Wersja do druku

166 stron: « < 132 133 134 135 136 137 138 > »

Administrator
Sus Twoja sukienka śni mi się po nocach, tak pozazdrościłam, że chyba się skuszę na uszycie.
Mam więc takie niedyskretne pytanie - ile Ty masz wzrostu? Ta kiecka jest na 174cm, a pisałaś, że nie przerabiałaś wykroju.
I czy brałaś na dokładnie swoje wymiary z tabeli?
Niedyskretnym pytaniem byłoby pytanie o wymiary ;) hehe
Wzrostu mam 167 cm. U mnie za długa o 4 cm. Porównałam swoje wymiary z tabelką wydrukowałam odpowiedni rozmiar. Sukienka mogłaby się mniej opinać w brzuszku bo nie można sobie dobrze pojeść ;)

* Susanna szyje - mój blog :)

Administrator
Sukienka wygląda na przewygodną! Pewnie bym i sobie uszyła, ale mam jakieś opory jeśli chodzi o wykroje z papavero.
Może jednak warto wypróbować choćby na jakieś niepotrzebnej tkaninie :)

Stara Gwardia
Ech, ja coś mam problem z wydrukiem, a cienka jestem w tych sprzetach, wychodzi mi miniaturka :(
Sus Twoja sukienka śni mi się po nocach, tak pozazdrościłam, że chyba się skuszę na uszycie.
Mam więc takie niedyskretne pytanie - ile Ty masz wzrostu? Ta kiecka jest na 174cm, a pisałaś, że nie przerabiałaś wykroju.
I czy brałaś na dokładnie swoje wymiary z tabeli?
Wzrostu mam 167 cm. U mnie za długa o 4 cm. Porównałam swoje wymiary z tabelką wydrukowałam odpowiedni rozmiar. Sukienka mogłaby się mniej opinać w brzuszku bo nie można sobie dobrze pojeść ;)
Suska! Ten brzuńcio to stan przejściowy przecież!!!
Latem będziesz się cieszyła znowu swoją nienaganną sylwetką! Zobaczysz! :)
Pij dużo browarów i jedz tłusto. Resztę zdradzę na priv. :D
Chyba, że zaczniesz nosić Stanisława na przodzie i zaczniesz się garbić... :D
Już Wiosna puka w nasze drzwi! Dziewczęta! Szyjcie zwiewne sukienki! Czuję, że wiosna będzie ciepła! Będzie można chodzić w klapkach po śniegu! :D
https://www.facebook.com/Zibiasz
Świeżynek
Sukienka wygląda na przewygodną! Pewnie bym i sobie uszyła, ale mam jakieś opory jeśli chodzi o wykroje z papavero.
Może jednak warto wypróbować choćby na jakieś niepotrzebnej tkaninie :)
Sus, pewnie pomarudzę, pomarudzę i właśnie tak zrobię;)
Mistrzyni Krawiectwa
Susanko sukienka śliczna!Ciekawi mnie też dzianinka z której ją uszyłaś?Droga?
Stara Gwardia
Dzięki za informacje :) ja mam 170 to może jednak będzie ok ..
W sumie powinnam sobie zrobić wykrój sama ale jak już jest gotowy i taki fajny .. :D
ja na wykrojach z papavero sie kilka razy sparzylam wlasnie na sukienkach dzianinowych, bo byly podkroje zbyt ciasne i sporo osob o tym pisalo. wole jednak inne wykroje, a wiadomo wszystkie one w kolko sie powtarzaja :)
Administrator
Już Wiosna puka w nasze drzwi! Dziewczęta! Szyjcie zwiewne sukienki! Czuję, że wiosna będzie ciepła! Będzie można chodzić w klapkach po śniegu! :D
Super ale nie jestem fakirem ;)

Trinny dzianinka kosztowała coś ok. 25 zł/m

W sumie powinnam sobie zrobić wykrój sama ale jak już jest gotowy i taki fajny .. :D

Mrau jeśli masz takie ambicje to rób - ja jestem zbyt leniwa ;)

Flower zawsze można dodać jeszcze dodatkowo od siebie zapasu ale wiadomo, że jak ktoś się kilka razy sparzył to na każdy nowy wykrój patrzy podejrzliwie. Na mnie wykroje z Papavero leżę w miarę dobrze choć nie idealnie i trzeba poprawiać, dopasowywać ale co się dziwić skoro to nie jest wykrój na indywidualna sylwetkę :)

Swoją droga jak powiedziałam tak zrobiłam i uszyłam tę sukienkę po raz drugi ale z nieco mniej rozciągliwej dzianiny. Tym razem w roli modelki moja Hermenegilda :) I kieszenie naszyłam.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Stara Gwardia
O mamuniu, jak szybko!:krzyk:
Ja chcę na ludziu widzieć :):prosi:

166 stron: « < 132 133 134 135 136 137 138 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.