Wersja do druku

8 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 >

Stara Gwardia
Napisze jak już będę go miała. Sprzedawca odpisał mi i to nie na jedną wiadomość ale na więcej pytań. Wiem że zajmuje się mopami od 3 lat i ma swój serwis naprawczy. Mop dotrze do mnie pewnie w następnym tygodniu bo to kawałek drogi ;). Jak się sprawuje też napisze.
Ten drugi który brałam pod uwagę to był;
Niemiecki Mop parowy Clinical z lampą UV 9 w 1
Ten mop nie dotrze do mnie, sprzedawca nie podał mi ceny jaką mam zapłacić za paczkę. Czekałam 3 dni i postanowiłam poszukać innego mopa ;). Znalazłam już kupiłam i będzie u mnie w poniedziałek. Wtedy napisze jak się sprawuje.

http://www.ebay.co.uk/itm/9-IN-1-STEAM-MOP-CLEANER-STEAMER-GRIMEBUSTER-HARDWOOD-FLOOR-CARPET-WASHER-WINDOW-/360777185743?pt=UK_HomeGarden_CLV_Cleaning_CA&hash=item53fffef9cf

Jeśli chodzi o ptaki to nie wiedziałam że takie bojowe są. Kota i psa żyjących w zgodzie i śpiących razem widziałam.
I tu traci chyba sens powiedzenie żyją ze sobą jak pies z kotem :p
Stara Gwardia
I jak , kupiłaś ? Jak wrażenia?
Ale w pierwszy dzień jak już dotarło cudeńko troszeczkę posprawdzałam to i owo.
Wizualnie nie rozczarował mnie;). Panele bardzo fajnie myje(czytałam opinie o mopach i pisano o tym że mokre miejsca pozostawiają)nic takiego nie ma miejsca nie muszę nawet zakładać tej dodatkowej z frędzlami nakładki(super chłonna).
Jestem bardzo zadowolona szkoda tylko że tak mało ma zwykłych nakładek bo tylko 2 ale dokupiłam już zestaw;

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-X700-VAPOUR-MOP-BUMPER-PACK-OF-PADS-10-CLOTHS-IN-TOTAL-ALL-CLOTH-TYPES-/331127799730?pt=UK_Vacuum_Cleaners&hash=item4d18c13fb2

Następne były wykładziny dywanowe i tu jestem rozczarowana nie o to mi chodziło(szukam odkurzacza piorącego)
Myślałam że mop mi zastąpi odkurzacz piorący i chciałam upiec dwie pieczenie na jednym ogniu.
Sprawdziłam małą końcówkę i wyczyściłam sobie piekarnik też miło zaskoczona jestem. Do dokładniejszego opisu jeszcze wrócę muszę posprawdzać parę rzeczy jeszcze jak; mycie okien, kafelki, prasowanie zasłon, zabawki i kilka innych miejsc które sprawiały mi kłopot z dostaniem się do nich. Jako ciekawostkę powiem że czyściłam nim(mopem) płytę indukcyjną i nie piszczała mi ;p (zawsze to robi jak trochę mokrego dostanie).
Jest lekki co jest ważne jak dla mnie trochę za krótki kabel i co ważne zbyt mała pojemność 400ml często trzeba dolewać wodę. To tak po wstępnym zapoznaniu się z nową moją zabawką ;). Więcej opisze jak już rękę będę miała sprawną.
Ogólnie zadowolona
Stara Gwardia
Czekam w taki razie :) I pomyślnej rekonwalescencji.
Pozdrawiam.
Marta
Czekam w taki razie :) I pomyślnej rekonwalescencji.
Pozdrawiam.
Marta
Dziękuje ;)
Stara Gwardia
Moim skromnym zdaniem mop ten jest przereklamowany ;). Jeśli ktoś ma dużo metrów paneli to jak najbardziej.
W moim przypadku jednak nie sprostał oczekiwaniom nie zdał egzaminu z innymi rzeczami do których miał być idealny.Mycie zabawek do kąpieli nie dał rady, czyszczenie kamienia wodnego nie zdał egzaminu itp.
Nie zapominajmy jednak że ja chciałam zaoszczędzić i zamiast piorącego odkurzacza kupiłam mopa bo chciałam wszystko nim zrobić. W rezultacie kupiłam odkurzacz

http://www.ebay.co.uk/itm/VAX-V-124A-Upright-Carpet-Upholstery-Washer-Cleaner-Vacuum-Cleaner-RRP-329-/141197857401?pt=UK_HomeGarden_CLV_Cleaning_CA&hash=item20e00c5279

Stara Gwardia
Moim skromnym zdaniem mop ten jest przereklamowany ;). Jeśli ktoś ma dużo metrów paneli to jak najbardziej.
W moim przypadku jednak nie sprostał oczekiwaniom nie zdał egzaminu z innymi rzeczami do których miał być idealny.Mycie zabawek do kąpieli nie dał rady, czyszczenie kamienia wodnego nie zdał egzaminu itp.
Nie zapominajmy jednak że ja chciałam zaoszczędzić i zamiast piorącego odkurzacza kupiłam mopa bo chciałam wszystko nim zrobić. W rezultacie kupiłam odkurzacz

http://www.ebay.co.uk/itm/VAX-V-124A-Upright-Carpet-Upholstery-Washer-Cleaner-Vacuum-Cleaner-RRP-329-/141197857401?pt=UK_HomeGarden_CLV_Cleaning_CA&hash=item20e00c5279

Dziękuję za informację :) Czyli zakup mam z głowy. Zawsze jakaś oszczędność -kasa pójdzie na dzianiny :)
Pozdrawiam.
Marta
Podnoszę temat bo nadal myślę nad zakupem mopa parowego. Czy ktoś coś kupił jeszcze i może wyrazić opinię? ITA jesteś nadal zadowolona z zakupu? Mnie zależy tylko na dokładnym umyciu podłogi w kuchni, łazieneczce ;) (bo łazienką tego mikro pomieszczenia nie można nazwać) i przedpokoju. Codziennie zasuwam z mopem bo wiadomo - Młody teraz wszędzie wlezie. Ostatnio zaliczył ostrą biegunkę i wysoką gorączką dzięki czemu wylądowaliśmy w szpitalu - może coś zjadł z podłogi? Nie wiem może była brudna i biedaczek tak za to zapłacił :(
Yhh tyle tego, nie wiem w co warto zainwestować i nie żałować zakupu.

Aha mnie zainteresowało urządzenie Zelmera -> KLIK

--- Ostatnio edytowane 2014-07-02 21:35:37 przez Susanna ---

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Susanna, fajne to wielofunkcyjne urządzeni :) Ciekawa tylko jestem, czy aż tak dobrze zbiera śmieci, żeby zastąpić odkurzacz przynajmniej raz na jakiś czas... Ja też myślę od dłuższego czasu nad mopem parowym, ale mam znacznie więcej paneli, niż płytek, i nie wiem, czy ten mop się nadaje do paneli.
No właśnie czytałam ze do paneli to mop parowy niezbyt - do podłóg drewnianych tak. Ale może to zależy od modelu urządzenia? Yhhh ITA ma i panele i płytki więc jestem ciekawa czy nadal jest zadowolona ze swojego mopa. Jeśli tak to kupię. O Zelmerze są sprzeczne opinie: jedni piszą że to urządzenie 2w1 sprawdza się a inni że nie. I bądź tu człowieku mądry :bezradny:

* Susanna szyje - mój blog :)

8 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 >

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.