30 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
oooo matko, to i tak, że w ogóle wyszło cokolwiek, nie mierzyłam, nie podkleiłam niczego, nie zaznaczałam, tylko wszystko na oko, wszyłam od góry, migotka to krawcowa, a mnie zgubił akord, nie potrafię szyć z fastrygą, ciężko mi idzie ze szpilkami nawet, przypominam sobie że trzeba było przypiąć jak jest już zszyte ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A teraz na dobranoc, pokażę wam co dziś wieczorem wykminiłam ze starej spódnicy z dzianiny i czarnego czegoś tam ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
dziś dorzucam kieckę którą wymyśliłam już jakiś czas temu, ma bardzo wysokie rozporki po obu stronach, dlatego zrobiłam do niej spodenki, świetnie sprawdza się do wysokich kozaczków i czarnych rajstop, góra zrobiona z siatki, rękawy upięte punktowo guziczkami ozdobnymi. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Wszystko wygląda bardzo ciekawie, ale lepiej wyglądałoby na żywej modelce ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Widzę że zapał do szycia masz wielki,trzymaj tak dalej świetnie ci idzie
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Pomysłowe ciuszki Moniko!!!
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
właśnie skończyłam moje drugie papavero, rozmiar 38, niestety trochę kombinowania trzeba było uskutecznić, model jest bardzo szeroki w talii i trochę wygląda jak worek, tu na zdjęciu pierwszym... trzeba sporo wszyć żeby dobrze się układało... no i mój drugi zamek kryty wszywany stopką, którą znalazłam, nie wiem do czego ona jest, ale nie do krytych ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
No widzisz, czyli jednak sukienka jest z tych ,,workowatych", ale na trzecim zdjeciu wyglada calkiem calkiem . Moze dasz sie namowic i zrobisz zdjecie na sobie, bedzie lepiej widac jak sie uklada. Moze sobie tez wykroj sciągnę, bo ma fajnie zrobione cięcia, a dół to zawsze mozna zwęzić, jak coś.
Widze, ze wszycie zamka tez poszlo Ci dobrze. Tradycyjna stopka do wszywania krytych zamkow wygląda tak, jak pokazuje drugie zdjecie http://ekrawiectwo.net/board/thread/14658/do-czego-te-stopki/?page=1#post-14658 ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
zrobię ale później, właśnie rozłożyłam się z malowaniem łazienki ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To wypij kawkę w spokoju czytajac forum - ja wlasnie kończę swoją, hehe.
Skoro masz robote w domu, to na zdjecia mozemy poczekac do jutra, jak cos to w niedziele chyba nie bedziesz malowac, nie? ________________________________________________________
|
30 stron: « < 2 3 4 5 6 7 8 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.