Administrator
![]() |
|
Owszem ale ja chce nadal mieć pracę ![]()
Ale żeby wydobyć ten druk trzeba coś powiedzieć, szefo zacznie drążyć temat, kłamać nie umiem i już po ptokach. Po prostu w pewnych firmach to przechodzi a w pewnych nie. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziewczyny, ja na razie nie zamierzam otwierać działalności. I mało mnie teraz obchodzi czy to jest zgodne z prawem, czy nie. Nikt Wam nie każe przecież wystawiać rzeczy w galeriach, ani gdziekolwiek. Ale nie uwierzę, że nie podwiniecie nikomu spodni, bo nie macie działalności gospodarczej (jeśli nie macie) i to jest niezgodne z prawem.
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Oczywiście, że podwijam spodnie koleżankom z pracy - za pieniądze, rzecz jasna. Wczoraj skróciłam dwie pary.
Ale mam świadomość, że robię to nielegalnie. Mam świadomość, że gdyby któraś uznała, że zrobiłam to nie tak i że zepsułam jej spodnie - może za moimi plecami zrobić mi psikusa i donieść gdzie należy, "uwalając" mnie na cacy. I dzielę się tą świadomością z tymi, którzy o to pytają ![]() Nigdy nikomu nie powiem, że może bezkarnie wykonywać usługi i produkować i sprzedawać różne rzeczy - nie płacąc od tego podatków. Bo skłamałabym. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wiele rzeczy robi się niezgodnie z prawem i konsekwencji nie ponosi, bo nikt tak naprawdę nie donosi o tym. Ze spodniami to zły przykład - sytuacja może być taka, że nikt Ci nie udowodni, że w ogóle sąsiadce poprawiałaś spodnie, wzięłaś za to pieniądze. A w razie, kiedy taka sprawa wypłynie, to niestety, ale trzeba się liczyć z konsekwencjami, które są dosyć poważne -> mi za błąd z ich winy (zgubienie świstka papieru) grozili kara o 5 tysięcy w górę. A jednocześnie miałam uregulowany podatek, więc oni stratni nie byli. Nie wiem jakie kary są za nieodprowadzanie podatków i innych świadczeń, ale podejrzewam że nie mniejsze.
Ja się dogrzebałam do informacji, że wcale nie trzeba mieć działalności, ale trzeba odprowadzać od tego świadczenie do ZUSu (podatek wtedy też się nie płaci) i wtedy jest to w 100% legalne działanie i w razie nalotu nikt kary nie dowali. Tylko minusem jest to, że nie odlicza się wtedy kosztu materiałów, a przy DG jest taka opcja. Tak na marginesie - mam nadzieję, że wredne panie ze skarbówki nie czytają tego wątku. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dobry wieczór,
dziewczęta, w takich sytuacjach stare panny mają naprawdę trudno. Wokół mnie naprawdę sami żonaci, albo zajęci mężczyźni. A ja zostałam zaproszona na wesele. I co ja teraz mam zrobić? Chyba tylko załamać ręce ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ojej, rozumiem Cie .
Ja mam 3. wrzesnia wesele u bardzo blisko spokrewnionej osoby, więc musze iśc. Jest ktoś, kogo ostatnio poznałam i baaardzo fajny, tylko że wzrostu ma tyle dokładnie, co ja i chyba o bucikach na obcasie musiałabym zapomniec. Ale jak sie ogłaszałam kiedyś w maju ( pisałam o tym) to trafiło się kilku bardzo wysokich, więc moze któregos jeszcze zaczepię. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
a jaką ma fryzurę? A jakby może włosy nastroszył? do zdjęć możesz stawać stopień niżej
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Moniko, a gdzie poznałaś takiego wysokiego mężczyznę?
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Włosów to mu nie postawię, bo ma króciusieńkie. Nawet złapać nie ma za co..
POznałam go ,,na nowo", bo to moj kolega z liceum, tylko ze on chodzil do b, a ja do c, ale kompletnie go nie pamietam. Tylko ze mialam go zapisanego na Naszej Klasie w tym roczniku co ja, wiec go zaprosilam do grona znajomych. I tak zesmy sobie pisali na gg gdzies od marca tego roku, a dopiero w lipcu jak wrocilam z sanatorium spotkalismy sie na kawie. Super nam sie rozmawiało i wogole swietnie sie dogadywalismy. Pisze w czasie przeszlym, bo ost. cos sie mniej odzywa i nie zaglada. Ale widocznie takie są chłopaki: trzeba miec sie przed nimi na bacznosci i sie nie zakochiwac. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Święta prawda
![]() |
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.