Wersja do druku

294 strony: « < 162 163 164 165 166 167 168 > »

Stara Gwardia
No i jakby nie bylo to pragne aby moje sis byly ze mnie zadowolone tzn. Mysle ,ze sa ,bo dobrze sie ucze itd. I chwala mnie ale chce zeby zaakceptowaly w pelni to,ze lubie szyc i bede to robil :)
Czy możesz powiedzieć po ile lat mają twoje siostry?
Stara Gwardia
Bardzo dobrze, że konsultujesz wszystko z rodziną. Jednak wyczuwam u ciebie ogromny stres i potrzebę aprobaty rodziny /sióstr/.
Masz pieniądze, chęci i najprawdopodobniej wybierasz z tą maszyną swój zawód na przyszłość.
Sam musisz podjąć decyzję. Nie możemy Cię namawiać, żebyś sprzeciwiał się siostrom.
Krawiec czy kucharz to bardzo dobre męskie zawody. :tak::tak::tak:
Szkoda, że siostry nie czytają tego forum...
Ja ide na medycyne :)
No to tym bardziej musisz sam podjąć decyzję. Jako lekarz stale będziesz musiał je podejmować bez wahania.

Hehe xd maszyne chce kupic i raczej ja kupie ,bo mam wlasne pieniadze i mg z nimi rb co chce :) tylko tu chodzi tez o to ,ze ta maszyna nie do konca mi sie podoba,bo chce zeby miala plynniejsza regulacje zygzaka ,a nie tylko 3 stopniowa choc niby ma plynna ale ja widze tylko 3 rodzaje zygzaka i tyle xd

--- Ostatnio edytowane 2013-12-26 23:49:52 przez piotrm210 ---
Wiesz, jak na moje oko to jest suwak i na 99% to jest płynna regulacja a rysunek na maszynie jest tylko poglądowy.
Nadal decyzja należy do Ciebie:)
Stara Gwardia
Wiem ,wiem jeszcze musze sie zastanowić :)
Moje siostry mają 21,23,25 i 27 lat :)
Łomatko, gratuluję ilości SIóstr, kup tą maszyne, w przyszłosci kupisz sobie jeszcze nie jedną, a jak zaczniesz szyc siostrom jakieś sukienunie to na pewno będzie aprobacja, teraz to pewnie solidarność jajników sie im włączyła :)
Dzieki za namiary na nożyczki
Piotrze pamiętaj o tym, że one kiedyś tę cała opiekuńczość przeleją na swoich mężów i dzieci, a ty zostaniesz sam ze sobą. Raczej nie oczekuj, że dostaniesz od Nich błogosławieństwo na zakup maszyny.
Szacunek i miłość do sióstr absolutnie nie wyklucza posiadania własnego zdania. Znam studentkę medycyny, która świetnie maluje murale - na zlecenie. Na studiach całkiem nieźle zarabiałam szyciem właśnie.
Piotrze pamiętaj o tym, że one kiedyś tę cała opiekuńczość przeleją na swoich mężów i dzieci, a ty zostaniesz sam ze sobą. Raczej nie oczekuj, że dostaniesz od Nich błogosławieństwo na zakup maszyny.
Szacunek i miłość do sióstr absolutnie nie wyklucza posiadania własnego zdania. Znam studentkę medycyny, która świetnie maluje murale - na zlecenie. Na studiach całkiem nieźle zarabiałam szyciem właśnie.
No wiem ale one mnie praktycznie wychowują ,bo moja mama zmarła gdy miałem 5 lat ,a tata chorował i przez dwa lata lezal w szpitalu dlatego zawsze o zdanie je pytam.Mam zarmiar dorabic w pozniejszym czasie na poprawkach krawieckich :) i jeszcze jedno -moze ktos zerknac na allegro i zobaczyc ciekawe maszyny warte zakupu?bo chce jeszcze inne zobaczyc ,bo moze kupie inna :) (cena 230zl z przesylka)
Łomatko, gratuluję ilości SIóstr, kup tą maszyne, w przyszłosci kupisz sobie jeszcze nie jedną, a jak zaczniesz szyc siostrom jakieś sukienunie to na pewno będzie aprobacja, teraz to pewnie solidarność jajników sie im włączyła :)
Dzieki za namiary na nożyczki
Kupie ale moze inna :) a Pani kupuje sb takie same nozyczki co ja?
Widzę, że tamta maszyna zwyczajnie Ci "nie leży"
Może ta:

http://allegro.pl/maszyna-do-szycia-singer-samba-6-jedyna-na-allegro-i3824508332.html
Widzę, że tamta maszyna zwyczajnie Ci "nie leży"
Może ta:

http://allegro.pl/maszyna-do-szycia-singer-samba-6-jedyna-na-allegro-i3824508332.html
To prawda jakos nie mam ochoty jej kupic,a ta jest b.fajna ale sprzedajacy nie ma przychylnych komentarzy :(
Piotrze, powiedz im ze masz zamiar dorabiac na studiach własnie maszyną do szycia i ze odciazysz je troche finansowo, z rodzicami tak bys na pewno rozmawiał, spróbuj z Nimi. Powiedz zeby Ci zaufały i uwierzyły w CB. :) bedzie dobrze.
A na akcesoria patrze, bo nic nie mam a nie chce tych drogich kupowac, bo tez na start nie chce wydawac kasy, bo to w koncu nauka teraz.

294 strony: « < 162 163 164 165 166 167 168 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.