Wersja do druku

166 stron: « < 133 134 135 136 137 138 139 > »

Krawiec-Filozof
Się Towarzyszka Przewodnicząca nadłubała troszkę... Ale warto było!
Taki skomplikacjonizowany wzór... Fiu fiu!!! :)

Ech... kiedy ja Was dogonię w tym szyciu dzianin..?
Ostatnio z premedytacją omijałem Lidla szerokim łukiem, bo wiedziałem, że może mnie ponieść i kupię tego overlocka, co Ola, a pieniądze były przeznaczone na zuuupeeeełnie inny cel...:)

Ale w końcu posiędę taką maszynerię, że aż sam sobie będę zazdrościł! :) Taki jest plan! :D
https://www.facebook.com/Zibiasz
Stara Gwardia
Bardzo lubię ten fason, a jeszcze ta popielata dzianina...Aż zazdrość mnie bierze:)
Administrator
Ej wcale się tak nie nadłubałam - krój jest prosty i szyje się szybko. Poza tym nie ma podszewki - ufffff...

Na ludziu może kiedyś zdjęcia będą ale póki co nie potrafię znaleźć elementu łączącego aparat ze statywem ;)

* Susanna szyje - mój blog :)

Mistrz Krawiectwa
Bardzo sympatyczna sukieneczka, Sus !! A ja tyle lat bawię się w szycie sukienek, a jak mam szyć coś z dzianiny to od razu boli mnie głowa. Oczywiście żartuję, bo nieraz szyłem ciuszki z dzianiny, ale jakoś nie mogę się przekonać. Jak trzeba to uszyję.
I popieram apel Zibiasza, kochane dziewczyny , napewno idzie wiosna, więc szyjcie kolorowe , zwiewne sukienki, jeszcze macie trochę czasu.
A pojutrze idę na koncert kanadyjskiego piosenkarza Garou do Sali Kongresowej. Miałem duzo wcześniej bilety i zastanawiałem się , czy pójść ? Ale przez pamięć mojej Ani, która uwielbiała jego piosenki, postanowiłem pójść na ten koncert.
Mistrz Krawiectwa
Susanno, przepraszam, że tutaj wypowiadam się na te tematy typu "gender, homoseksualizm itp.", ale tamten wątek zablokowałaś. I SŁUSZNIE !!!!
Mamy sympatyczny portal o szyciu, po co wałkować takie tematy, jak dobrze napisałaś !!!
Popieram w 100% Twoją decyzję o zablokowaniu takiego wątku !! Skupiajmy sie na takich pięknych działaniach jak szycie, dobór materiałów, fasonów ciuszków itp. A czy ktoś jest taki , czy inny, dajmy tym osobom żyć własnym życiem. Uważam, że takie tematy są tylko podgrzewane sztucznie przez media i nie trzeba ich na naszym Forum !!!

--- Ostatnio edytowane 2014-02-19 02:28:14 przez Wojtek ---
Stara Gwardia
Bardzo sympatyczna sukieneczka, Sus !! A ja tyle lat bawię się w szycie sukienek, a jak mam szyć coś z dzianiny to od razu boli mnie głowa. Oczywiście żartuję, bo nieraz szyłem ciuszki z dzianiny, ale jakoś nie mogę się przekonać. Jak trzeba to uszyję.
I popieram apel Zibiasza, kochane dziewczyny , napewno idzie wiosna, więc szyjcie kolorowe , zwiewne sukienki, jeszcze macie trochę czasu.
A pojutrze idę na koncert kanadyjskiego piosenkarza Garou do Sali Kongresowej. Miałem duzo wcześniej bilety i zastanawiałem się , czy pójść ? Ale przez pamięć mojej Ani, która uwielbiała jego piosenki, postanowiłem pójść na ten koncert.

Podzielam niechęć do dzianin i namawiam do kolorowych sukienek :)
Mistrz Krawiectwa
Kochana gangrenko, witaj w klubie antydzianinowym !! Chociaż mnie osobiście podobają się obcisłe dzianinowe sukieneczki na kształtnych damskich krągłościach, trochę faceta jednak we mnie drzemie ??!!
Mam tu rzeczywiście mieszane odczucia, z jednej strony dzianinę trudno się szyje, a z drugiej strony takie kreacje są efektowne i chyba wygodne. Dziewczyny, co o tym sądzicie ??
Administrator
Proszę nie narzekać na dzianiny - zdecydowanie wolę szyć z dzianin niż z delikatnych tkanin. Zwiewne tkaniny uciekają mi spod nożyczek a potem też jakoś nie potrafię nad nimi zapanować podczas szycia tym bardziej podziwiam Waszą cierpliwość :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
A ja kocham szyć dzianiny. Jak już się nauczyłam szyje się lekko i łatwo. A jeszcze lepiej nosi! Za to nigdy nie potrafiłabym uszyć sukienki z kilku warstw lub z gorsetem. Dla mnie to taka ... kostka Rubika :)
Podziwiam tych , którzy to potrafią.
Pozdrawiam.
Marta
Ja to chyba tylko dzianiny umiem szyć :-)
Aaa tu widzę że wątek mamusi :-) Fajnie. Jak Samko miał 8 miesięcy to bawił się centymetrem u moich nóg a ja szyłam :-) Będzie dobrze. Zresztą widzę że już jest dobrze. Tęsknię za maszyną. Mój mały jeden ma 3 lata a drugi 4 miesiące. Nijak nie chcą spać o tej samej porze :-)
Sukieneczki wspaniałe, takie wygodne, mamine. Ślicznie w nich wyglądasz.

166 stron: « < 133 134 135 136 137 138 139 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.