Przyszyć lamówkę i zamknąć szew zszywając też lamówkę. Żeby brzegi lamówki porządnie wyglądały - można ją wypuścić ok. 1-1,5 cm poza brzeg materiału na obu końcach obszywanego brzegu /po prostu - zszywając ją "w powietrzu"/ i podwinąć pod spód zapasu na szwy, podszywając ręcznie paroma ściegami.
Ania --- Ostatnio edytowane 2011-06-04 21:32:33 przez czeremcha --- ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
28 stron: « < 12 13 14 15 16 17 18 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.