Wersja do druku

166 stron: « < 59 60 61 62 63 64 65 > »

Mistrzyni Krawiectwa
Bardzo ładna sukienka, szkoda, że na razie nie będzie zdjęć na żywej bryle:) bo manekiny nie mają tego uroku.
ogladalam i podziwialam na blogu :) bardzo podobaja mi sie wybrane przez Ciebie kolory, przywodza na mysl wiosne :)
Zaaklimatyzowany
Nie bedąc mistrzynią tworzenia w głowie modeli trójwymiarowych z ' układanek' najbardziej obawiam sie takich sytacji. Przydałby sie taki program komputerowy,co jak tomograf skanuje człowieka, robi siarkę, nakłada wirtualnie wykroje, na czerwono zaznacza co żle.
Ty wspaniale sobie z tym poradziłaś. Gratuluje pomysłu.

--- Ostatnio edytowane 2012-01-27 14:10:09 przez elapawelec ---
Stara Gwardia
Bardzo ładna sukienka :oklasky: i znakomity pomysł na jej poszerzenie.
Chyba mam podobny problem...bo znowu skusiłam się na wykrój z papavero i lipa... odłozyłam spódniczke ,może Twoja sukienka mnie natchnie i skorzystam z Twojego pomysłu.
Mimo wpadek i zmagań USZYŁAŚ i masz!!!No i dostałaś nauczkę!Za zdradę Burdeczki!!!:paluszkiem:Takie wykroje zawsze ale to zawsze trzeba pomierzyć przed krojeniem,nie ufać obcym pani Adminko!Oj!oj!A może to tak miało być!Bo gdyby nie wyszła za ciasna to nie miała by tych wstawek na pupie a tak ma i jest świetna!Kolory bardzo energetyzujące!
Stara Gwardia
Niema co płakać nad rozlanym mlekiem,mimo kłopotów sukienka wyszła bombowo kolor bardzo ładny wstawki super dopasowane,podoba mi się bardzo :)
Stara Gwardia
Susano, sukienka mimo niepowodzeń wyszła ci dobrze. Ja zawsze, żeby uniknąć takich sytuacji przed skrojeniem mierzę wykrój nawet jak jest to burda to wolę się upewnić czy wejdę szczególnie w pasie i biodrach. Gdyby np ta sukienka w pasie była na ciebie dobra a w biodrach za wąska to wystarczy ją poszerzyć zanim jeszcze skroisz. Napewno jest z tym mniej pracy niż z późniejszym kombinowaniem, chociaż to właśnie czyli dodatkowe wstawki dodają smaczku sukience:)
A sukienka baaardzo ładna i te kolory, wiosną zalatuje już ;)
Kochani dziękuję za tak pozytywny odzew :) Postaram się dziś srobić zdjecia w dziennym świetle bo kolor kiecki w rzeczywistości jest bardziej intensywny :tak:

Trinny chętnie próbuje nowe rzeczy (mogłabym być testerem) a wykroje z papavero, moim zdaniem, leżą dużo lepiej niż te z Burdy :) Tutaj w biodrach jest za mało a w Burdzie zawsze za dużo ;)

ITA a ostatnio sama komuś doradzałam, żeby przed skrojeniem przemierzyć wykrój... ale wpada :D Ale z drugiej strony to chciałam "zaszaleć" i teraz wiem, że w biodrach zawsze będę dodawać te 2 cm więcej :) A z drugiej strony to mi też się te wstawki podobają i bez nich sukienka byłaby jakaś taka niedopracowana ;) A mąż jaki "uhahany", bardzo mu się "pupa" tej sukienki podoba ;)

* Susanna szyje - mój blog :)

166 stron: « < 59 60 61 62 63 64 65 > »

Zaloguj się aby napisać odpowiedź.