166 stron: « < 132 133 134 135 136 137 138 > »
Administrator
![]() |
|
Niedyskretnym pytaniem byłoby pytanie o wymiary ![]() Wzrostu mam 167 cm. U mnie za długa o 4 cm. Porównałam swoje wymiary z tabelką wydrukowałam odpowiedni rozmiar. Sukienka mogłaby się mniej opinać w brzuszku bo nie można sobie dobrze pojeść ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Może jednak warto wypróbować choćby na jakieś niepotrzebnej tkaninie ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ech, ja coś mam problem z wydrukiem, a cienka jestem w tych sprzetach, wychodzi mi miniaturka ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
|
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Suska! Ten brzuńcio to stan przejściowy przecież!!!
Latem będziesz się cieszyła znowu swoją nienaganną sylwetką! Zobaczysz! ![]() Pij dużo browarów i jedz tłusto. Resztę zdradzę na priv. ![]() Chyba, że zaczniesz nosić Stanisława na przodzie i zaczniesz się garbić... ![]() Już Wiosna puka w nasze drzwi! Dziewczęta! Szyjcie zwiewne sukienki! Czuję, że wiosna będzie ciepła! Będzie można chodzić w klapkach po śniegu! ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Świeżynek
![]() |
|
Sus, pewnie pomarudzę, pomarudzę i właśnie tak zrobię
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Susanko sukienka śliczna!Ciekawi mnie też dzianinka z której ją uszyłaś?Droga?
|
|
Stara Gwardia
|
|
Dzięki za informacje ![]() W sumie powinnam sobie zrobić wykrój sama ale jak już jest gotowy i taki fajny .. ![]() ________________________________________________________
http://ciuchotworstwo.blogspot.com/ - moje szycie i początki konstrukcji ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ja na wykrojach z papavero sie kilka razy sparzylam wlasnie na sukienkach dzianinowych, bo byly podkroje zbyt ciasne i sporo osob o tym pisalo. wole jednak inne wykroje, a wiadomo wszystkie one w kolko sie powtarzaja
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Super ale nie jestem fakirem ![]() Trinny dzianinka kosztowała coś ok. 25 zł/m
Mrau jeśli masz takie ambicje to rób - ja jestem zbyt leniwa ![]() Flower zawsze można dodać jeszcze dodatkowo od siebie zapasu ale wiadomo, że jak ktoś się kilka razy sparzył to na każdy nowy wykrój patrzy podejrzliwie. Na mnie wykroje z Papavero leżę w miarę dobrze choć nie idealnie i trzeba poprawiać, dopasowywać ale co się dziwić skoro to nie jest wykrój na indywidualna sylwetkę ![]() Swoją droga jak powiedziałam tak zrobiłam i uszyłam tę sukienkę po raz drugi ale z nieco mniej rozciągliwej dzianiny. Tym razem w roli modelki moja Hermenegilda ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
O mamuniu, jak szybko! ![]() Ja chcę na ludziu widzieć ![]() ![]() ________________________________________________________
Praca rozumna i wytrwała, która nie myśli o zbieraniu owoców w tydzień po siewie, nad przepaściami przerzuca mosty. B. Prus |
166 stron: « < 132 133 134 135 136 137 138 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.