166 stron: « < 133 134 135 136 137 138 139 > »
Krawiec-Filozof
![]() |
|
Się Towarzyszka Przewodnicząca nadłubała troszkę... Ale warto było!
Taki skomplikacjonizowany wzór... Fiu fiu!!! ![]() Ech... kiedy ja Was dogonię w tym szyciu dzianin..? Ostatnio z premedytacją omijałem Lidla szerokim łukiem, bo wiedziałem, że może mnie ponieść i kupię tego overlocka, co Ola, a pieniądze były przeznaczone na zuuupeeeełnie inny cel... ![]() Ale w końcu posiędę taką maszynerię, że aż sam sobie będę zazdrościł! ![]() ![]() ________________________________________________________
Maszyna do szycia składa się z:
1. maszyny zasadniczej 2. maszynisty https://www.facebook.com/Zibiasz |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo lubię ten fason, a jeszcze ta popielata dzianina...Aż zazdrość mnie bierze
![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Ej wcale się tak nie nadłubałam - krój jest prosty i szyje się szybko. Poza tym nie ma podszewki - ufffff...
Na ludziu może kiedyś zdjęcia będą ale póki co nie potrafię znaleźć elementu łączącego aparat ze statywem ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Bardzo sympatyczna sukieneczka, Sus !! A ja tyle lat bawię się w szycie sukienek, a jak mam szyć coś z dzianiny to od razu boli mnie głowa. Oczywiście żartuję, bo nieraz szyłem ciuszki z dzianiny, ale jakoś nie mogę się przekonać. Jak trzeba to uszyję.
I popieram apel Zibiasza, kochane dziewczyny , napewno idzie wiosna, więc szyjcie kolorowe , zwiewne sukienki, jeszcze macie trochę czasu. A pojutrze idę na koncert kanadyjskiego piosenkarza Garou do Sali Kongresowej. Miałem duzo wcześniej bilety i zastanawiałem się , czy pójść ? Ale przez pamięć mojej Ani, która uwielbiała jego piosenki, postanowiłem pójść na ten koncert. |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Susanno, przepraszam, że tutaj wypowiadam się na te tematy typu "gender, homoseksualizm itp.", ale tamten wątek zablokowałaś. I SŁUSZNIE !!!!
Mamy sympatyczny portal o szyciu, po co wałkować takie tematy, jak dobrze napisałaś !!! Popieram w 100% Twoją decyzję o zablokowaniu takiego wątku !! Skupiajmy sie na takich pięknych działaniach jak szycie, dobór materiałów, fasonów ciuszków itp. A czy ktoś jest taki , czy inny, dajmy tym osobom żyć własnym życiem. Uważam, że takie tematy są tylko podgrzewane sztucznie przez media i nie trzeba ich na naszym Forum !!! --- Ostatnio edytowane 2014-02-19 02:28:14 przez Wojtek --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Podzielam niechęć do dzianin i namawiam do kolorowych sukienek ![]() ________________________________________________________
Moja praca, moja pasja - http://aleksandra-krajnik.pl/
Aleksandra i jej mała manufaktura - http://aleksandra-szyje.blogspot.com/ Koszulki, dużo koszulek - http://t-max.pl |
|
Mistrz Krawiectwa
![]() |
|
Kochana gangrenko, witaj w klubie antydzianinowym !! Chociaż mnie osobiście podobają się obcisłe dzianinowe sukieneczki na kształtnych damskich krągłościach, trochę faceta jednak we mnie drzemie ??!!
Mam tu rzeczywiście mieszane odczucia, z jednej strony dzianinę trudno się szyje, a z drugiej strony takie kreacje są efektowne i chyba wygodne. Dziewczyny, co o tym sądzicie ?? |
|
Administrator
![]() |
|
Proszę nie narzekać na dzianiny - zdecydowanie wolę szyć z dzianin niż z delikatnych tkanin. Zwiewne tkaniny uciekają mi spod nożyczek a potem też jakoś nie potrafię nad nimi zapanować podczas szycia tym bardziej podziwiam Waszą cierpliwość ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
A ja kocham szyć dzianiny. Jak już się nauczyłam szyje się lekko i łatwo. A jeszcze lepiej nosi! Za to nigdy nie potrafiłabym uszyć sukienki z kilku warstw lub z gorsetem. Dla mnie to taka ... kostka Rubika ![]() Podziwiam tych , którzy to potrafią. Pozdrawiam. Marta ________________________________________________________
Zapraszam na blog moich kotów : www.puszkowewidzimisie.blog.pl |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Ja to chyba tylko dzianiny umiem szyć ![]() Aaa tu widzę że wątek mamusi ![]() ![]() ![]() Sukieneczki wspaniałe, takie wygodne, mamine. Ślicznie w nich wyglądasz. ________________________________________________________
|
166 stron: « < 133 134 135 136 137 138 139 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.