37 stron: « < 14 15 16 17 18 19 20 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
A niechby ich z tymi kolorami - pomarańczowy kolor naprężacza wygląda jak czerwony, a żółty kolor naprężacza jak pomarańczowy.
Czy dobrze zrozumiałam, że nie ma wiązania pomiędzy nitkami chwytaczy? Jeśli dobrze, coś się z nimi dzieje. Trudno mi tu napisać, czy się któryś wygiął, czy tylko przestawił. Trzeba szukać serwisu. Fides --- Ostatnio edytowane 2015-03-02 12:23:18 przez Fides --- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Tak, też tak myslę,że musiało się coś wygiąć,bo czerwona nitka nie wiąże się z pomarańczową,nitki od igieł przechodzą ale nie wiążą się od spodu z dolnych chwytaczy.Żebym ja widziała gdzieś kiedyś jak wygląda prawidłowa praca chwytaczy,może bym znalazła przyczynę.To jest pierwszy overlock jaki w życiu widziałam, wszystkiego sama się uczę.Jestem uparta,ale nie mam tutaj za bardzo mozliwości i muszę sobie radzić sama.Chyba będę musiała zapytać w serwisie ile by mnie kosztowało ustawienie.Ech.Biednemu to zawsze piach w oczy i szkło w piety.
![]() ![]() Bardzo dziękuję za pomoc i cierpliwość.Miło mi bardzo że ktoś zechciał mi pomóc.Pozdrawiam serdecznie. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ewo, mam ten owerlok, spróbuję wieczorem dla Ciebie nagrać filmik, jak chwytacze pracują. Nie wiem, czy wyjdzie, bo tel. mam raczej słaby, ale spróbuję. ________________________________________________________
www.facebook.com/natabo.retro.design/ |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dziękuję!Zobaczę może gdzie coś się wygięło!
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Takie coś mi się udało nagrać https://www.youtube.com/watch?v=3bzf5Ul3tf4&feature=youtu.be Tak swoją droga, może ktoś przy okazji mi pomoże ![]() Przepraszam za te farfocle, mam zamiar odkurzyć maszynę, ale to dopiero w weekend, nie chciało mi się teraz odkurzacza wyciągać... --- Ostatnio edytowane 2015-03-02 20:41:23 przez matrioszka --- ________________________________________________________
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dziękuję bardzo.I u mnie to wygląda tak .Twoja zielona i żółta nitka ,obie są z chwytaczy dolnych.I zielon wiąże się z żółtą za każdym razem.U mnie dzieje się tak za drugim razem.Raz nitkę zgarnia, a następnym razem już nie.I teraz jestem pewna,że coś mi się wygięło.A jak to ustawić?To tylko fachowiec potrafi?Ech!Dziękuję Ci bardzo za filmik.Zobaczyłam co chciałam!
![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ewo, powodzenia!
Matrioszko, zrobiłam zrzut z filmu i wydaje mi się, że igła lewa jest za płytko włożona. W załączniku po lewej Twoje igły, po prawej moje. Podczas ręcznego napędzania też słyszę te odgłosy, zupełnie jak u Ciebie na filmie. Fides |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
O, Fides, dziękuję ![]() ________________________________________________________
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Jedną z przyczyn chrobotania/skrzypienia słyszanego tylko przy ręcznym obracaniu kołem maszyny jest pasek napędowy, a właściwie materiał z jakiego jest wykonany. Odgłosy paska choć irytujące, z technicznej strony nie są wadą.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bogdan, po cichu liczyłam, że się wypowiesz w tym temacie ![]() Oprócz skrzypienia nie ma żadnych innych objawów, maszyna szyje dobrze, wiąże nici, więc zostawiam to, jak jest. ________________________________________________________
37 stron: « < 14 15 16 17 18 19 20 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.