Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Miłe Koleżanki i Koledzy,
Spróbuję założyć taki wątek o polskich piosenkach z lat 50 i 60-tych. Ja jestem człowiekiem z tego okresu i tak mi brakuje atmosfery tych lat. Piosenki z tego okresu może były sentymentalne, ale mówiły o realnym życiu. Spróbujcie w internecie przesłuchać piosenki naszych wspaniałych wykonawców z tamtych lat: - Mieczysław Fogg - Janusz Gniatkowski (szczególnie polecam) - Natasza Zylska - Maria Koterbska - Marta Mirska - Chór Czejanda Bardzo ciekawy jestem Waszych opinii, czy może trochę zanudzam ?? Przepraszam, że może taki temat nie jest na obecne czasy, gdzie królują inne rytmy . --- Ostatnio edytowane 2014-01-06 02:54:20 przez Wojtek --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
O tym to byś już musiał rozmawiać z moim tatą.Ja to już totalnie inna muzyka ale uwielbiam piosenki Anny German ![]() ![]() ________________________________________________________
"Świat jest dobry ,ludzie w większości nie"
|
|
Stara Gwardia
|
|
--- Ostatnio edytowane 2014-01-06 12:20:20 przez mamamarta --- ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja też z " wtedy " ![]() Pozdrawiam serdecznie. Marta ________________________________________________________
Zapraszam na blog moich kotów : www.puszkowewidzimisie.blog.pl |
|
Stara Gwardia
|
|
Andrzej i Eliza, Czerwone Gitary, Seweryn Krajewski to takie lata już sześćdziesiąte,
W latach pięćdziesiątych to słuchałam kołysanek mamy ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Miałam wtedy wczesne lat " naście". I mówiąc szczerze, nie chciałabym mieć już ich z powrotem. Ale muzyka była super! ________________________________________________________
Zapraszam na blog moich kotów : www.puszkowewidzimisie.blog.pl |
|
Stara Gwardia
|
|
To zupełnie jak ja. Nie chciałabym ich mieć z powrotem. ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja co prawda nie słuchałam wtedy ![]() ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
|
|
Moi rodzice mieli płyty tych wykonawców. W domu było radio z adapterem na górze. Jak rodziców nie było w domu to ja przebierałam się w mamy sukienki, zakładałam pantofle na wysokim obcasie, przebierałam również młodszą siostrę i robiłyśmy taneczne przyjęcia. Hanka Ordonówna też nam śpiewała, a my z nią - fajnie było.
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Mi utkwiło w pamięci jak dziadkowie słuchali koncert życzeń lubiłam z nimi przysiąść na chwile. Mieczysław Fogg był ulubieńcem mojej babci. Ja to lubiłam i słuchałam nadal czasami słucham ( trochę mój gust muzyczny zmienił się z czasem )Modern Talking, Tina Turner albo Budka Suflera itp
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.