30 stron: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
a stopka którą wszyłam zamek wygląda tak ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Czyli stopka do "zwykłych" zamków, ale nie tylko...
Bardzo wygodna do przeszywania w "trudnych" miejscach - np. kiedy musisz przeszyć coś tuż przy nabitym zatrzasku albo wzdłuż grubego szwu /np. naszywając od spodu łatkę w kroku w spodniach jeansowych/. Wszędzie tam, gdzie zwykła stopka okazuje się za szeroka. Albo kiedy musisz dokładnie kontrolować linię, po której szyjesz /np. wszywając kliny/. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Bardzo pomysłowe są Twoje dzieła, takie z biglem. A sukienka z tiulowym karczkiem bardzo mi się podoba, chyba ściągnę. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bież śmiało ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
Moniś szalejesz kobieto! Jestem w szoku. Zamek wszyłaś naprawdę świetnie - a jak napisałaś że wszystko szyjesz na szpilkach bo nie lubisz fastrygować to mało z krzesła nie spadłam ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Gwoli wyjaśnienia
Susanko, nie chodzi o to że nie lubię, nie umiem i przyznaję nie chce mi się ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bravo, tak trzymaj!
Ale powiem Ci,ze wykroje z Burdy nie leża tak na sylwetce, jak z papavero, są troszku za duże. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
no trzeba kombinować papavero zwężałam po 2 cm w bokach i 1 na plecach, więcej nie mogłam bo zamka nie miałam zamiaru wszywać od nowa ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Moniko no superowo wszyłas ten zamek... gdybym ja tak umiała nie szukałabym po sieci stopki do wszywania zamka krytego... Cudownie Ci wyszło,az Ci zazdroszczę.
Ja też kupiłam kilka Burd i tez zamierzam się uczyć szyć ![]() A ta stopka którą go wszywałaś jest na wyposażeniu mojego Łucznika 884 jako stopka do wszywania zamków błyskawicznych i sznurków. Tak przynajmniej pisze w instrukcji obsługi tej maszyny. Powinnam się więc bardziej przyłożyć do tego Do papavero się zraziłam totalnie... zaczęłam szyć 2 rzeczy i obydwie sa nieudane... jedna z mojej winy ale druga spodnie rurki to fatalny wykrój... może mi przejdzie jak cokolwiek mi się uda uszyć... musze próbować --- Ostatnio edytowane 2011-09-26 12:18:42 przez Kora --- ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Monika. Odrysowuję na cienkim pergaminowym papierze. Jak mnie kiedyś przypiliło to sklejałam zwykły papier śniadaniowy ![]() Koro. Znalazłam taki "przepis" na wszywanie zamka krytego przy pomocy zwykłej stopki, jeszcze nie wypróbowałam. Ale na pewno suwak trzeba wyprasować przed wszyciem. http://tanysewsandknits.blogspot.com/2007/03/o-fecho-invisvel-invisible-zipper.html ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
30 stron: « < 3 4 5 6 7 8 9 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.