Administrator
![]() |
|
Witamy w Klubie Sympatyków Dzianin czyli KSD ![]() Pomysłodawczynią założenia klubu jest Kora, nasza forumowa koleżanka ![]() ![]() Klub służy wymianie poglądów, fachowemu doradztwu oraz prezentacji gotowych wyrobów odzieżowych ![]() Zapraszamy wszystkich chętnych! Klub uważam za otwarty ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To ja pierwsza ... po Prezesce ![]() Pozdrawiam. Marta ________________________________________________________
Zapraszam na blog moich kotów : www.puszkowewidzimisie.blog.pl |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
TRINNY TRZYMA DWIE RECE W GÓRZE!!!JESTEM NA TAK!STO RAZY TAK!
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Do niedawna jeszcze, unikałam dzianin jak tylko mogłam. Ale w końcu sprawiłam sobie odpowiednią stopkę do maszyny i igły . Pierwsza bluzka wyszła średnio ale noszę ją więc nie jest taka zła. Później uszyłam kolejną z dzianiny punto więc ta wyszła rewelacyjnie. Potem była kolejna bluzka i spódniczka. Polubiłam dzianiny wiec do klubu sie piszę . Ostatnio zrobiłam zakupy na allegro ( http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=2502511 ) i dzianinki przyszły bardzo ładne. Takie troszkę grubsze lecz w sam raz na bluzy i spodenki dla mojego pierwszego wnuka lub wnuczki ( jeszcze nie wiadomo) który przyjdzie na świat w lipcu. Cieszę się że polubiłam dzianiny bo dla dzieci to taki przyjemny materiał. ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Oj, pozwolę sobie nie zgodzić się z Prezeską ![]() Ja się dzianin nie boję - po prostu fasony przeznaczone na dzianiny są z reguły fasonami bardzo prostymi, nie satysfakcjonującymi mnie i nie stanowiącymi dla mnie odpowiedniego wyzwania, a z kolei zastąpienie tkaniny dzianiną w fasonach "tkaninowych" przeważnie wypada na niekorzyść dla modelu... ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja uwielbiam dzianiny i to nie tlyko dlatego, ze szyje się z nich proste fasony ( choć wcale nie tak łatwo się szyje zwykłą maszyną) ale tez dlatego, ze wygodnie się je potem nosi ![]() Jestem WZD ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Lubię dzianiny. Szyje się je inaczej niż tkane materiały ale potrafią być wyrozumiałe, niektóre dzielnie znoszą kilka centymetrów więcej tu i ówdzie, zwłaszcza ówdzie.
Dziś dzianiny uwielbiam bo: wczoraj wróciłam z nadwyrężonym kolanem, zrobiłam pranie a dziś z lubością składałam bieliznę termiczną (dzianina) i polary (dzianina) i nie musiałam ich prasować. to co było do poprasowania, czyli t-shirty (dzianina) poprasowały dzieci - bosko jednym słowem ![]() a jak przyjemnie przedzierzgnąć się w dresiwo (też dzianina) i poleżeć z nogą w górze. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzianina jest również przeze mnie bardzo kochana bo można z niej porobić różne sympatyczne komplety. Bardzo ładnie się nosi i pięknie wygląda np. dwuczęściowa sukienka z takiej samej dzianinki. A w razie czego można sobie te części wymieniać czyli góra wzór dół gładki / tkanina/ , góra gładka / to już dzianina z reguły/ dół kolorowy. Uwielbiam takie kombinacje i mimo ciągłego odchudzania / jak na razie ze skutkiem różnym/ zawsze udaje mi się samą siebie mile zaskoczyć. A o wygodzie nie wspomnę - wie to każdy kto musi być stale na etapie " wciągania" części zbyt wystających ![]() Pozdrawiam. Marta --- Ostatnio edytowane 2014-02-22 20:09:54 przez PaniRudyKot --- ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja także jeżeli mogę chcę wstąpić do klubu!
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Każdy i każda może , kto nie narzeka jakie to dzianiny są okropne i woli tiul ![]() Pozdrawiam. Marta ________________________________________________________
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.