12 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Administrator
![]() |
|
hihi przynajmniej nie jestem sama ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
uwielbiam dzianiny, w zasadzie nie wyobrażam sobie szycia z tkanin, wpiszcie mnie do klubu!
|
|
jestem wielbicielem dzianiny, szczególnie jednej dzianiny - dresowej. Zaczęłam z niej szyć, i przestać nie mogę. Da się lubić.
Pozdrawiam. Magda ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
|
|
Witam!
Też się zapisuje do KSD bo lubię dzianiny za wygodę. Tylko niekiedy mam problem przy krojeniu wiotkiej dzianiny bo naciąga mi się. |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
co to znow za reklama!!!???? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Ojej, jak przeczytałam Twoją wypowiedz to się zmartwiłam, że być może dotyczy ona mojej wypowiedzi w tym wątku. "Stuknij w stół a nożyce się odezwą" ![]() Nie chodziło mi absolutnie o żadną reklamę, a tylko chciałam napisać, że sympatią darzę dzianiny, jako, że taki wątek założony. Jeżeli uważasz, że moja wypowiedz jest nie na miejscu, proszę o usunięcie jej. Pozdrawiam Magda ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Nie nie, myślę że wypowiedź Roksi dotyczyła wpisu spamerskiego usuniętego następnie przez Susannę - i już niewidocznego
Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
|
|
To kamień z serca !
Już się przestraszyłam, że zbyt emocjonalnie do dzianiny podchodzę ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Jest tu tyle ciekawych opinii i wypowiedzi na temat dzianin.No cóż może zacznę od szycia na dzianinie czy jak mam zamiar się uczyć to do dzianin nie powinnam się dotykać? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Myślałam, że jesteś facetem.
Zacznij od tkaniny ze zwykłej bawełny, bez elastanu, może być jakieś płótno jak na cieńsze prześcieradło albo koszulówka. Dzianiny też jak już to stabilne i grubsze, np. dresówka albo polar (choć to już naciągliwe mocno może być). ---- Zapomniałam do klubu się zapisać. Do niedawna nie szyłam, ale już opanowałam podwójną igłę i nowa maszyna ma lepsze ściegi do dzianin. Jednak ma u mnie minus taki jak u Czeremchy - nie tuszuje mankamentów figury. Ale i tak lubię i noszę. --- Ostatnio edytowane 2014-07-15 14:04:24 przez AgaM --- |
12 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.