Stara Gwardia
![]() |
|
I jak znam programy tvn, nacisk nie będzie na szycie i projektowanie, tylko na ckliwe historyjki z życia uczestników, a najlepiej wypromują się jurorzy. Zibi, dobrze, że nie oglądasz - też ostatnio przestałam, bo telewizja obraża moją inteligencję (i zabiera mi czas na szycie - a w pokoju z maszyną telewizora brak) ![]() ________________________________________________________
http://magdiczka.blogspot.com - moje zmagania z blogowaniem i szyciem ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A posiadaczom Discovery Historia polecam aktualnie nadawany cykl programów o historii mody.
29 wrz14:00 Historia mody, Średniowieczna moda 60 min - Moda na przestrzeni wieków. W średniowieczu Kościół katolicki próbował prawem ograniczać ekstrawagancję w ubiorze. Czy takie działania były skuteczne? 06 paź14:00 Historia mody, Peruki i koronki 60 min - Trendy w modzie na przestrzeni wieków. W programie o próbach Marii Antoniny sfeminizowania ubiorów zarówno dla kobiet jak i dla mężczyzn. 13 paź14:00 Historia mody, Rewolucyjne trendy 60 min - Moda na przestrzeni wieków. W programie o skutkach wynalezienia maszyny do szycia w XIX wieku oraz sylwetka słynnego krawca Charlesa Fredericka Wortha. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Część programów z wersji amerykańskiej puszczali na tv6 bodajże i niektóre kreacje były ciekawe, choć faktycznie najbardziej należało uzdziwiać, pamiętam że podniecali strasznie sukienką w której modelce biust wylatał- toż tego nie da się ubrać gdzieś dalej niż na te parę metrów wybiegu.
Ciekawa jestem , jak to będzie w Polsce, bo gdy szukałam informacji na ten temat to najistotniejszą informacją którą google wyrzuciło, to było kto będzie prowadził ten show, zamiast cokolwiek o samym programie. A ponieważ widziałam tu mnóstwo wspaniałych kreacji zastanawiałam się czy ktoś sie zgłosił. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Mam podobne zdanie o tych programach, dlatego zupełnie nie ekscytuję się szyciem na ekranie.
Ale telewizor mam, więc chętnie obejrzę polecaną przez Natalię historię mody (bardzo lubię Discovery Historia). ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Tak, oglądając je widzę osoby, które chcąc coś osiągnąć, świadomie godzą się na niezbyt miłe opinie ze strony jurorów, bo w ten sposób program przede wszystkim musi zapewnić sobie dużą oglądalność.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ale ja wersje anglojęzyczne lubiłam i od tego programu zaczęła się moja szyciowa historia ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.