294 strony: « < 118 119 120 121 122 123 124 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Brother wygląda jak brat Silver Cresta ![]() Maszyny mini też bym nie wybierała. Singer nie ma pełnej regulacji szerokości dla wszystkich ściegów - ma ją tylko dla zygzaka. I ma tylko dwie pozycje igły - centralną i prawą. Brother ma trzy. Wzięłabym Brothera. Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Świeżynek
![]() |
|
Mam problem, bo już się gubić zaczynam co moja maszyna powinna mieć. Wolałabym na razie kupić maszynę dobrą i przy tym wygodną. Czyli żeby szycie na niej było przyjemne. Nigdy w życiu niczego nie uszyłam więc jak czytam te wszystkie opisy to czasami nie wiem co jest ważne i mniej ważne. Na pewno wiem że przydały by mi się jakieś inne ściegi oprócz tych podstawowych, na pewno ścieg do obszywania, regulacja nacisku stopki i inne oczywiste rzeczy typu "wolne ramię". Na razie nie wiem co będę szyć, ale jak już się nauczę szyć poszewkę, jakieś bawełniane torby, kosmetyczki, piórniki to mam w planach szyć coś z jakichś grubszych materiałów, jak np skóra eko, filc. Raczej nie ubrania, no może od czasu do czasu.
Wiem że mam mały budżet jak na te wymagania i chce wybrać coś co będzie dostosowane do moich potrzeb. Moj budżet 500-600 zł max. Z tego co czytałam to wiem, że na pewno nie chcę Singera i Łucznika. Widziałam trochę maszyn Siruba w tej cenie, ale nie mogę znaleźć żadnych opinii o tej firmie (Może ktoś coś wie?). O AEG, Toyocie i brotherze też nie łatwo znaleźć informacje. Janome odpadła bo dwie najtańsze maszyny mają b. podstawowe funkcje. Aktualnie zastanawiam się nad tymi modelami: 1. Redstar B-20 lub R-10 2. Juki Hzl- 27z 3. SIRUBA HSM-2712 o niej bardzo mało wiem i raczej jej nie kupie, jak o niczym nowym się nie dowiem. Póki co rozważam jej zakup. 4. Husqvarna E10 5. Silvercrest z lidla, ale nie chce czekać do października... Jeżeli znacie jakieś inne godne polecenia modele (oprócz łuczników i Singerów) to piszcie!! Z góry dzięki za pomoc ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Czyli obstaje przy brotherze a czy np. te stopki bd do niego pasować?
http://allegro.pl/stopka-juki-brother-textima-siruba-i-inne-i3501336448.html |
|
Szpec od maszyn
![]() |
|
Na w/w aukcji są stopki na maszyn przemysłowych, nie pasują do maszyn domowych.
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Ja miałam do tej pory Husqvarna Viking E 20, teraz mam Brother NV 15, ale dziś dopiero uruchomiłam, więc jeszcze wiele nie mogę powiedzieć, ale już zauważyłam kilka plusów. Jak przetestuję, napiszę coś więcej. Chyba założę takiego posta na blogu, któy opisuje plusy i minusy maszyn. ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Po przejrzeniu wątków o wyborze maszyny dla początkującego (bardzo początkująca - nigdy nie dotknęła maszyny) wybrałam dwie, sugerując się podpowiedziami, żeby miała regulację długości i szerokości ściegu oraz regulowany docisk stopki.
Początkowo chciałam przeznaczyć na maszynę ok. 400 zł, jednak nie znalazłam żadnej za tę cenę posiadającej w.w. opcje. W końcu znalazłam trochę droższą Husqvarnę E10, jednak zniechęciły mnie komentarze dot. kłopotów z serwisem. Teraz zastanawiam się nad: Łucznikiem Amelią II Elną 220 explore Nie wiem czy Elna ma regulację szerokości zygzaka - nie znalazłam takiej informacji ani nie jestem pewna jak to odczytać z obrazków na maszynie. Łucznik Amelia ją ma. Wolałabym kupić Elnę, bo wydaje mi się, że wybiorę pewniejszą markę. Jednak proszę o pomoc w wyborze. Pozdrawiam |
|
Stara Gwardia
|
|
Elna ma regulację szerokości zygzaka i wszystko co najpotrzebniejsze. Będziesz zadowolona ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Czekam na porady. Zna się ktoś dobrze na maszynach do szycia?
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Dziękuję za odpowiedź.
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Musisz poczytać forum i wszystkiego się dowiesz, troszkę to potrwa ale warto ![]() ________________________________________________________
Mowa szczera trwa wiecznie,
lecz fałszywa tylko chwilę. -Salomon- |
294 strony: « < 118 119 120 121 122 123 124 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.