294 strony: « < 124 125 126 127 128 129 130 > »
Świeżynek
![]() |
|
Jeżeli chodzi o skórę i filc to miałam wrażenie że po prostu w instrukcji ma być napisane ze maszyna da z tym radę
![]()
Ktoś tu wcześniej pisał, że im więcej funkcji tym bardziej skomplikowany mechanizm i tym większe prawdopodobieństwo potrzeby serwisu. Do elny stopki łucznika pasują? One są najtańsze tak? --- Ostatnio edytowane 2013-09-08 14:50:55 przez ayesha --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Teraz znów o silvercrescie zaczęłam myśleć...
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Zazwyczaj jest jedynie napisane, że maszyna przeznaczona jest do użytku domowego, a w domu wiadomo, różne rzeczy się szyje i naprawia. ![]()
Najmniejsze prawdopodobieństwo serwisu jest wtedy, gdy wybieramy maszynę dobrej jakości. ![]()
Pasują, to typowe stopki matic. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Moje obawy są takie, że kupię maszynę a potem się okaże, że jej nie używam w ogóle. Bo ja jestem taka że lubię się zabierać za wszystko na raz, a potem sił/czasu mi brak. Chociaż ambitna jestem i mam nadzieję że to wygra tym razem.
Wciąż nie czuję która maszyna powinna być moja ![]() Husqvarna Viking E20. Tu opinie o samej marce są przeróżne. Model ten ma bardzo dużo ściegów(z których bym nie korzystała w większosći przypadków). Gwarancja też dobra, bo 5 letnia ![]() Każdy z tych modeli: - ma ściegi podstawowe, plus parę (bądz trochę więcej jak w przypadku E20) - ściegi overlokowe - szycie wstecz - wolne ramię - obszywanie dziurki Jak to jest z chwytaczami nie doszłam, bo o Elnie 220eX piszą zależnie od strony półrotacyjny lub wahadłowy. Zgłupieć można. Singer ma chwytacz rotacyjny, a Husqvarna E20 wahadłowy. Jakiejś większej rożnicy to nie robi chyba? Rotacyjny jest po prostu nowszy. Aire, jaki masz rodzaj Janome? Może powinnam te wszystkie modele zostawić i kupić Silvercresta Hmnn ![]() ![]() Chociaż zawsze raczej wolałam dołożyć więcej pieniedzy i zakupić jednak coś lepszego. Znane marki jednak na mnie działają. Nie ma co ![]() P.S. Na pewno będę tu częściej zaglądać jak już mi któraś z tych maszyn dojdzie do domu ![]() ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Ja miałam jeszcze dwuletnią gwarancję na Janome (teraz jest trzyletnia) i ani razu się nie przydała ![]() ![]()
Mam Janome 525s, czyli odpowiednik Elny 340.
Ech, problem z wyborem maszyny jest taki, że rzadko można w Polsce przetestować wybrane modele przed zakupem. I niewielu jest sprzedawców, którzy tak naprawdę się znają na szyciu. ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Moje miasto to zadupie pod względem maszyn i sklepów z tkaninami, a niby 200 tys tu mieszka... Ludzie chyba nie szyją , bo tylko jeden sklep z maszynami do szycia znalazłam... Jak pamiętam co coś nowego otworzą to szybko to zamykają. Całe szczęście na zdjęciach widziałam, że dobrze zaopatrzony w akcesoria i przybory do szycia. Maszyn do szycia Janome i Singerów nie mają, jedyne co mogę zobaczyć to Elnę (jeśli by na sklepie mieli)
|
|
Stara Gwardia
|
|
Nawet w dużej Łodzi nie ma porządnego sklepu z Singerami, nie mówiąc o Husqvarnie i Pfaffie (tej marki ogromnie żałuję). Jest Strima z Janome.No i jest wspaniały sklep na Narutowicza z Janome, Elną, Brotherem i Berniną, gdzie naprawdę się znają na maszynach. Niewiele, jak na 700 tysięcy mieszkańców ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
... bardzo niewiele, jak na polska mekkę szycia ![]() ![]() ________________________________________________________
http://magdiczka.blogspot.com - moje zmagania z blogowaniem i szyciem ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Bo u nas pewnie stawiają na przemysłówki, nawet pod blokiem mam firmę handlującą stębnówkami ![]() Ale gdyby mi ktoś umożliwił prowadzenie sklepu Pfaffa, byłabym szczęśliwa ![]() Czyli masz bliźniaczkę mojej janomki ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Znacie kogoś kto ma Singera 4423 ? Bądź Husqvarnę?
|
294 strony: « < 124 125 126 127 128 129 130 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.