47 stron: « < 34 35 36 37 38 39 40 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Evcia, ![]() ![]() ![]() ![]() A tak OT: czemu na pierwsze patchworki wybieramy sobie albo ciężkie wzory (wiatraczki - tnie się łatwo ale potem pozszywać jak chcemy ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja nie lubię zaczynać od "drobiazgów" typu poszewka na jaśka-nuda. Nawet jak mąż mi kupił maszynę-to pierwszą rzecz jaką uszyłam była spódniczka. Człowiek ma chyba taką naturę, żeby sprawdzać się od razu w trudniejszych sytuacjach
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Evcia piękne !!!
![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To prawda. Mój kręgosłup wczoraj już odmówił posłuszeństwa
![]() ![]() Ewa |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Evcia oby tak dalej!!! bardzo ładnie i starannie uszyte ![]() ![]() ![]() Ikka aa o takie wstawki Ci chodziło bardo fajne ![]() ![]() ![]() ![]() ale teraz już luzik bo szykujemy się na urlop ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Evciu,super, bardzo ładny patchwork
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wszystkim bardzo dziękuje za pochwały
![]() Ewa |
|
Świeżynek
![]() |
|
witam,
robicie cuda.... jak patrzę na te wszystkie pozszywane misternie kawałeczki to zastanawiam się: czy ja się tego kiedykolwiek nauczę???? a postanowiłam się nauczyć bo wiążę z tym pewne plany.... więc szukam informacji gdzie się da i tak trafiłam tutaj... wcześniej artystycznie robiłam różne rzeczy - lubię tworzyć po prostu. Wpadłam niedawno przypadkiem na prace amerykańskich quilterów i przepadłam..... może nie do końca zgodną z zasadami sztuki - bo jeszcze ich nie znam - ale mam własną wizję... tylko nie wiem do końca czy to się kwalifikuje jako pełnoprawny quilt? (nie ma patchworkowych elementów, tylko pikowania i aplikacje) mam za sobą cztery pierwsze próby, z czego trzy się nadają do pokazania i chciałabym się pochwalić ![]() Jeśli się uczę to zawsze na konkretach i jako najmniejszą formę użytkową w moim domu wybrałam poduszkę ![]() W sesji zdjęciowej brały udział: zasłonięty leżak, koszyk babci i kwiaty w moim ogródku ![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Aune, ładne zdjęcie i ładne prace.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
dziękuję
![]() ![]() nie są to prace kalibru przedstawionych tutaj... proste, z małą ilością materiałów. Podziwiam - i mam nadzieję się nauczyć - skomplikowane formy forumowiczek . Już widzę siebie zakopaną w milionie skrawków do zszycia ![]() ![]() |
47 stron: « < 34 35 36 37 38 39 40 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.