Wersja do druku

294 strony: « < 165 166 167 168 169 170 171 > »

Stara Gwardia
A sluchajcie taka ciekawostka - agaffek zaproponowała mi singer sambe na allegro,nie ukrywam ,ze mi sie spodobala ,wiec jako ,ze nie bylo zdjecia probki sciegu to napisalem maila z prosba o jej wykonanie i zrobienie zdj no i wyslania mi jej.Sprzedajacy nic nie odpisal ale...wczoraj kosztowala ona 189 zl ,a gdy dzisiaj bylem na allegro ,to w obecnej chwili kosztuje 130 czy 140 zl.sprzedajacy dopisal ,ze maszyna petelkuje xd dobrze ,ze zapytalem o probke sciegu ,bo bylem w stanie ja kupic :D

--- Ostatnio edytowane 2013-12-28 11:26:22 przez piotrm210 ---

--- Ostatnio edytowane 2013-12-28 12:18:27 przez piotrm210 ---
Zależy do czego ją potrzebujesz. Jeśli wiesz co chcesz na niej szyć szukasz wtedy maszyny która by sprostała Twoim wymaganiom. Nawet jeśli jesteś raczkującą osobą w świecie szycia, to nie jesteś skazana na używki. Ja swoją pierwszą nową maszynę kupiłam 25 lat temu o szyciu mało wiedziałam. Stopniowo poznawałam maszynę i to co mogę stworzyć. Nie było takiej technologi abym poczytała na forum. Wszystko zależy od użytkownika. Ale są osoby które nie chcą używanego sprzętu
nawet jeśli dopiero zaczynają.
Stara Gwardia
Zależy do czego ją potrzebujesz. Jeśli wiesz co chcesz na niej szyć szukasz wtedy maszyny która by sprostała Twoim wymaganiom. Nawet jeśli jesteś raczkującą osobą w świecie szycia, to nie jesteś skazana na używki. Ja swoją pierwszą nową maszynę kupiłam 25 lat temu o szyciu mało wiedziałam. Stopniowo poznawałam maszynę i to co mogę stworzyć. Nie było takiej technologi abym poczytała na forum. Wszystko zależy od użytkownika. Ale są osoby które nie chcą używanego sprzętu

Też tak sądze ale nie ma potrzeby kupowania maszyn po 1000 zl i wiecej dla osoby ktora zaczyna lub ktora szyla na zwyklej maszynie ,bo mozna takowa maszyne ,ktora ma duzo funkcji szybko popsuc na zasadzie "a do czego to sluzy?" itd. No i tez taka osoba moze stwierdzic ,ze nie podoba sie jej szycie i 1000 zl bedzie wydane nie potrzebnie ,lepiej kupic uzywkeza 300 czy 400 zl i pocwiczyc na niej ,zobaczyc "z czym to sie je" i czy wogole warto ,a potem kupic nowa maszyne za 500-700 zl no chyba ,ze kogos nie stac to cos uzywanego le juz nowszego i bardziej zaawansowanego niz kupic elektroniczna za 1000 zl nie majac zadnego pojecia jak ona dziala i popsuc na samym poczatku i plakac ,ze 1000 zl poszlo w bloto ,a na gwarancje nie przyjma ,bo to z winy uzytkownika i potem trzeba dac z 500 zl na naprawe,a jak sie kupi uzywke za 300 zl to nie bedzie sie plakac tak jak za 1000 zl ,a starsze i latwiejsze maszyny latwiej naprawic ,a trudniej popsuc ,bo chociaz sa metalowe.Ale to moje zdanie ,kupujacy musi sam zdecydowac

Też tak sądze ale nie ma potrzeby kupowania maszyn po 1000 zl i wiecej dla osoby ktora zaczyna lub ktora szyla na zwyklej maszynie ,bo mozna takowa maszyne ,ktora ma duzo funkcji szybko popsuc na zasadzie "a do czego to sluzy?" itd. No i tez taka osoba moze stwierdzic ,ze nie podoba sie jej szycie i 1000 zl bedzie wydane nie potrzebnie ,lepiej kupic uzywkeza 300 czy 400 zl i pocwiczyc na niej ,zobaczyc "z czym to sie je" i czy wogole warto ,a potem kupic nowa maszyne za 500-700 zl no chyba ,ze kogos nie stac to cos uzywanego le juz nowszego i bardziej zaawansowanego niz kupic elektroniczna za 1000 zl nie majac zadnego pojecia jak ona dziala i popsuc na samym poczatku i plakac ,ze 1000 zl poszlo w bloto ,a na gwarancje nie przyjma ,bo to z winy uzytkownika i potem trzeba dac z 500 zl na naprawe,a jak sie kupi uzywke za 300 zl to nie bedzie sie plakac tak jak za 1000 zl ,a starsze i latwiejsze maszyny latwiej naprawic ,a trudniej popsuc ,bo chociaz sa metalowe.Ale to moje zdanie ,kupujacy musi sam zdecydowac
Nową można mieć też w tej cenie 300-400zł.
np taka ;
http://allegro.pl/nowa-maszyna-do-szycia-lucznik-510-anna-gratis-i3804795753.html
To jest pierwsza jaką znalazłam nie przeglądając i nie szukają niczego specjalnego.
Nowe nie znaczy kupowanie po 1000 lub 1700 zł. Chodzi o to że nowe możesz mieć też taniej właśnie w górnej granicy cenowej jaką podałeś. Ale trzeba poszukać, poczytać i wiedzieć czego się chce od maszyny.
Stara Gwardia
Tylko Anna nie ma regulacji docisku stopki czy szerokosci i dlugosci sciegu...Trzeba szukac porzadnych maszyn ;)
Tylko Anna nie ma regulacji docisku stopki czy szerokosci i dlugosci sciegu...Trzeba szukac porzadnych maszyn ;)
To tylko przykład...
Stara Gwardia
To tylko przykład...
Rozumiem :) ja tylko zasugerowałem ,że ona jest słaba
Rozmawialem jeszcze z siostrami tzn. Oznajmilem im ,ze kupuje maszyne :) takze jutro z rana zamawiam singera! :D
nooooooooooooooo
męska decyzja
Stara Gwardia
nie uwierze jak nie zobacze kopii przelewu za maszyne :D:oczko:
az z rana zajrze na forum

294 strony: « < 165 166 167 168 169 170 171 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.