Wersja do druku

6 stron: < 1 2 3 4 5 6

Stara Gwardia
Jak juz mam maszyne to nie wiem co uszyc,wiec co radzicie abym uszyl procz poszewek ?uprzedzam,ze nie mam materialow :/
Piotr - jednak jesteś najlepszy:D uszyj rękawice-łapki do garnków (tego nigdy za dużo a i materiału nie trzeba wiele:)

Pozdrawiam
Czemuż to jestem najlepszy? :)

Muszę skrócić rękawy w moim sweterku tzn. W obwodzie są za duże ,bo się po praniu rozciągnęły :)
Chciałam napisać "rozbrajający", akcja naprawy maszyny rozwijała się w takim tempie jakby linia produkcyjna niebawem miała się zatrzymać, a Ty potem z olbrzymią szczerością piszesz, że nie wiesz co uszyć i na dodatek nie masz materiału. Fajnie mieć taki luzik, pozdrawiam:okok:
Stara Gwardia
Rozumiem.Rękawy już skróciłem :)
Ze starej , dobrej linii Pfaffa jeszcze pozostał Gritzner.
Też go już w Niemczech nie robią. Z artykułu wynika, że żadnych maszyn się już tam nie produkuje - ani domowych, ani przemysłowych...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
...fakt...:(... Gritzner z linii 1000 ,wygląda jak starsza wersja Pfaffa . O ile sobie przypominam ,to Gritzner 1035 posiada nawet metalowa obudowę..Ponoć jest tak dobry jak starsze modele Pfaffa. Model 1037 też wydaje się mocny.
Mam Pfaffa Tipmatic 1037-staruszek ale jest mi bardzo pomocny:okok: oby tak dalej -bardzo podobny do Gritzner 1035 ale funkcji /programów 48. Szyje też skórę -tak do ok.3 mm.

Mam nadzieję,że Piotr będzie zadowolony ze swojego nabytku.Trzymam kciuki :tak:
"W żadnym wieku nie powinieneś się wstydzić tego, czego nie wiesz, ponieważ zamiłowanie do nauk i zajmowanie się nimi nie ogranicza się do czasów szkolnych, lecz kończy się z życiem." (Szymon Marycki,1551)
Administrator
Uszyj np. fartuszek kuchenny (o jaka to przydatna rzecz), podkładki na stół itp.

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Pokaż ten sweterek po skróceniu rękawków.
Pokaż ten sweterek po skróceniu rękawków.
Jeśli będę miał czas to na pewno pokaże.Teraz mam dużo nauki

6 stron: < 1 2 3 4 5 6

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.