12 stron: « < 6 7 8 9 10 11 12 >
Stara Gwardia
![]() |
|
Urocza piżamka
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja też ostatnio staje się sympatykiem dzianin
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Śliczna
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A.N witaj w Klubie. Fajną bluzeczkę stworzyłaś, ładnie rozmieściłaś wzór, tak symetrycznie. Gdybyś mogła to podziel się informacją na temat dzianiny - jaki skład, grubość, jak się zachowuje po praniu, gdzie kupiona. Dziewczyny, dziękuję za miłe słowa. Marianka, okazało się że Twoje pytanie jest trudne
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() --- Ostatnio edytowane 2017-08-20 10:43:10 przez jakłucznik --- Ostatnio edytowane 2017-08-20 10:52:10 przez jakłucznik --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Myślę, że powiedzenie "wszystko da się odkręcić" pasuje tu najbardziej. firma w której pan dopasował matica ma dobre opinie tylko pewnie sądził, że ze starych stopek już nie będziesz korzystać.Zastanawiam się czemu zależy ci na maticu do łucznika, jeśli masz już inne maszyny?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wiesz Marianka, to wszystko chyba z sentymentu do mojego łucznika. No i on pracuje bardzo cicho, mogę na nim szyć późnym wieczorem bez obawy że zakłócę spokój sąsiadom. Singer jest dość głośny, Bercia taka sobie, ściegiem prostym szyje cicho ale zygzak czy jakieś ozdobne to już głośniej. Pomyślałam że łatwiej mi będzie wymieniać stopki w Łuczniku, a ponieważ już miałam zestaw stopek matic do Singera to postanowiłam wykorzystać je również do Łucznika. No i dalej już wiesz co się działo.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Moja Bernina Sew&Go 7 ściegiem prostym też szyje cichutko ale owerlok Brother wali jak młocarnia,ale ja wieczorami raczej nie szyję, potrzebuję światła dziennego
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Marianka, jak to dobrze porozmawiać
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Owerlok fajna rzecz, ułatwia szycie nie tylko z dzianin.Był to mój pierwszy kontakt z owerlokiem, kupiłam przez internet i jakoś ogarnęłam. Najlepiej jednak zobaczyć i pomacać i posłuchać
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
A ja mam owerloka a dzianiny i tak wolę szyć na maszynie do szycia. ![]() ________________________________________________________
|
12 stron: « < 6 7 8 9 10 11 12 >
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.