294 strony: « < 120 121 122 123 124 125 126 > »
Świeżynek
![]() |
|
Dzięki za porady ze ściegami
![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
MK Czeremcho, a czy byłabyś w stanie podać mi kilka modeli, nad ktorymi mogłabym się zastanowić. Widziałam, że jesteś fanką Singera, ja nie mam upodobań, co do marki, wiec jestem otwarta na propozycje!
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam, jestem kolejną początkujacą, która chce kupić pierwszą maszynę. Na razie do skracania spodni itp ale zależy mi też na możliwości uszycia czegoś z dżerseju (mam nadzieję że nie myle materiałów - chodzi o taki jak na T-shirty) np koszuli nocnej
![]() Czy Łucznik 884 da radę ? Czy raczej szukać czegoś nowego? Z góry dziękuję za odpoweidź / odpowiedzi! Olga |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
to jest najlepszy łucznik jaki wymyslili ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
![]() ale czy dzianinowe rzeczy da się nim szyć? i czy przyjazny dla początkujących? Mam małe doswiadczenie, kiedys cos tam szyłam na Łuczniku mamy (dawno i nieprawda) ale to był jakis duzo prostszy model, miał tylko szew prosty i taki zwykły zygzak... kazdy trudniejszy materiał to było wyzwanie nie do przejscia :/ |
|
Pogromca spamerów
![]() |
|
pewnie,ze da sie szyc-odpowiednie nici,igla i do przodu ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
Witam,
po przeczytaniu tego forum waham się pomiędzy dwiema maszynami: Husqvarna E20 i Singer 4423. Która będzie lepsza dla początkującej osoby z dużym zapałem ![]() Dzięki wielkie za podpowiedź. Pozdrawiam |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Tak. Przeczytaj instrukcję zanim uruchomisz.
Jak już uruchomisz nadal trzymaj instrukcję w pobliżu. Jeżeli nie jest dobrze , coś idzie nie tak - zanim zaczniesz grzebac w maszynie - przeczytaj instrukcję , powoli ze zrozumieniem. Będzie dobrze ![]() Zadowolony użytkownik. ![]() ________________________________________________________
Mój Blog: https://benedeksewingarea.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
Obie maszyny są do okiełznania bo to proste, manualne maszyny.
Jedni polecą Husqvarnę a drudzy Singera choć tu na forum popularniejszy jest Singer. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Świeżynek
![]() |
|
Roksanitka dzięki za odpwiedź ale dla mnei nei jest ona jednoznaczna
![]() Dysponuję innym Łucznikiem (mamy) i on ma dwa sciegi - prosty i zygzak. Pewnie ze i na niej SZYĆ SIĘ DA, ale szukam teraz takiej maszyny na której bez problemmu DA SIĘ SZYĆ DZIANINY. Znalazłam Łucznika (na zdjęciu poniżej) i nei wiem czy go kupować. Niby ma jakiś ściego do dzianin ale rysunek tego ściegu jest jakiś inny jak mi się zdaje niż te które pokazujecie i nie wiem co o tym myśleć. Będę wdzięczna za wszelkie porady. |
294 strony: « < 120 121 122 123 124 125 126 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.