Wersja do druku

294 strony: « < 123 124 125 126 127 128 129 > »

Stara Gwardia
Wciąż nie mogę się zdecydować i coraz bardziej mnie to męczy.
Jakie większe różnice mają te trzy maszyny:
Singer 4411 lub Singer 4423
lub Janome 920
Różnią się ilością ściegów: 11, 23 i 21. Poza tym Singery są wzmocnione i lepiej poradzą sobie z grubszym materiałem, np. jeansem. Na pewno jeszcze inni coś dopowiedzą.
Świeżynek
Widać jaka jestem niezdecydowana. Skaczę po tych maszynach i skaczę... Zrobiłam podsumowanie Singerów 4411, 4423, Husqvvarny viking E20, Elny 220ex i jeszcze juki HZL 27z. Niestety niektórych informacji nie dało mi się uzyskać. Na stronach często pobieżnie to wszystko jest opisane.

Moje wnioski są takie, że Singer 4411 i juki odpadli. Co do reszty nie wiem. Przeraża mnie ilość niepotrzebnych ściegów w husqvarnie. Nie umiem ocenić czy te maszyny (oprócz Singerów) nadają się do szycia grubszych tkanin. Ktoś kto ma te maszyny, może się tu wypowiedzieć.
Nie rozumiem też dlaczego lata gwarancji zależą od sklepu w którym chcę daną maszynę zamówić ( wpisywałam te najbardziej korzystne )

Jak to jest z dokupowaniem i dostępnością stopek, bądź potrzebnego wyposażenia. Nie chcę wydać na maszynę dużej kasy (jak dla mnie dużej) a potem kupować stopki po 60 zł.

Jak jakieś informacje są nieprawdziwe, proszę o korektę.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Świeżynek
Witam jestem tu nowa i na razie przeglądam forum.Mam pytanie,czy ktoś spotkał się i ma jakieś doświadczenie z maszyną Sewtech 5570h.Mogę okazyjnie kupić takową i się mocno zastanawiam ,bo nie ma o tym modelu wiele informacji.
Stara Gwardia
Widać jaka jestem niezdecydowana. Skaczę po tych maszynach i skaczę... Zrobiłam podsumowanie Singerów 4411, 4423, Husqvvarny viking E20, Elny 220ex i jeszcze juki HZL 27z. Niestety niektórych informacji nie dało mi się uzyskać. Na stronach często pobieżnie to wszystko jest opisane.

Moje wnioski są takie, że Singer 4411 i juki odpadli. Co do reszty nie wiem. Przeraża mnie ilość niepotrzebnych ściegów w husqvarnie. Nie umiem ocenić czy te maszyny (oprócz Singerów) nadają się do szycia grubszych tkanin. Ktoś kto ma te maszyny, może się tu wypowiedzieć.
Nie rozumiem też dlaczego lata gwarancji zależą od sklepu w którym chcę daną maszynę zamówić ( wpisywałam te najbardziej korzystne )

Jak to jest z dokupowaniem i dostępnością stopek, bądź potrzebnego wyposażenia. Nie chcę wydać na maszynę dużej kasy (jak dla mnie dużej) a potem kupować stopki po 60 zł.

Jak jakieś informacje są nieprawdziwe, proszę o korektę.
Słusznie odrzuciłaś Juki, bo choć to fajna maszyna, to jest mniejsza i prostsza niż reszta Twoich typów. Jeśli wahasz się między husqvarną a Elną, to skłaniałabym się ku Elnie, choć obie maszyny zbierają pozytywne recenzje. Myślę, że Elna i Singer będą mieć podobną wytrzymałość. Ja od pięciu lat szyję na Janome, które ma tę samą konstrukcję co elny (Janome produkuje maszyny Elna) i nie miałam nigdy kłopotu z żadnym materiałem.
Witam jestem tu nowa i na razie przeglądam forum.Mam pytanie,czy ktoś spotkał się i ma jakieś doświadczenie z maszyną Sewtech 5570h.Mogę okazyjnie kupić takową i się mocno zastanawiam ,bo nie ma o tym modelu wiele informacji.
To kopia stębnówki Juki? Musisz zapytać szyjących na przemysłówkach, w wątku dla początkujących raczej nie znajdziesz odpowiedzi ;)
Aire czyli mówisz ze z cieńszą skórą też daje radę?

--- Ostatnio edytowane 2013-09-08 14:12:09 przez ayesha ---

--- Ostatnio edytowane 2013-09-08 14:17:33 przez ayesha ---

--- Ostatnio edytowane 2013-09-08 14:18:19 przez ayesha ---
Świeżynek
Gdyby husqvarna miała mniej ściegów, to by była lepsza jak dla mnie;).
Pytanie z innej beczki. Jak tu się kasuje swoje wiadomości na forum?

--- Ostatnio edytowane 2013-09-08 14:16:31 przez ayesha ---

--- Ostatnio edytowane 2013-09-08 14:19:37 przez ayesha ---
Stara Gwardia
Ja się tylko wtrącę - od 19 września będzie maszyna SilverCrest w Lidlu. Czytałam, że sporo osób poluje :)
POLUJE??? Tu jest cała lista społeczna! :D:D
https://www.facebook.com/Zibiasz
Stara Gwardia
...Ja od pięciu lat szyję na Janome, które ma tę samą konstrukcję co elny (Janome produkuje maszyny Elna) i nie miałam nigdy kłopotu z żadnym materiałem.
Aire czyli mówisz ze z cieńszą skórą też daje radę?
Niby czemu miałaby nie dać rady? Mówisz o naturalnej? Cienka, naturalna skórka jest przecież delikatna i nie wiem, czemu miałaby sprawiać kłopot. Trzeba tylko maszynie ułatwić zadanie - wspomóc przesuwanie materiału montując odpowiednią stopkę (z rolkami lub teflonową), igłę (niekoniecznie specjalną do skóry, ale odpowiedniej grubości i ostrości) i na zgrubieniach nie dodawać gazu. ;)

W tej kategorii cenowej i tak nie ma maszyn (nowych na gwarancji) gwarantujących większą niezawodność.

Husqvarna e10 ma mniej ściegów niż e20. :) Czemu Ci przeszkadza ich liczba?

294 strony: « < 123 124 125 126 127 128 129 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.