Wersja do druku

141 stron: « < 127 128 129 130 131 132 133 > »

Mistrzyni Krawiectwa
Wojtku sporo rzeczy umieściłeś od mojej ostatniej wizyty w Twoim wątku. Jak zawsze jest tutaj co podziwiać i nawet z czego czerpać inspiracje, bo jest spora różnorodność fasonów sukienek. Po prostu mistrzostwo w każdym calu !!!:oklasky::oklasky::oklasky:
zgadzam się :) Też uwielbiam lumpeksy, czuję się jak tygrys na polowaniu :D A ile fajnych i tanich ciuszków dla dzieci można kupić :)

* Susanna szyje - mój blog :)

Mistrz Krawiectwa
Uffff, udało mi się wczoraj zdążyć z uszyciem jeszcze jednej "spóżnionej" sukienki sylwestrowej z szyfonu, a sporo pracy było, bo sukieneczka trochę falbaniasta. Z tym , że taką identyczną sukieneczkę już szyłem, tylko nie pamiętam, czy dawałem fotkę ? Dzisiaj ją klientka właśnie odebrała. A szyłem tą sukienkę na osobistą prośbę szefowej, tylko żeby zdążyć !! Ale udało się.
A tak w ramach przerw uszyłem taką spódniczkę w kratkę, która wyjątkowo mi się podoba (szkoda ,że faceci nie noszą spódniczek, bo odrazu uszyłbym sobie taką samą ).
A co do lumpesów, jak tylko mam trochę czasu, to też zaglądam i grzebię w sukienkach i bluzkach. Nieraz trafi się jakiś "rodzynek", to kupuję, bo potem mam na wzór.

--- Ostatnio edytowane 2013-12-31 08:55:18 przez Wojtek ---

--- Ostatnio edytowane 2013-12-31 10:17:31 przez Wojtek ---
Mistrzyni Krawiectwa
Skąd ja to znam to szycie nieraz na biegu :D:D sukieneczka świetna i kolor bardzo mi się podoba, spódnica tez w moim guście bo uwielbiam kraty, a co do lumpeksów wiem że trafiają się perełki tylko ja nie umiem nic znaleźć w takim miejscu, mój mąż jak najbardziej a ja niestety nie :bezradny:
Mistrz Krawiectwa
W miarę moich możliwości zawodowych będę wprowadzał takie sympatyczne zamieszania na Forum. Ale to nie znaczy, że chcę pokazać, że ja szyję znakomicie, broń mnie Panie Boże od takiego rozumowania !!
Bardzo, bardzo dużo osób na naszym Forum szyje doskonale i ja zawsze z dużym zainteresowaniem oglądam "uszytki" wszystkich Koleżanek i Kolegów. Szyjmy wszyscy, szycie jest piękne !!!!!
Stara Gwardia
Piękne te sukienki Wojtku (jesli moge sie tak zwracac do Pana? :) ) ja tez czasem skocze do ciuchlandu i zawsze cos sie znajdzie ,a nie ukrywam ,ze nosze tylko markowe ubrania ,i nie raz znalazlo sie koszule z H&M czy t-shirt z Mark&spenser jeszcze z metka ,takze zamiast wydac za koszule ze 70-90 zl to wydam 10 zl i mam yo samo co za 90 zl ,dlatego warto ,choc znam niektorych co zarzekaja sie ,ze do lumpka nie wejda ,bo to wstyd itd. No i szczerze to tskich nie rozumiem,nie wiedza co traca :) wiecej dla madrych :D
Witaj Piotrze,
Na naszym Forum nie ma różnicy wieku, więc wszyscy jesteśmy po imieniu. Dzięki za słowa wsparcia.
Jeżeli mogę coś doradzić, to zajmij się szyciem ciuszków dla kobiet. Bo dla nas facetów, szycie jest mocno ograniczone - spodnie, bluza, jakiś T-shirt. A dla pań inwencja krawiecka jest nieograniczona. Sukienki, spódniczki, bluzeczki, różne fasony, różne materiały, rózne techniki szycia....., piękna dziedzina.
Przynajmniej ja to uwielbiam !!
Stały Bywalec
Bez urazy Piotrze, ale nie powinieneś nazywać sieciówek markami, to zwykłe sklepy...
Mistrz Krawiectwa
A to suknia na karnawał, którą uszyłem 2-3 stycznia. Mamy sporo zamówień na sukienki na karnawał, więc to mnie cieszy, a jednocześnie widać, że społeczeństwo ma się dobrze.

141 stron: « < 127 128 129 130 131 132 133 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.