Wersja do druku

166 stron: « < 99 100 101 102 103 104 105 > »

Stara Gwardia
Bardzo lubię taki deseń tkaniny. Sukieneczka bardzo elegancka i pięknie odszyta. Chciałabym ją mieć. Mam podobny materiał biały w czarne grochy i nie wiedziałam co z niego uszyć ale swoim modelem przekonałaś mnie, że ma to być sukienka.

pozdrawiam,
Mistrz Krawiectwa
Sus, prześliczna ta sukieneczka !! Ja uwielbiam deseń w grochy i groszki w takich prostych, dziewczęcych sukieneczkach.
A co do misiów i króliczków, to nie tylko Twój małżonek ma takie upodobania. Ja i moja żonka też jesteśmy trochę zakręceni na punkcie takich maskotek, szczególnie kosmatych. W domu jest ich kilkanaście oraz na wersalce i fotelach rezydują trzy olbrzymie miśki (takie 1,5 m). Chociaż jestem stary chłop, to u mnie w samochodzie na tylnej półce pod oknem jeżdzi zawsze misio, piesek i wielbłąd.
Stały Bywalec
Bardzo ładna sukienka. Uwielbiam grochy i groszki... :)
Jak patrzę jakie piękne ubrania szyjesz Susanno (i reszta dziewczyn też), to jest mi naprawdę żal, że się zrobiłam pączkowata. Mało co wtedy na człowieku dobrze leży i szyć się nie chce dla siebie.
A tej sukienki aż chce się dotknąć, materiał wygląda na taki delikatny
Dziękuję pięknie!
Materiał jest bardzo fajny. Nie jest to polski Milanówek ale za tę cenę jak najbardziej OK :)

bardzo mi sie podoba sukienka w grochy.
Ladnie jest wykonczona, bardzo czysto bez marszczen

Dziękuję Mistrzuniu!! Usłyszeć to z Twoich ust to wielka radość :)

Uff powiem ci ze miskami sie nie trudnie... I nigdy mi do glowy nie przyszlo ich szycie.... Ale patrzac na twoje ...az mi zapal przyszedl :) ja jestem wielbicielka takich miskow zwlaszcza w okresie bozonarodzeniowym i w zwiazku z tym ze wlasnie skroilam plaszcz zimowy z kaszmiru i jest super wlochaty.... To sprobuje ze scinkow cos skomponowac :) tez chce takie miski recznie zrobione :)
Tylko musze jakies szablony znalezc .

Nie przepadam za szyciem maskotek ale efekt końcowy przeważnie jest satysfakcjonujący więc od czasu do czasu daję się ponieść i szyję ;) Szyję i się wkurzam ale szyję ;)

Bardzo lubię taki deseń tkaniny. Sukieneczka bardzo elegancka i pięknie odszyta. Chciałabym ją mieć. Mam podobny materiał biały w czarne grochy i nie wiedziałam co z niego uszyć ale swoim modelem przekonałaś mnie, że ma to być sukienka.

Mam kawałek tego jedwabiu ale czerwień w drobne, białe groszki i myślę o bluzce :) Wydaje mi się, że to też sie sprawdzi :tak:

Bardzo ładna, ślicznie odszyta. lubie grochy tylko szkoda że przy mojej figurze niewskazane :( ale kiedyś ją zmienię i uszyje sobie taką czerwoną w czarne grochy w stylu hiszpańskim :)

Koniecznie :) bardzo wdzięczny wzorek.

Ślicznie Susannko!!!

Dzięki Trinny :-*

Sus, prześliczna ta sukieneczka !! Ja uwielbiam deseń w grochy i groszki w takich prostych, dziewczęcych sukieneczkach.
A co do misiów i króliczków, to nie tylko Twój małżonek ma takie upodobania. Ja i moja żonka też jesteśmy trochę zakręceni na punkcie takich maskotek, szczególnie kosmatych. W domu jest ich kilkanaście oraz na wersalce i fotelach rezydują trzy olbrzymie miśki (takie 1,5 m). Chociaż jestem stary chłop, to u mnie w samochodzie na tylnej półce pod oknem jeżdzi zawsze misio, piesek i wielbłąd.

Dziękuję Wojtku :) No nie spodziewałam się, ze Ty i Małżonka przepadacie za miskami :) Ale trzeba przyznać, że własnoręcznie uszyte tildy czy inne maskoty maja w sobie coś magicznego :)

Salamandro ja tez :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Mistrzyni Krawiectwa
Oj, nie, do miśków chyba nie miałabym cierpliwości! A twój taki ładny!

Sukienka też cudna - typu "sama skromność" ;-)

Ania

http://uczeremchypl.shoper.pl/

http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/

Świeżynek
Misiaczek przecudny!
Stara Gwardia
ale zakladek i do tego te groszki, az zal, ze lato u nas tak krotko trwa...
podoba mi się i to bardzo!!!

166 stron: « < 99 100 101 102 103 104 105 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.