12 stron: « < 6 7 8 9 10 11 12
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Fajna bluzeczka
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A z jakiej dzianiny jest ten Twój "uszytek"? Czy to jest coś w stylu punto, czyli dzianina trochę grubsza?
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Marianka, nie wiem jak się ta dzianina nazywa. Jest cienka, w dotyku trochę szorstka, tkana z dwóch nitek -jedna matowa ruda, druga prawie czerwona lekko błyszcząca. Niteczki w splocie tworzą nieregularne poziome smugi ale na zdjęciu tego nie widać. Dzianinę kupiłam jakiś czas temu po 5 zł metr, ekspedientka określiła że jest to "jakaś sztuczna mieszanka". Nie dociekałam. Punta nie znam ale sądzę że puntem to moje cudo nie jest.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Taka sobie "babciowata" piżamka, 100% bawełna gram.180.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Łuczniku może i babciowa ale fajna i na pewno wygodna
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To moje najnowsze wytwory z dzianiny - bluzeczka dla wnuczki, taką samą uszyłam też dla jej koleżanki. No a skoro podzieliłam się dzianiną z bliźnim - to dla mnie wystarczyło tylko na pół bluzki. Ta pasiasta część to była bluzeczka bez rękawków, ze specjalnego sklepu, kupiona jakiś czas temu za 2 zł z myślą że na coś się przyda. Czekała na swoją kolej - no i doczekała się. Granatowa dzianina to 100% bawełna "180" a paski to nie wiem - metkę wyrzuciłam.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Łucznik - ty masz pomysły, takie podobne orócz jedwabi naturalnych przychodzą mi teraz do głowy, jak już się nie potrzebuje to się ma... ________________________________________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko bardzo nudne i czasochłonne. |
|
Administrator
![]() |
|
Śliczne bluzeczki, szczególnie ta w paski ![]() Oh jak ja kocham lumpy i te skarny wygrzebane za kilka zł ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
12 stron: « < 6 7 8 9 10 11 12
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.