Wersja do druku

37 stron: « < 12 13 14 15 16 17 18 > »

Zaaklimatyzowany
Dziękuję!!!!Dziękuję!!!!!!Dziękuję!!!!!!:buzki:
Stara Gwardia
Aniu, wiem. Byłam w Twoim sklepie i dlatego właśnie napisałam, że nie mas Singera a czy Schmetz jest odpowiedni to nie wiem.
Sama muszę zakupić igł do mojego traktorka, i ta ingo przyda się również i mi.
Czyli mówisz, że maszynie nie zrobi to żadnej różnicy?( pytam się , bo maszyna Husqvarny nie zgadza się z innymi jak schmetz czy Inspiria, natomiast Singera nie cierpi, więc nie chciałabym aby overlock zareagował tak samo).
Jutro wyruszam na polowanie!
Zaaklimatyzowany
No i mam oryginalne igły,maszyna wiąże nici bez materiału,a z materiałem zero.Przechodzą proste nitki.Nawlekałam ją tysiąc trzysta razy,opanowałam to do perfekcji.Tylko musiałam coś przestawić i nie wiem co.Igły zmieniłam dobrze.
Nie denerwujcie się na mnie, ja szycie traktuję jako odskocznię od chorób.Nie jestem już nastolatką,a pewnie popełniam jakiś błąd i ktoś kto spojrzy chłodnym okiem pewnie zauważy co ja robię żle.Tak na logikę to igły,a może coś wyłączyłam i przestawiłam w maszynie.Dziękuję z góry.:stres::stres:
Stara Gwardia
A możesz zrobić zdjęcia nawleczenia i łańcuszka, który wychodzi z owerloka - te pierwsze startowe 10 cm?
Może włożyłaś źle igły (powinny być włożone płaską stroną do tyłu) a może źle nawlekłaś.

Fides
Zaaklimatyzowany
w załącznik zdiecia

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Załączniki
Zaaklimatyzowany
jeszcze te

Załączone obrazy

Załączniki
Stara Gwardia
Zobacz na zdjęciach, jak jest u mnie, a jak u Ciebie idzie nitka od dolnego chwytacza. Na zielono zaznaczyłam, jak, moim zdaniem, powinna iść.

Nitki trzeba wyciągnąć - wszystkie - te z igieł też.
I nawlec ponownie.
Pomarańczowy górny chwytacz, żółty dolny chwytacz, igła zielona, igła niebieska.

Fides

--- Ostatnio edytowane 2015-02-25 20:53:32 przez Fides ---

Załączone obrazy

zbliżenie nitka z dolnego chwyt. leży na górnym chwyt. Łańcuszek u mnie Moje nawleczenie Twoje nawleczenie
Zaaklimatyzowany
zrobiłam jeszcze raz zdiecie

Załączone obrazy

Zaaklimatyzowany
No i jeszcze zdjęcia bo maszyna nadal nie szyje materialu mam tylko proste nitki a bez materiału ładnie wiąźe.

Załączone obrazy

Załączniki
Stara Gwardia
Na tym nowym zdjęciu jest dobrze, regulator szerokości ściegu jest cofnięty. U mnie też jest przestawiony, bo zaplątała się nitka i musiałam ją bezboleśnie wyjąć. Jeśli się tym sugerowałaś, przepraszam. Ale do 4-nitkowego powinien być ustawiony na "S", do przodu.

Fides

--- Ostatnio edytowane 2015-02-25 23:44:06 przez Fides ---

37 stron: « < 12 13 14 15 16 17 18 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.