Wersja do druku

294 strony: « < 122 123 124 125 126 127 128 > »

Stara Gwardia
ha! znalazłam i przeczytałam instrukcję do 884 :D co czyni moje pytanie nieaktualnym, gdyż są tam całe rozdziały o szyciu tkanin elastycznych. toteż postaram sie nabyć. mam tylko nadzieję ze jest w dobrym stanie wewnętrznym (ślady na zewnątrz po przypaleniu papierosem(?) mnie nie ruszają).

czy uważacie ze po zakupie od razu na przegląd czy mogę próbować szyć?

Miałam go jest super. Dobra maszyna.
mamamarta55 - a czemu już nie masz? wymieniłaś na lepszą?

EDIT: to chyba nie papieros tylko rdza!!:krzyk: oj, nie wiem czy dobrze robię, już zalicytowałam...

--- Ostatnio edytowane 2013-09-03 15:09:29 przez ola_zet ---
Ja ją mam praktycznie nadal właśnie z mężem ją składamy z powrotem i pójdzie do mechanika bo pękła sprężyna od zygzaka i szyje tylko prosto. Dałam ją córce ale w związku z tym że u niej nie ma blisko mechanika przywiozłam do domu. Mam zamiar ją zostawić sobie a jej dać nowego SilwerCresta. Ja mam Pfaffa 422 i Gritznera starego do regulacji.
To właściwie jest Singer Stylist 834 tylko z czasów jak Łucznik połączył się Singerem. Póżniej już ta sama maszyna nazywała się Łucznik 834.
Kupiłam ją na początku lat osiemdziesiątych.

--- Ostatnio edytowane 2013-09-03 17:43:55 przez mamamarta55 ---

Tak wygląda mój Singero-Łucznik

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Mój Singer 834 Singer 834
Świeżynek
:) rzeczywiście, wyglądają chyba identycznie pomijając napis...

tak czytam i czytam... czy rzeczywiście nie uszyję koszulki z dżerseju bez owerloka? :(( tak sie cieszyłam że tą 884 znalazłam a tu moze niesłusznie :-S
Pogromca spamerów
czemu nieslusznie?
Stara Gwardia
Proszę spróbować przed szyciem dżerseju zamontować płytkę ściegową z otworem do szycia ściegiem prostym.
Czasem jak maszyna przepuszcza ściegi na dzianinie lub podobnym materiale to zwiększa się skok pętlowy chwytacza(chodzi o to żeby pętla utworzona na igle była większa niż zwykle a czubek chwytacza mógł wejść w oczko pętli łapiąc tym sposobem górną nitkę)
Świeżynek
czemu nieslusznie?
http://forum.gazeta.pl/forum/w,33231,83686508,,Jak_szyc_dzianine_na_zwyklej_maszynie_.html?v=2

myślałam że skończą się problemy z szyciem dżerseju a tu się okazuje ze to nie takie proste, nawet na maszynie z niby odpowiednimi ściegami itp..

myszka67 dzięki za poradę, na pewno wypróbuję o ile zlokalizuję tą płytkę ściegową z otworem do szycia ściegiem prostym. czy widzisz ją może na tym zdjęciu z akcesoriami które wrzuciłam parę postów wcześniej?
Stara Gwardia
czemu nieslusznie?
http://forum.gazeta.pl/forum/w,33231,83686508,,Jak_szyc_dzianine_na_zwyklej_maszynie_.html?v=2

myślałam że skończą się problemy z szyciem dżerseju a tu się okazuje ze to nie takie proste, nawet na maszynie z niby odpowiednimi ściegami itp..

myszka67 dzięki za poradę, na pewno wypróbuję o ile zlokalizuję tą płytkę ściegową z otworem do szycia ściegiem prostym. czy widzisz ją może na tym zdjęciu z akcesoriami które wrzuciłam parę postów wcześniej?
Tak, to jest ta płytka z otworkami na ząbki transportera i malutką dziurką na igłę.
Stara Gwardia
To jest ta płytka.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Świeżynek
wielkie dzięki dobre kobiety!!
a wytłumaczycie mi jeszcze jak zwiększyć ten skok pętlowy chwytacza? jest do tego jakieś pokrętło czy jak?
Stara Gwardia
Regulację chwytacza względem igły tzw skok pętlowy może wykonać tylko mechanik albo osoba ze smykałką mechanika.
Jest to trudne dla osoby która nigdy tego nie robiła.
O skoku pętlowym wspomniałem z pozycji mechanika że można coś takiego zrobić.

--- Ostatnio edytowane 2013-09-05 06:33:21 przez myszka67 ---
Świeżynek
Wciąż nie mogę się zdecydować i coraz bardziej mnie to męczy.
Jakie większe różnice mają te trzy maszyny:
Singer 4411 lub Singer 4423
lub
Janome 920

Zastanawiam się też czy nie dołożyć trochę złotych i nie kupić Janome 415, ale się boję że potem może się okazać ze nie będę jej tak często używać i będę żałować ze taką drogą kupiłam...

W ramach przypomnienia. Szukam maszyny która poradzi sobie czasami ze skórą i grubszymi materiałami, jak i tkaninami/dzianinami. Nie potrzebne mi zbędne bajery, ale użyteczne i wygodne funkcje. Już mi parę osób radziło, że im więcej funkcji, tym większe prawdopodobnieństwo że się coś zepsuje.

294 strony: « < 122 123 124 125 126 127 128 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.