294 strony: « < 122 123 124 125 126 127 128 > »
Stara Gwardia
|
|
Tak wygląda mój Singero-Łucznik
Świeżynek
![]() |
|
![]() tak czytam i czytam... czy rzeczywiście nie uszyję koszulki z dżerseju bez owerloka? ![]() ![]() |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
czemu nieslusznie? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Proszę spróbować przed szyciem dżerseju zamontować płytkę ściegową z otworem do szycia ściegiem prostym.
Czasem jak maszyna przepuszcza ściegi na dzianinie lub podobnym materiale to zwiększa się skok pętlowy chwytacza(chodzi o to żeby pętla utworzona na igle była większa niż zwykle a czubek chwytacza mógł wejść w oczko pętli łapiąc tym sposobem górną nitkę) |
|
Świeżynek
![]() |
|
http://forum.gazeta.pl/forum/w,33231,83686508,,Jak_szyc_dzianine_na_zwyklej_maszynie_.html?v=2
myślałam że skończą się problemy z szyciem dżerseju a tu się okazuje ze to nie takie proste, nawet na maszynie z niby odpowiednimi ściegami itp.. myszka67 dzięki za poradę, na pewno wypróbuję o ile zlokalizuję tą płytkę ściegową z otworem do szycia ściegiem prostym. czy widzisz ją może na tym zdjęciu z akcesoriami które wrzuciłam parę postów wcześniej? |
|
Stara Gwardia
|
|
Tak, to jest ta płytka z otworkami na ząbki transportera i malutką dziurką na igłę.
Stara Gwardia
![]() |
|
To jest ta płytka.
|
|
Świeżynek
![]() |
|
wielkie dzięki dobre kobiety!!
a wytłumaczycie mi jeszcze jak zwiększyć ten skok pętlowy chwytacza? jest do tego jakieś pokrętło czy jak? |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Regulację chwytacza względem igły tzw skok pętlowy może wykonać tylko mechanik albo osoba ze smykałką mechanika.
Jest to trudne dla osoby która nigdy tego nie robiła. O skoku pętlowym wspomniałem z pozycji mechanika że można coś takiego zrobić. --- Ostatnio edytowane 2013-09-05 06:33:21 przez myszka67 --- |
|
Świeżynek
![]() |
|
Wciąż nie mogę się zdecydować i coraz bardziej mnie to męczy.
Jakie większe różnice mają te trzy maszyny: Singer 4411 lub Singer 4423 lub Janome 920 Zastanawiam się też czy nie dołożyć trochę złotych i nie kupić Janome 415, ale się boję że potem może się okazać ze nie będę jej tak często używać i będę żałować ze taką drogą kupiłam... W ramach przypomnienia. Szukam maszyny która poradzi sobie czasami ze skórą i grubszymi materiałami, jak i tkaninami/dzianinami. Nie potrzebne mi zbędne bajery, ale użyteczne i wygodne funkcje. Już mi parę osób radziło, że im więcej funkcji, tym większe prawdopodobnieństwo że się coś zepsuje. |
294 strony: « < 122 123 124 125 126 127 128 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.