294 strony: « < 165 166 167 168 169 170 171 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
A sluchajcie taka ciekawostka - agaffek zaproponowała mi singer sambe na allegro,nie ukrywam ,ze mi sie spodobala ,wiec jako ,ze nie bylo zdjecia probki sciegu to napisalem maila z prosba o jej wykonanie i zrobienie zdj no i wyslania mi jej.Sprzedajacy nic nie odpisal ale...wczoraj kosztowala ona 189 zl ,a gdy dzisiaj bylem na allegro ,to w obecnej chwili kosztuje 130 czy 140 zl.sprzedajacy dopisal ,ze maszyna petelkuje xd dobrze ,ze zapytalem o probke sciegu ,bo bylem w stanie ja kupic ![]() --- Ostatnio edytowane 2013-12-28 11:26:22 przez piotrm210 --- --- Ostatnio edytowane 2013-12-28 12:18:27 przez piotrm210 --- ________________________________________________________
"Świat jest dobry ,ludzie w większości nie"
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zależy do czego ją potrzebujesz. Jeśli wiesz co chcesz na niej szyć szukasz wtedy maszyny która by sprostała Twoim wymaganiom. Nawet jeśli jesteś raczkującą osobą w świecie szycia, to nie jesteś skazana na używki. Ja swoją pierwszą nową maszynę kupiłam 25 lat temu o szyciu mało wiedziałam. Stopniowo poznawałam maszynę i to co mogę stworzyć. Nie było takiej technologi abym poczytała na forum. Wszystko zależy od użytkownika. Ale są osoby które nie chcą używanego sprzętu
nawet jeśli dopiero zaczynają. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Też tak sądze ale nie ma potrzeby kupowania maszyn po 1000 zl i wiecej dla osoby ktora zaczyna lub ktora szyla na zwyklej maszynie ,bo mozna takowa maszyne ,ktora ma duzo funkcji szybko popsuc na zasadzie "a do czego to sluzy?" itd. No i tez taka osoba moze stwierdzic ,ze nie podoba sie jej szycie i 1000 zl bedzie wydane nie potrzebnie ,lepiej kupic uzywkeza 300 czy 400 zl i pocwiczyc na niej ,zobaczyc "z czym to sie je" i czy wogole warto ,a potem kupic nowa maszyne za 500-700 zl no chyba ,ze kogos nie stac to cos uzywanego le juz nowszego i bardziej zaawansowanego niz kupic elektroniczna za 1000 zl nie majac zadnego pojecia jak ona dziala i popsuc na samym poczatku i plakac ,ze 1000 zl poszlo w bloto ,a na gwarancje nie przyjma ,bo to z winy uzytkownika i potem trzeba dac z 500 zl na naprawe,a jak sie kupi uzywke za 300 zl to nie bedzie sie plakac tak jak za 1000 zl ,a starsze i latwiejsze maszyny latwiej naprawic ,a trudniej popsuc ,bo chociaz sa metalowe.Ale to moje zdanie ,kupujacy musi sam zdecydowac ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nową można mieć też w tej cenie 300-400zł.
np taka ; http://allegro.pl/nowa-maszyna-do-szycia-lucznik-510-anna-gratis-i3804795753.html To jest pierwsza jaką znalazłam nie przeglądając i nie szukają niczego specjalnego. Nowe nie znaczy kupowanie po 1000 lub 1700 zł. Chodzi o to że nowe możesz mieć też taniej właśnie w górnej granicy cenowej jaką podałeś. Ale trzeba poszukać, poczytać i wiedzieć czego się chce od maszyny. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tylko Anna nie ma regulacji docisku stopki czy szerokosci i dlugosci sciegu...Trzeba szukac porzadnych maszyn ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To tylko przykład...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Rozumiem ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Rozmawialem jeszcze z siostrami tzn. Oznajmilem im ,ze kupuje maszyne ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
nooooooooooooooo
męska decyzja ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
nie uwierze jak nie zobacze kopii przelewu za maszyne ![]() ![]() az z rana zajrze na forum ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
294 strony: « < 165 166 167 168 169 170 171 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.