Wersja do druku

294 strony: « < 120 121 122 123 124 125 126 > »

Świeżynek
Dzięki za porady ze ściegami:). Na pewno się przydadzą. teraz wiem już na co patrzeć. Na razie robie małe zestawienie interesujących mnie maszyn w exelu. Bo tak naprawdę na różnych sklepach różne rzeczy piszą , czasami za duzo funkcji wpszą a czasami coś pominą.
Świeżynek
MK Czeremcho, a czy byłabyś w stanie podać mi kilka modeli, nad ktorymi mogłabym się zastanowić. Widziałam, że jesteś fanką Singera, ja nie mam upodobań, co do marki, wiec jestem otwarta na propozycje!
Świeżynek
Witam, jestem kolejną początkujacą, która chce kupić pierwszą maszynę. Na razie do skracania spodni itp ale zależy mi też na możliwości uszycia czegoś z dżerseju (mam nadzieję że nie myle materiałów - chodzi o taki jak na T-shirty) np koszuli nocnej :D.

Czy Łucznik 884 da radę ?
Czy raczej szukać czegoś nowego?

Z góry dziękuję za odpoweidź / odpowiedzi!

Olga
Pogromca spamerów
to jest najlepszy łucznik jaki wymyslili
Świeżynek
:) zbrzmiało przekonujaco.

ale czy dzianinowe rzeczy da się nim szyć?
i czy przyjazny dla początkujących?
Mam małe doswiadczenie, kiedys cos tam szyłam na Łuczniku mamy (dawno i nieprawda) ale to był jakis duzo prostszy model, miał tylko szew prosty i taki zwykły zygzak... kazdy trudniejszy materiał to było wyzwanie nie do przejscia :/
Pogromca spamerów
pewnie,ze da sie szyc-odpowiednie nici,igla i do przodu
Świeżynek
Witam,

po przeczytaniu tego forum waham się pomiędzy dwiema maszynami: Husqvarna E20 i Singer 4423. Która będzie lepsza dla początkującej osoby z dużym zapałem ;)? Czy Singer 4423 jest do okiełznania dla osoby bez doświadczenia?

Dzięki wielkie za podpowiedź. Pozdrawiam
Stara Gwardia
Czy Singer 4423 jest do okiełznania dla osoby bez doświadczenia?
Tak. Przeczytaj instrukcję zanim uruchomisz.
Jak już uruchomisz nadal trzymaj instrukcję w pobliżu.
Jeżeli nie jest dobrze , coś idzie nie tak - zanim zaczniesz grzebac w maszynie - przeczytaj instrukcję , powoli ze zrozumieniem.

Będzie dobrze :okok:

Zadowolony użytkownik.:)
Jedni polecą Husqvarnę a drudzy Singera choć tu na forum popularniejszy jest Singer.

* Susanna szyje - mój blog :)

Świeżynek
Roksanitka dzięki za odpwiedź ale dla mnei nei jest ona jednoznaczna :mysli:

Dysponuję innym Łucznikiem (mamy) i on ma dwa sciegi - prosty i zygzak. Pewnie ze i na niej SZYĆ SIĘ DA, ale szukam teraz takiej maszyny na której bez problemmu DA SIĘ SZYĆ DZIANINY. Znalazłam Łucznika (na zdjęciu poniżej) i nei wiem czy go kupować. Niby ma jakiś ściego do dzianin ale rysunek tego ściegu jest jakiś inny jak mi się zdaje niż te które pokazujecie i nie wiem co o tym myśleć. Będę wdzięczna za wszelkie porady.

Załączone obrazy

Obrazy zostały zmienione. Kliknij przycisk 'Opublikuj' aby zapisać te zmiany!

294 strony: « < 120 121 122 123 124 125 126 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.