166 stron: « < 59 60 61 62 63 64 65 > »
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Bardzo ładna sukienka, szkoda, że na razie nie będzie zdjęć na żywej bryle ![]() ________________________________________________________
"Inteligencja jest jak nogi, masz za dużo to się potkniesz" Terry Pratchett |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
ogladalam i podziwialam na blogu ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Świeżynek
![]() |
|
ciekawie rozwiązałaś drobne niepowodzenie z wykrojem, efekt końcowy przyciąga uwagę
![]() |
|
Zaaklimatyzowany
|
|
Nie bedąc mistrzynią tworzenia w głowie modeli trójwymiarowych z ' układanek' najbardziej obawiam sie takich sytacji. Przydałby sie taki program komputerowy,co jak tomograf skanuje człowieka, robi siarkę, nakłada wirtualnie wykroje, na czerwono zaznacza co żle.
Ty wspaniale sobie z tym poradziłaś. Gratuluje pomysłu. --- Ostatnio edytowane 2012-01-27 14:10:09 przez elapawelec --- |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Bardzo ładna sukienka ![]() Chyba mam podobny problem...bo znowu skusiłam się na wykrój z papavero i lipa... odłozyłam spódniczke ,może Twoja sukienka mnie natchnie i skorzystam z Twojego pomysłu. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Mimo wpadek i zmagań USZYŁAŚ i masz!!!No i dostałaś nauczkę!Za zdradę Burdeczki!!!
![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
Niema co płakać nad rozlanym mlekiem,mimo kłopotów sukienka wyszła bombowo kolor bardzo ładny wstawki super dopasowane,podoba mi się bardzo
![]() |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Susano, sukienka mimo niepowodzeń wyszła ci dobrze. Ja zawsze, żeby uniknąć takich sytuacji przed skrojeniem mierzę wykrój nawet jak jest to burda to wolę się upewnić czy wejdę szczególnie w pasie i biodrach. Gdyby np ta sukienka w pasie była na ciebie dobra a w biodrach za wąska to wystarczy ją poszerzyć zanim jeszcze skroisz. Napewno jest z tym mniej pracy niż z późniejszym kombinowaniem, chociaż to właśnie czyli dodatkowe wstawki dodają smaczku sukience ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ja też szyję na żywioł a potem kombinuję ![]() ![]() A sukienka baaardzo ładna i te kolory, wiosną zalatuje już ![]() ________________________________________________________
Mój blog o zmaganiach z maszyną do szycia http://bartasde.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
Kochani dziękuję za tak pozytywny odzew ![]() ![]() Trinny chętnie próbuje nowe rzeczy (mogłabym być testerem) a wykroje z papavero, moim zdaniem, leżą dużo lepiej niż te z Burdy ![]() ![]() ITA a ostatnio sama komuś doradzałam, żeby przed skrojeniem przemierzyć wykrój... ale wpada ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
166 stron: « < 59 60 61 62 63 64 65 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.