Wersja do druku

294 strony: « < 121 122 123 124 125 126 127 > »

Stara Gwardia
Roksanitka dzięki za odpwiedź ale dla mnei nei jest ona jednoznaczna :mysli:

Dysponuję innym Łucznikiem (mamy) i on ma dwa sciegi - prosty i zygzak. Pewnie ze i na niej SZYĆ SIĘ DA, ale szukam teraz takiej maszyny na której bez problemmu DA SIĘ SZYĆ DZIANINY. Znalazłam Łucznika (na zdjęciu poniżej) i nei wiem czy go kupować. Niby ma jakiś ściego do dzianin ale rysunek tego ściegu jest jakiś inny jak mi się zdaje niż te które pokazujecie i nie wiem co o tym myśleć. Będę wdzięczna za wszelkie porady.

Miałam go jest super. Dobra maszyna.

Pogromca spamerów
no ja tez go mam kuuupe lat
Świeżynek
ha! znalazłam i przeczytałam instrukcję do 884 :D co czyni moje pytanie nieaktualnym, gdyż są tam całe rozdziały o szyciu tkanin elastycznych. toteż postaram sie nabyć. mam tylko nadzieję ze jest w dobrym stanie wewnętrznym (ślady na zewnątrz po przypaleniu papierosem(?) mnie nie ruszają).

czy uważacie ze po zakupie od razu na przegląd czy mogę próbować szyć?

mamamarta55 - a czemu już nie masz? wymieniłaś na lepszą?

EDIT: to chyba nie papieros tylko rdza!!:krzyk: oj, nie wiem czy dobrze robię, już zalicytowałam...

--- Ostatnio edytowane 2013-09-03 15:09:29 przez ola_zet ---
Pogromca spamerów
zapodaj linka do aukcji
Szpec od maszyn
Przegląd po zakupie używanej maszyny jest wskazany, pozwoli uniknąć nerwów i wykorzystać w pełni możliwości maszyny. Zakup i przegląd da maszynę o przyzwoitej jakości i trwałości, porównywalna nowa będzie kosztowała conajmniej 2 razy więcej. Co do dzianin, to występują takie z którymi każda domowa maszyna będzie miała ciężko.
Ps.
Na plus tej maszyny przemawia dostępność części, a do przeglądu czy naprawy przyjmie ją każdy zakład naprawy maszyn w Polsce.

--- Ostatnio edytowane 2013-09-03 15:42:08 przez bogdan ---
Świeżynek
http://allegro.pl/show_item.php?item=3509973218

na pytanie o wyposażenie dodatkowo dostałam zdjęcie "tego co jest w pudełeczku" :

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!
Pogromca spamerów
to nie rdza,bo to ramie akurat z plastyku/plastiku jest
widze,ze zakupiona
mam nadzieje,ze bedziesz z niej zadowolona :)
Świeżynek
to nie rdza,bo to ramie akurat z plastyku/plastiku jest
widze,ze zakupiona
mam nadzieje,ze bedziesz z niej zadowolona :)
dzięki za dobre wieści :)

jeszcze nie zakupiona, mam nadzieję że do niedizeli nikt mnie nie przelicytuje
Stara Gwardia
ha! znalazłam i przeczytałam instrukcję do 884 :D co czyni moje pytanie nieaktualnym, gdyż są tam całe rozdziały o szyciu tkanin elastycznych. toteż postaram sie nabyć. mam tylko nadzieję ze jest w dobrym stanie wewnętrznym (ślady na zewnątrz po przypaleniu papierosem(?) mnie nie ruszają).

mamamarta55 - a czemu już nie masz? wymieniłaś na lepszą?

EDIT: to chyba nie papieros tylko rdza!!:krzyk: oj, nie wiem czy dobrze robię, już zalicytowałam...

--- Ostatnio edytowane 2013-09-03 15:09:29 przez ola_zet ---
Ja ją mam praktycznie nadal właśnie z mężem ją składamy z powrotem i pójdzie do mechanika bo pękła sprężyna od zygzaka i szyje tylko prosto. Dałam ją córce ale w związku z tym że u niej nie ma blisko mechanika przywiozłam do domu. Mam zamiar ją zostawić sobie a jej dać nowego SilwerCresta. Ja mam Pfaffa 422 i Gritznera starego do regulacji.
To właściwie jest Singer Stylist 834 tylko z czasów jak Łucznik połączył się Singerem. Póżniej już ta sama maszyna nazywała się Łucznik 834.
Kupiłam ją na początku lat osiemdziesiątych.

--- Ostatnio edytowane 2013-09-03 17:43:55 przez mamamarta55 ---
Świeżynek
...Co do dzianin, to występują takie z którymi każda domowa maszyna będzie miała ciężko.
...
--- Ostatnio edytowane 2013-09-03 15:42:08 przez bogdan ---
mi chodzi o takie zwykłe, bawełniane, jak na podkoszulkę. myślisz ze z tym będzie problem?

294 strony: « < 121 122 123 124 125 126 127 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.