Stara Gwardia
![]() |
|
Oczywiście! Szyje kombinezony kosmiczne!
G.G. ________________________________________________________
Panie Boże! A mogłeś z tego żebra, taką fajną kolejkę elektryczną zrobić! |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Grzesiu, nie "wtrancaj" się. W końcu nie dowiedziałam się czy jest tym fizykiem czy nie! Halo, jesteś tam ?
Marta ________________________________________________________
Zapraszam na blog moich kotów : www.puszkowewidzimisie.blog.pl |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No jestem. Tutaj. Nie mogę byc na forum bez przerwy, jest jeszcze rodzina, dom, praca i masa zainteresowań... Fizykiem jądrowym nie zostałam.
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ważne, ważne. Uwielbiam ogrodnictwo ![]() Pozdrawiam ciepło. Marta ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Szłam do ogólniaka, bo lubiłam przedmioty ścisłe. Biologię pokochałam w liceum. Ogrodnikiem zostałam przypadkiem, oprócz praktyk nigdy nie pracowałam w tym zawodzie. Zdobyta wiedza przydaje się w domu i ogrodzie, ot i wszystko.
Kończąc szkołę podstawową miałam 14 lat (zaczęłam w wieku 6 lat, bo nie znosiłam przedszkola...), rzadko kto w tym wieku ma ugruntowane zainteresowania, które przekładają się na późniejszy zawód i zajęcie na całe życie. Częściej to się sprawdza w przypadku zajęć pozazawodowych. Tak myślę. Poza tym wtedy w naszej okolicy nie było żadnego technikum, musiałabym zamieszkać w Poznaniu i bywać w domu raz na tydzień. Nikomu z rodziny w głowie się to nie mieściło: 14-latka w internacie?! Obaj moi bracia do szkół średnich poszli "poza dom", w moim przypadku nie brano tego pod uwagę. Teraz to już zupełnie bez znaczenia. |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Pani Rudy Kot - szkoda , że nie zostałaś archeologiem. Mam znajomego archeologa, który ma swoją firmę, a startuje w przetargach na badania archeologiczne przed budową dróg i autostard. Jezeli wygra taki jeden przetarg , to jest ustawiony na cały rok. Ceny są dość wysokie. Pogrzebie trochę w ziemi, napewno nic nie znajdzie, a pieniądze z GDDKiA idą regularnie.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Też czasem żałuję ![]() A i tak Violinie zazdroszczę ogrodnictwa. ![]() Pozdrawiam ciepło od rana. Marta ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Nie ma czego zazdrościć. Tym bardziej, że - jak piszesz - to Twoje rozwinięte hobby, czyli wiedzę na ten temat masz dużą. Ja Tobie historii nie zazdroszczę - w ogólniaku musiałam mocno walczyć ze sobą, żeby nie zasnąć na lekcjach, a najwyższa ocena, jaką udało mi się uzyskać z e sprawdzianu, to 4+. Pamiętam do dziś temat: Powstanie Chmielnickiego. Chciałam sprawdzić, czy jestem w stanie nauczyć się na więcej niż 3+ (na ogół z ocenami z historii oscylowałam wokół trójki). Udało się, ale ta czwórka była okupiona takim nakładem pracy i czasu z mojej strony, że darowałam sobie, bo stwierdziłam, że na przyjemności (czyli ścisłe i biologię) nie będę miała czasu. Historia mnie nie interesowała, a tamte tak. Nie chciałam być omnibusem, więc sobie odpuściłam. niektóre przedmioty. Przyznam, teraz mi czasem wstyd, że tak mało wiem z historii, szczególnie Polski...
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Historia historia ale i tak naprawdę najbardziej lubiłam i lubię matematykę, zwłaszcza algebrę. Jakaś nienormalna jestem !
Pozdrawiam. ![]() ________________________________________________________
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Violino - czy korzystałyśmy w liceum z tych samych podręczników do historii? Pewnie tak /jeśli liczba przy twoim nicku to rocznik.../. Tragiczne były te podręczniki. Niechęć do nauki historii została mi do dzisiaj. Mimo że lubię historię jako taką. Jako zaglądanie wstecz...
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.