Wersja do druku

37 stron: « < 13 14 15 16 17 18 19 > »

Zaaklimatyzowany
Wszystko ustawiłam tak jak pisałaś i dalej nie szyje.Igły wyjęłam i ponownie włożyłam
ponownie nawlekłam z latarką i z lupą w ręku.Wszystko dobrze wiąże tylko materiału nie łapie.Ja mam mały problem, gdyż mieszkam na wsi i poza granicami Polski.Zawieźć maszynę do miasta to dla mnie problem,sama nie wiem co mam zrobić.Przecież nie uszkodziłam nic.Złamały mi się igły bo na siłę chciałam wyciągnąć materiał,który mi się wkręcił,kiedy założyłam nowe (uniwersalne) już mi nie szyła.Kupiłam nowe singerowskie, myślałam że pomoże,że może one są winne ,ale nie,coś musiałam przestawić w maszynie,albo uszkodzić?Proszę pomóżcie mi rozwiązać problem.:(
Stara Gwardia
Ewo, a spróbuj wymienić obie igły. Wiem, czytałam, że właśnie je wymieniłaś. Wymień na inne, może coś się zmieni.

Obie pisałyśmy w tym samym czasie.
Czytałam o trzech przyczynach niewiązania ściegu: igły, nieprawidłowe nawleczenie lub rozregulowanie owerloka (nieprawidłowa współpraca pomiędzy chwytaczami a igłami). Może to jest ta trzecia przyczyna.
Może coś się wygięło podczas wyciągania materiału? Nic nie hałasuje?

Do jutra.

--- Ostatnio edytowane 2015-02-26 01:01:27 przez Fides ---

--- Ostatnio edytowane 2015-02-26 01:01:59 przez Fides ---

--- Ostatnio edytowane 2015-02-26 01:03:58 przez Fides ---

--- Ostatnio edytowane 2015-02-26 01:05:22 przez Fides ---
Mistrzyni Krawiectwa
Mogły się wygiąć chwytacze, albo chociaż jeden.

Skoro wciągnęło ci materiał - to znaczy, że najpierw nici okręciły się dookoła chwytaczy. Jeśli złamałaś "po drodze" igły - to znaczy, że siła była wystarczająco duża, żeby wygiąć i chwytacze...

Poszukaj na internecie filmiku z prawidłowo "mijajacymi się" z igłą chwytaczami - może tak będzie łatwiej dojść co i jak...

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Stara Gwardia
Czy to nitki od igieł albo jednej igły wychodzą z materiału? Bo może masz niewłaściwe igły? Jakie nowe igły Singera, jaki typ, włożyłaś?

Włożyłam do mojego igły niewłaściwe i nitka lewej igły w ogóle nie jest związana a łańcuszek wyszedł podobny do Twojego.

Fides

--- Ostatnio edytowane 2015-02-26 15:00:08 przez Fides ---
Zaaklimatyzowany
Dzisiaj mną targnęło okrutnie,mam okropną grypę i zupełny brak siły.Bardzo Wam dziękuję.Poszukam w internecie filmików,zmienię jeszcze raz igły i zrobie zdięcia igieł.Jutro.Przepraszam i doceniam Waszą pomoc.
Myślę też o tym rozregulowaniu,czy to droga sprawa żeby naprawić?Jeszcze raz wszystko
sprawdzę.I dziękuję.:buzki:
Zaaklimatyzowany
Moje nowe igły.
Załączniki
Stara Gwardia
Twoje nowe igły są jak najbardziej właściwe. Przyczyna niewiązania ściegu jest więc gdzie indziej.:(

Zaaklimatyzowany
Nigdzie nie znalazłam filmiku o wiązaniu igieł.Skoro wszystko dobrze, to dlaczego nie szyje?Może mnie ktoś oświecić?Rozumiem że coś musiało się wygiąć, ale kurcze aż tak nie ciągnęłam,czyżby maszyna była taka delikatna.:szok:
Pogromca spamerów
mnie sie wydaje,bo slabe zdjecia,ze chwytacz od lancuszka nie jest nawleczona od niego dziurka od lewej strony
SPRAWDZ
Zaaklimatyzowany
Zmieniłam nitki na kolorowe,żeby było lepiej widać.Zdięłam stopkę,żeby było wyraźniej.Zauważyłam,że spada nitka czerwona z dolnego chwytacza.I nie wiąże się z żółtą.Kolory nici założyłam identyczne jak podano na obudowie.Pomarańczowa nitka po nawleczeniu powinna być nad czerwoną.Ale jak zaczynam szyć to czerwona i żółta idą równolegle.

--- Ostatnio edytowane 2015-03-01 02:49:27 przez ewad55 ---

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!

37 stron: « < 13 14 15 16 17 18 19 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.