Stara Gwardia
![]() |
|
No ja też czekam na zdjęcie sukni. Yapoook!!!
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja też składam najlepsze życzenia !!! ![]() ![]() ![]() A sukni też jestem ciekawa i to baaardzoooo. ________________________________________________________
Anielska cierpliwość wymaga diabelskiej siły...Dla niektórych osób trzeba uzbroić się w cierpliwość, wyrozumiałość....ewentualnie dobrą patelnię... |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Dziękuję wszystkim za życzenia i gratulacje, to bardzo miłe ![]() Załączam zdjęcie sukni ślubnej. Jak oglądam zdjęcia to wiem, że dużo rzeczy powinna zrobić inaczej. Ale to się tyczy tylko sukni, męża z pewnością bym nie zmieniła ![]() Suknia składa się z gorsetu i spódnicy zszytych razem, zapinana na zamek kryty na środku tyłu. Gorset z grubszej satyny z lycrą, z przezroczystymi silikonowymi ramiączkami i fiszbinami od Czeremchy ![]() Osobną częścią byłą koronkowa bluzeczka, gdyby było gorąco mogłabym ją ściągnąć. Koronka elastyczna, rękawy marszczone reglanowe. Teraz myślę, że trzeba było ją chyba przyszyć, gorąco nie było, a nawet gdyby to nie wiem, czy bez niej nie czułabym się naga ![]() ![]() Miałam kilka problemów, zwłaszcza z szyciem szyfonu. W takcie wesela w kilku miejscach mi się zaciągnął. Ponadto za bardzo skróciłam w ostatnim etapie szycia suknię, wcześniej szyłam ją do obcasów, później wyszło, że wystąpię w balerinach. Szczodrze ciachnęłam nożyczkami w obawie przed potknięciem czy nadepnięciem na sukienkę. Było mi wygodnie, nie powiem, potknięć nie było, ale na zdjęciach wygląda przykrótko. No, to by było na tyle ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ogólny zamysł podobny do mojej ślubnej, ale wówczas nie miałam odwagi by sama szyć. Czyli zdecydowanie na plus.
Mnie się podoba a czy przykrótka? Trudno ocenić się inaczej układa w spoczynku a inaczej w momencie kiedy pozowałaś do tego zdjęcia. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo mi się podoba, prosta, delikatna suknia. Jak Ci się szyło gorset? Właśnie się uczyłam konstrukcji tego tworu, strach się bać
![]() |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
W porządalku! ![]() Gdzie ona za krótka, jak ledwo widać czubki ciżemek, kiedy ją podciągasz? ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Sukienka bardzo ładna, fajny pomysł z tymi warstwami-gorset na to bluzeczka. A przy tego typu kreacjach najważniejsza wygoda, bo zdjęciom zawsze można potem troszkę "pomóc" ![]() Też chciałam szyć swoja suknię ślubną, ale zostałam zakrzyczana przez mamę, babcię, teściową i pozostałą żeńską część rodziny, że się tak nie robi. No i użerałam się z krawcową w super renomowanym salonie ślubnym. Na szczęście po uświadomieniu jej, że na laika nie trafiła nagle okazało się, że wszystko się jednak da tak jak chciałam! Więc za odwagę ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Dzięki za brawa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Yapok, oczywiście wszystkiego dobrego Wam życzę
![]() GoraLove, a dlaczego "tak się nie robi"? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
więcej zdjęć! gratuluję pomysłu i wykonania. w zabobony nie wierzę, to przynosi pecha ![]() ________________________________________________________
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.