44 strony: « < 21 22 23 24 25 26 27 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Dziewczyny
Czy wszystkim pasowałoby dotarcie do Strimy na 13? Pyt. do przyjezdnych - czy do 12:30 zdążycie dotrzeć do hotelu, aby zostawić chociaż bagaże? Czy z bagażami do Strimy? Niedziela warsztatowa sądzę, że zacznie się rano - czy 10-11 by Wam pasowały? Pisałyście, że macie w planach wyjazd z Łodzi około 17, więc godzina 10-11 byłaby chyba dobrą godziną na start. Piszcie co o tym sądzicie, bo jak będę rozmawiać z P. Andrzejem, to żebym miała konkretne godziny na rozplanowanie ![]() ________________________________________________________
stefcia.pl
www.facebook.com/RobotkiStefci mlecznepodroze.pl |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Wielkie dzięki za podsumowanie ![]() ![]() Muzeum marne szanse ![]() --- Ostatnio edytowane 2012-05-04 19:57:31 przez stefa --- ________________________________________________________
stefcia.pl
|
Stara Gwardia
![]() |
|
mi pasuje, pytanko mam tylko, czy ktos by m,nie mógł zabrać z dworca? załapię sie z kimś? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Plan super!!! Mogę kogoś odebrać z Dworca Kaliskiego ![]() ________________________________________________________
www.kreatywnapaula.blogspot.com |
|
Stara Gwardia
|
|
Susanno, Muzeum Bajki jest otwarte w godzinach 10-16, a więc w czasie, kiedy będą warsztaty. ![]() Do 19 będzie otwarte Muzeum Fabryki w Manufakturze (Manufaktura centrum handlowe do 22, knajpki na rynku pewnie do ostatniego klienta). Samo muzeum - tak jak wspominałam - nie jest może najatrakcyjniejsze (nie ma porównania z Muzeum Włókiennictwa), ale generalnie cały kompleks Manufaktura jest wart obejrzenia, bo to byłe centrum łódzkiego potentata, Izraela Poznańskiego, są zachowane budynki fabryczne, obok można obejrzeć domki robotników i jest oczywiście pałac właściciela zaprojektowany na wzór Luwru ![]() No i są knajpki i jest pijalnia czekolady Wedla ![]() Z Manufaktury do hostelu można iść spacerkiem albo wsiąść w byle jaki tramwaj. Wieczór można również spędzić na Piotrkowskiej - są już otwarte ogródki restauracyjne, przy ładnej pogodzie można siedzieć do późna. ![]() Możliwości jest wiele, pytanie, czego chcą uczestnicy, jak dużo czasu będzie do dyspozycji i oczywiście na ile zmęczenie podróżą i warsztatami pozwoli buszować po mieście. Aha. Z hostelu do Strimy można dojść dojść pisze, ale to będzie dłuższy spacer - 5 przystanków tramwajem i autobusem. Warto rozważyć dojście do Nawrot pieszo a potem wsiąść w autobus (no chyba, że ktoś jedzie autem). Koszt biletu 2,40zł. ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Zazdroszczę Wam dziewczyny zlotu - niestety dla mnie za daleko i czas (jeszcze przez miesiąc jestem poza granicami kraju) Może kiedyś
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Stały Bywalec
![]() |
|
Dziewczyny ,czy któraś orientuje się ,czy w pobliżu Hostelu jest jakiś parking???czy można tam autem stanąć bo z Piotrkowską to różnie bywa..
Po za tym skoro do Strimy jest kawałek ,a nas będzie 15, to jeżeli by się znalazły 3 auta to byśmy się pomieściły i zabrały samochodami.Może taki pomysł wart jest rozważenia?? Ja będę autem na pewno, ktoś jeszcze???? ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
bezpłatny parking blisko obiektu, dostępny parking zamknięty, monitorowany (płatny 15zł)
Z ich strony ![]() ________________________________________________________
stefcia.pl
|
Stały Bywalec
![]() |
|
![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
|
|
Ja również autem jestem ![]() ________________________________________________________
www.kreatywnapaula.blogspot.com |
44 strony: « < 21 22 23 24 25 26 27 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.