Wersja do druku

141 stron: « < 126 127 128 129 130 131 132 > »

Stały Bywalec
Przepiękne suknie. Przeglądam już kolejny raz wszystkie strony, zdjęcia i ciągle nie mogę wyjść z podziwu. Ogrom pracy w tych sukienkach a efekty są pozytywnie porażające. Jestem pod wrażeniem.
A poniżej druga sylwestrowa, "spóżniona" sukieneczka. I tak mi dobrze poszło, ponieważ sądziłem, że z jej wykończeniem zejdzie mi do północy, a tymczasem skończyłem ok. 19.00 i mogłem jeszcze dzisiaj oddać ja klientce. Jest to sukieneczka skrojona z koła z organzy i satyny, ma jeszcze dodatkowo haleczkę z tiulu.
Gorsecik specjalnie drapowany, co pięknie powiększa biust. Ja osobiście uwielbiam takie rozkloszowane sukienki, są takie kobiece.......
Stały Bywalec
Śliczna, rzeczywiście bardzo kobieca.
Mistrz Krawiectwa
Gosiu, tiul na halkę to tzw. tiul półsztywny, aby nadać spódniczce to rozkloszowanie.
Ja jestem fanem takich szerokich, rozkloszowanych sukienek, spódniczek, bo pamiętam ze swoich młodych lat, że dziewczyny nosiły takie sukienki na codzień, wyglądało to ślicznie. Kobieta była w 100 % kobieca, a nie jak teraz osobą w spodniach. Chociaż nic nie mam do damskich spodni w określonych warunkach np. wycieczki, zima, podróże itp.
Poniżej jeszcze jedna sukienka sylwestrowa, którą szyłem jeszcze w listopadzie. Najwięcej czasu zajęło mi przyszycie tych świecidełek na kołnierzu-obroży do tej sukienki.
Administrator
Gosiu, tiul na halkę to tzw. tiul półsztywny, aby nadać spódniczce to rozkloszowanie.
Ja jestem fanem takich szerokich, rozkloszowanych sukienek, spódniczek, bo pamiętam ze swoich młodych lat, że dziewczyny nosiły takie sukienki na codzień, wyglądało to ślicznie. Kobieta była w 100 % kobieca, a nie jak teraz osobą w spodniach. Chociaż nic nie mam do damskich spodni w określonych warunkach np. wycieczki, zima, podróże itp.
Poniżej jeszcze jedna sukienka sylwestrowa, którą szyłem jeszcze w listopadzie. Najwięcej czasu zajęło mi przyszycie tych świecidełek na kołnierzu-obroży do tej sukienki.

Podam adres pod który proszę mi wysłać tę sukienkę ;]

* Susanna szyje - mój blog :)

Stara Gwardia
Dziękuję za odpowiedż. Też bardzo lubię sukienki, ale w przeciwieństwie do ciebie mogę je nosić:D,ale jeszcze długo nie odważę się żadnej uszyć. Twoje bardzo mi się podobają.
Stały Bywalec
Witam serdecznie Wojtku!

Przejrzałam Twój wątek od deski do deski i przekazuję wyrazy uznania. Tworzysz naprawdę piękne rzeczy. Jak widać połączenie pracy i pasji może przynosić wspaniałe rezultaty.

Moimi faworytkami, spośród wszystkich zaprezentowanych tutaj dzieł są:
1. suknia z 2010-09-02
2. suknia dla żony dyplomaty

Bardzo ładnie prezentowała się także Twoje jedwabna koszula. Może kiedyś uszyję podobną dla mojego TŻ :)

Pozdrawiam
Mistrz Krawiectwa
Izabelka2904, dziekuję również za miłe słowa. Chociaż jestem facetem, to rzeczywiście moja wielka życiowa pasja to tworzenie damskich ciuszków, a jednocześnie jest to mój zawód. Kocham wszelkie sukieneczki, sukienki, suknie, szczególnie ślubne, czego chcieć więcej !!!
A co do jedwabnych i satynowych koszulek, to jest moja druga prywatna pasja, zainspirowana przez moją Żonę.
Mam ich sporą kolekcję i naprawdę uwielbiam w nich chodzić. Ostatnio przybyła mi taka "perełka" - biała , satynowa koszula, ale jej nie szyłem, tylko niedawno znalazłem ją w lumpeksie za jedyne 6,50 zł. Wisiała sobie spokojnie wśród damskich bluzek. Według mnie jest fajna, bardzo ją polubiłem, często w niej chodzę.
Stały Bywalec
W lumpeksach można znaleźć sporo ciekawych rzeczy. Sama często tam zaglądam:)

141 stron: « < 126 127 128 129 130 131 132 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.