Wersja do druku

47 stron: « < 8 9 10 11 12 13 14 > »

Stara Gwardia
Ja wcześniej nie dekatyzuje materiałów patchworkowych - ciężko byłoby szczególnie z tymi już pociętymi. Niby wiem, że powinnam, ale jakoś nie pamiętam o tym. A piorę na końcu, bo zawsze się zakurzy w trakcie pracy - szczególnie u mnie, bo dzielę "pracownię" z Małżem, którego hobby czasem produkuje różne pyłki :plotki:

Poza tym, przecież kiedyś trzeba będzie ją uprać, więc wolę zrobić to sama (w razie katastrofy mogę zrobić nową, albo coś poprawić). Chociaż tym razem, spanikowałam pod koniec prac, bo gdzieś czytałam, że materiały z nadrukami gazetowymi często farbują, więc robiłam szybkie testy - ale się udało :figielek:
piękne są wasze narzuty! :oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky:
od wczoraj wycinam kwadraty:) i ciągle mi się koncepcja zmienia, chyba za rok coś tu swojego wkleję;)
Ale kto tu zaraz mówi o ofercie handlowej itd. Przecież Polla nie założy manufaktury... chociaż znając Pollę i jej tempo szycia... :mysli::mysli: :D
Dobra już koniec tematu - Polla zrobi co chce :)

Imp a swoją drogą: czy sprzedajesz też rzeczy za granicą czy tylko w Polsce? w UK jest teraz 'moda' na rękodzieło. Nie wiem tylko jakby to z kosztami przesyłki wyglądało itd. Ale może warto się rozejrzeć?

myślę, że Martynior już zbyt długo jest poza krajem i nie zdaje sobie sprawy jak to wygląda w Polsce - ja mam znajomych próbujących się utrzymać z rękodzieła i innych pracujących na swoim i mam jeszcze jakieś pojęcie, ale też mi czasem ciężko zrozumieć "zasady" panujące w naszym kraju.

Ikk masz rację.. nie łapię kompletnie :D A te 'zasady' to trochę tak "a żeby komuś nogę podstawić coby mu się nie udało" :)

Anyway - my tu pitu ptu a ja skroiłam kolejne paski na podkładki... które mam zamiar 'dziergać' jutro po pracy jakos. Wycięłam też lamówki (nie ze skosu), więc tym razem już błędów postaram się (za dużo) nie popełniać... (wspominam o tym, żebyście mi 'kopniaka' dały jak będę się ociągać ;>)

A właśnie..zapomniałabym. Znalazłam takie coś, które mnie troszkę zainspirowało! :
http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_t.aspx?gKey=jj61b7rh

stona 35, filmik o 'okrągłościach'... ogólnie to reklamówka Pfaffa ale Elna też ma szycie po okręgu 'wbudowane'.. może ja na swojej starej aszynie zamontuję jakąś prowizorkę ze szpilką... :mysli:

Co myślicie? :)
Stara Gwardia
piękne są wasze narzuty! :oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky:
od wczoraj wycinam kwadraty:) i ciągle mi się koncepcja zmienia, chyba za rok coś tu swojego wkleję;)
O... i Changela wycina... zarażamy dziewczyny.. e... znaczy WY bo ja to niewiele robię :D
Stara Gwardia
Ikka aaa oki :)

Changela wycinaj, wycinaj, jak brak Ci pomysłu ściągnij 2 książki wrzucałyśmy z Martynior na forum może Ci coś do oka wpadnie :)

a ja teraz (jak skończę traktorek) będę robić coś z sześciokątów foremnych :kwadr:

a w stopce mam adres sklepu mojego małża gdzie wcisnęłam się ze swoimi uszytkami, a i znalazłam sposób na moje " wytwory nieskończone" w dziale kuferek ;p
proszę się nie śmiać:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Imp18 zachęciła mnie do wystawienia rzeczy gdzieś na typowych portalach rękodzielniczych- będę próbować:boisie:

edit: filmu nie widzę jutro zobaczę bo na tym kompie nic mi nie działa:beczy:
Martynior tnij paseczki i ładnie proszę- grzecznie z pokora do lamówki podejść..bo jak sobie przypomnę moje pierwsze lamowanie...to...:boisie:

--- Ostatnio edytowane 2013-03-20 22:36:05 przez polla ---

A swoją drogą to podusia ze słoneczkiem - REWELKA! Aż się buźka uśmiecha na sam widok takich kolorków.. jak lato i plaża i trawka zielona!! :oklasky::oklasky:

Erm... szybki update.. zerknęłam na cały dział i "ŁOMATKO!" ileś ty tego natrzepała!!! Manufaktura to mało powiedziane ;)

--- Ostatnio edytowane 2013-03-20 22:40:30 przez Martynior ---
Stara Gwardia
edit: filmu nie widzę jutro zobaczę bo na tym kompie nic mi nie działa:beczy:
Martynior tnij paseczki i ładnie proszę- grzecznie z pokora do lamówki podejść..bo jak sobie przypomnę moje pierwsze lamowanie...to...:boisie:

Zerknij zerknij, bo fajne kwiatki tworzą :)

No podejdę z pokorą i dystansem.. do samej siebie i do maszyny :)
Stara Gwardia
Changella, oby tak dalej - mówiłam, że patchwork jest zaraźliwy :D
Zajrzyj może tutaj: http://www.modabakeshop.com/search/label/Baby%20and%20Kids - mają sporo "przepisów" na patchworki - czasem dość proste - jakbyś miała problemy z językiem to dawaj znać, będziemy pomagać (Martynior, mam również Ciebie na myśli :rotfl: )
Polla, zajrzałam na stronę Twojego Małża - widzę, że więcej mamy wspólnego :okok: ale Twoje prace są zabójcze - nie wierzę, że zaczęłaś w zeszłym roku - cuda :oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky::oklasky:
Booosko! Tutaj piękny patchwork a pod spodem :Filtrowanie - Keg :D

A swoją drogą to podusia ze słoneczkiem - REWELKA! Aż się buźka uśmiecha na sam widok takich kolorków.. jak lato i plaża i trawka zielona!! :oklasky::oklasky:

Erm... szybki update.. zerknęłam na cały dział i "ŁOMATKO!" ileś ty tego natrzepała!!! Manufaktura to mało powiedziane ;)

--- Ostatnio edytowane 2013-03-20 22:40:30 przez Martynior ---
:jezyk_oko::jezyk_oko::jezyk_oko: mówiłam żeby sie nie śmiać...no wiesz te kegi to taka nowa sztuka przez duze S stalopatchworki:D

47 stron: « < 8 9 10 11 12 13 14 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.