37 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Powiem tak!Owerlok ustawiony, naprawiony przez fachowca.Wygiety był dolny wachacz i żle nawleczone wszystkie 4 nitki już od samej góry.Mam nie kręcić tak pokrętłami, a ruchy mam wykonywać minimalne.Smarować smarować i jeszcze raz smarować(tego nie robiłam).Pokazał mi jak prawidłowo nawlekać i szyć.Dobrze,że był ze mną mąż(pojechał bo warsztat naprawczy był bardzo daleko)bo ja tak się denerwowałam,że nic nie rozumiałam.Uczyłam się obsługi przez internet,ale jednak gdyby mnie ktoś wprowadził od początku nie miała bym tyle problemów.
Dziękuję bardzo wszystkim którzy próbowali mi pomóc ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie! |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ewo, cieszę się, że w tym kłopocie miałaś wsparcie Męża, dzięki któremu mogłaś sprawdzić, co pamiętasz po takiej wizycie pełnej emocji. Trafiłaś do dobrego fachowca, skoro nie tylko naprawił, ale dał wskazówki, wytłumaczył.
Pozdrawiam Was Oboje - trzymajcie się! Fides --- Ostatnio edytowane 2015-04-03 10:59:41 przez Fides --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wczoraj nawlekłam singera i chciałam zrobić próbny łańcuszek po przekręceniu kołem najpierw wychodziła plątanina ,a potem nic proste nitki.Nawlekłam jeszcze raz ,przekręciłam kołem w/g instrukcji i nic,nitki nadal proste zamiast łańcuszka
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tulo, proponuję zrobić zdjęcie sposobu nawleczenia. I napisz w jakiej kolejności nawlekasz? Sprawdź jak nitki są prowadzone zaczynając od szpulki, czy się gdzieś nie zaplątały, czy przechodzą przez wszystkie punkty.
Przy okazji zauważyłam maleńki błąd na filmie, który w innym wątku Tobie poleciłam https://youtu.be/MrqHC2CNjVI?t=10m25s - według instrukcji nitkę do prawej igły prowadzi się jeszcze pod drugim haczykiem - na pewno nie to jest przyczyną prostych nitek. Fides |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Tak bardzo zależało mi na tym,żeby któtaś z dziewczyn (albo chłopaków) pokazała mi na żywo,jak dokładnie nawlec owerlock,ale żadna mieszkająca w Warszawie nie miała czasu
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Fides ,dzięki za link ,okazał się niezwykle pomocny przy nawlekaniu
![]() ![]() Ewo na szczęście obyło się bez fachowca,to byłaby ostateczność.Mam trochę taki uparty charakter ,że będę tak długo nad czymś siedziała i tyle razy poprawiała,aż w końcu zrobię dobrze ![]() --- Ostatnio edytowane 2015-04-26 08:00:55 przez Tula --- |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Ja też jestem uparta i z moją maszyną udawało mi się do czasu, aż zaplątały mi się tak nici ,że wygiął się dolny chwytacz i d..a.Nową maszyną zakupioną w Lidlu udało mi się uruchomić i szyć,ech.Ale dzięki naszemu uporowi i pomocy pań na forum szyjemy!
Jestem bardzo zadowolona z tego overlocka (innego nie miałam) i teraz szyję szybko i ładnie. ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
@Ewo, dziękuję za tak życzliwą ocenę mojej forumowej działalności. : -)))))
@Tulo, cieszę się ogromnie, że owerlok działa. Powodzenia. W koło robi się coraz zieleniej, dużo pracy na pewno, czas siewów, pielenia - to nie poczeka, a owerlok owszem. Pozdrawiam Was serdecznie Fides |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Czy jeśli nałożę na trzpienie owerloka od nici zwykłe maszynowe ,to powinnam coś włożyć między trzpień ,a szpulkę ,aby unieruchomić szpulkę ,czy ma stać sobie luźno? Nie wiem ,czy dobrze wyjaśniłam .Ściegi wychodzą nierówne i mam problem z ustawieniem,a jeszcze nie kupiłam nici owerlokowych.Ciągle się zastanawiam ,bo u mnie w pasmanterii tylko 4 kolory do wyboru.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
U mnie szpulki 500 m stoją na stojaku owerlokowym, niczym nie są unieruchomione. Może później wrzucę zdjęcie.
Zdjęcie wrzucone. Czasami wszystkie miejsca zajmują małe szpulki. To zależy, co jest na warsztacie. --- Ostatnio edytowane 2015-05-22 08:55:56 przez Fides --- |
37 stron: « < 15 16 17 18 19 20 21 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.