37 stron: « < 12 13 14 15 16 17 18 > »
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Dziękuję!!!!Dziękuję!!!!!!Dziękuję!!!!!!
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aniu, wiem. Byłam w Twoim sklepie i dlatego właśnie napisałam, że nie mas Singera a czy Schmetz jest odpowiedni to nie wiem.
Sama muszę zakupić igł do mojego traktorka, i ta ingo przyda się również i mi. Czyli mówisz, że maszynie nie zrobi to żadnej różnicy?( pytam się , bo maszyna Husqvarny nie zgadza się z innymi jak schmetz czy Inspiria, natomiast Singera nie cierpi, więc nie chciałabym aby overlock zareagował tak samo). Jutro wyruszam na polowanie! |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
No i mam oryginalne igły,maszyna wiąże nici bez materiału,a z materiałem zero.Przechodzą proste nitki.Nawlekałam ją tysiąc trzysta razy,opanowałam to do perfekcji.Tylko musiałam coś przestawić i nie wiem co.Igły zmieniłam dobrze.
Nie denerwujcie się na mnie, ja szycie traktuję jako odskocznię od chorób.Nie jestem już nastolatką,a pewnie popełniam jakiś błąd i ktoś kto spojrzy chłodnym okiem pewnie zauważy co ja robię żle.Tak na logikę to igły,a może coś wyłączyłam i przestawiłam w maszynie.Dziękuję z góry. ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A możesz zrobić zdjęcia nawleczenia i łańcuszka, który wychodzi z owerloka - te pierwsze startowe 10 cm?
Może włożyłaś źle igły (powinny być włożone płaską stroną do tyłu) a może źle nawlekłaś. Fides |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
w załącznik zdiecia
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
jeszcze te
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zobacz na zdjęciach, jak jest u mnie, a jak u Ciebie idzie nitka od dolnego chwytacza. Na zielono zaznaczyłam, jak, moim zdaniem, powinna iść.
Nitki trzeba wyciągnąć - wszystkie - te z igieł też. I nawlec ponownie. Pomarańczowy górny chwytacz, żółty dolny chwytacz, igła zielona, igła niebieska. Fides --- Ostatnio edytowane 2015-02-25 20:53:32 przez Fides --- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
zrobiłam jeszcze raz zdiecie
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
No i jeszcze zdjęcia bo maszyna nadal nie szyje materialu mam tylko proste nitki a bez materiału ładnie wiąźe.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Na tym nowym zdjęciu jest dobrze, regulator szerokości ściegu jest cofnięty. U mnie też jest przestawiony, bo zaplątała się nitka i musiałam ją bezboleśnie wyjąć. Jeśli się tym sugerowałaś, przepraszam. Ale do 4-nitkowego powinien być ustawiony na "S", do przodu.
Fides --- Ostatnio edytowane 2015-02-25 23:44:06 przez Fides --- |
37 stron: « < 12 13 14 15 16 17 18 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.