Świeżynek
![]() |
|
witam serdecznie
![]() ![]() ![]() kupiłam też tkaninę na wyprzedaży (20metrów-bo było b. tanio i tylko całość mogłam kupić)-ale... jest ona przykurzona (pewnie dlatego tania)- prać jej chyba nie powinnam przed szyciem- czy jest jakiś sposób jej odświeżenia bez prania? pozdrawiam ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
co do tkaniny: ja zawsze piorę tkaniny bawełniane i len przed szyciem bo często zbiegają się; ponadto, jeśli tkanina z wyprzedaży, to może "uleżała się" i ma wypłowiałe fragmenty (ja kupiłam taki kawałek sztruksu, który wypłowiały był kawałkami, na szczęście tylko po lewej stronie) po praniu będą bardziej widoczne.
co do Burd: wybierz sobie jakiś prosty model i spróbuj uszyć. po prostu zacznij i szyj! ![]() będę Ci kibicować |
|
Stara Gwardia
|
|
Pajesia ma rację!
materiał wypierz, a z burdy przerysuj sobie najłatwiejszy model (z jedną kropką - jako stopień trudności) przyłożysz do siebie skrojone części i będziesz wiedziała co z tym zrobić!!! powodzenia !! |
|
Administrator
![]() |
|
Proponuję na początek zaznajomić się z TYM tematem. A reszta jak dziewczyny piszą:
1. wybierz z Budry łatwy model do uszycia, np. prostą spódniczkę. 2. wypierz ten kupon materiału. jestem zdania, ze każdy materiał przed skrojeniem warto zamoczyć/wyprać aby się maksymalnie skurczył - jeśli ma tendencje do kurczenia się ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To jest takie ekscytujące! ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
Szyję sobie hobbystycznie. ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Nie załamuj się i próbuj dalej!
Szyjąc moją pierwszą bluzkę (bez rękawów) miałam 2 m materiału i mi brakło... ![]() Życzę powodzenia! ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Witaj jaa,najważniejsze ,że masz chęci aby szyć,więc do dzieła moja droda.Jak uszyjesz pierwszą rzecz to cała reszta to pikuś.Co do materiału też bym go wyprała.Swoją drogą przerobić 20m ,wielkie wyzwanie.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Niespodzianka
![]() |
|
witaj
...nie wolno Ci się zrażać, niepowodzenia to normalka powiedziałbym,że to jest motor który napędza machinę Pamiętaj najważniejsze to cierpliwość, a reszta przyjdzie czego Ci serdecznie życzę Pozdrawiam ________________________________________________________
Artur
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Warto zainwestować w mały kursik. Mogę Ci pomóc.
|
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.