166 stron: « < 39 40 41 42 43 44 45 > »
Administrator
![]() |
|
Wojtku jestem pewna, ze wpadłbyś. jak człowiek stoi pod murem to potem różne pomysły do głowy wpadają ![]() {edit} Fotki na żywej bryle ![]() --- Ostatnio edytowane 2011-09-26 07:41:21 przez Susanna --- ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Sus sukienka jest przepiękna! Śliczna ta koronka. Pozatym ślicznie upiełaś włoski
![]() |
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Jestem też zdania że jest genialna, śliczna, skromna, urocza dokładnie w moim guście, koronka przepiękna ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
całkiem mi się podoba ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
uwielbiam koronki ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wow, pieknie! ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
![]() Wszystko na najwyższym poziomie. Cudownie wybrnęłaś z problemu. Czy to,że tył jest z innej tkaniny nie przeszkadza Ci? Suss ja nie mam ZK i mieć nie będę wyłącznie z powodów finansowych . To głównie ten aspekt czyni mnie ogromną - zapaloną wręcz - przeciwniczką tego wydawnictwa. Ponadto sposób przygotowania formy... Toż to nie jest dla amatorów i nie za takie pieniądze. Uważam,że nawet osoby mające podstawy krawiectwa,wykształcenie będą mieć problemy z przygotowaniem formy - no choćby plecy Twojej sukienki niech będą przykładem . Szycie z ZK jest trudne, bardzo czasochłonne i bardzo drogie. To dla mnie obce wydawnictwo i takim pozostanie. Burda - aczkolwiek ma mankamenty o których co raz ktoś pisze - pozwala na samodzielne i raczej bez większego wysiłku skorygowanie nieprawidłowości. Nawet mocno początkującej amatorce. To przyjazne ze wszech miar czasopismo i bardzo tanie w porównaniu z w/w. Niemal na każdą kieszeń. No ...i już nie będę tak wychwalać BURDY bo są jeszcze inne stare ,nasze,polskie z których można wyczarować piękne ubiory i wiele innych. Ale BURDA to jest to co zawsze będzie towarzyszyć amatorkom samodzielnego szycia. Mam nadzieje,że nie obrazisz się na mnie za to ostro przedstawione stanowisko. W końcu ja jestem wybitnie początkująca jeśli chodzi o szycie i znajomość zagadnienia ale ta reklama tak agresywna i moim zdaniem nieprzyzwoita , doprowadziła do tego,że stałam się mimo woli zacietrzewioną obrończynią interesów BURDY. W końcu też .. jest to forum gdzie jest miejsce na tego typu dyskusje . ![]() ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
O no teraz to mi się cała sukienka podoba i to bardzo. Rewelacja. ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
|
|
Dzięki Sus za namiary
![]() Sukienka wygląda bardzo ładnie ![]() Jeśli chodzi o ZK, to też nie zamierzam kupować. Ostatnio nawet Burdy nie kupuję, bo nie ma niczego dla mnie ciekawego. Mam zbyt dużą stertę starych egzemplarzy... Czasem coś z Papavero ściągnę, więc byłby to zupełnie bezsensowny wydatek. --- Ostatnio edytowane 2011-09-26 13:33:41 przez Xanti --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
wspaniala sukienka! ________________________________________________________
|
166 stron: « < 39 40 41 42 43 44 45 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.