166 stron: « < 85 86 87 88 89 90 91 > »
Administrator
![]() |
|
Kolejna rzecz uszyta dla przyjaciółki - bluzka z satyny (brrrr), wykrój z Diany Moden.
Z bluzki byłabym w miarę zadowolona gdyby nie dół, który jest powycinany i zaokrąglany i po podwinięciu (bardzo starannym i dokładnym) - zwija się ![]() W ogóle to nienawidzę satyny i nie lubię jej szyć. Ale kolor moim zdaniem ładny, w rzeczywistości bardziej intensywny i miodowy. ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Stara Gwardia
|
|
satyna ''ciężka '' tkanina ale to tak jak dzianina zwolennicy są i przeciwnicy mój ulubiony kolor i prostota ![]() ![]() ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Juz na blogu pisalam, ze kolezance pewnie sie bedzie podobac, skoro lubi satyne. Gdyby ja tak na wieczor zalozyc, do tego jakas bizu, szpilki, to moze i ja bym sie w takiej stylizacji widziala. Chociaz satyny unikam. ________________________________________________________
|
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Sus koleżance bedzie się podobać napewno!!!Ale....ja Ci podpowiem co z tym dołem możnaby było....delikatnie spruć,wyprasować i jeszcze raz przeszyć podwijając dół na jakieś 0,5cm i przeszyć na jeden milimetr!Będzie git zobaczysz!Aha uważaj żeby się dół nie wyciągnął jeżeli w składzie ma laycrę!
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Super się układa i ciekawa długość...takich bluzeczek zawsze mało w szafie. ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Administrator
![]() |
|
dzięki dziewczyny ![]() ![]() Bluzka nadal u mnie w domu ![]() Trinny wielkie, wielkie dzięki!! Sprawdziłam, w tej chwili dół jest podwinięty na 1 cm więc spruję, przeszyje overlockiem raz jeszcze i potem podwinę tak jak piszesz ![]() ![]() ________________________________________________________
* eTasiemka.net - tkaniny i pasmanteria ![]() * Susanna szyje - mój blog ![]() |
|
Administrator
![]() |
|
Pierwsza część sukienek-prezentów dla moich małych kuzynek i dzieci znajomych ![]() ________________________________________________________
|
Mistrzyni Krawiectwa
![]() |
|
Pierwsza część??? Taż to manufaktura! ![]() Sukienusie śliczne, aż przyjemnie patrzeć! Ania ________________________________________________________
Arkę zbudowali amatorzy - Titanica zawodowcy.
http://uczeremchypl.shoper.pl/ http://szycie-z-czeremcha.blogspot.com/ |
|
Administrator
![]() |
|
Tak, jeszcze 4 przede mną ![]() ![]() ________________________________________________________
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Ależ urocze a z chusteczkami to już zupełnie rewelacyjnie będą wyglądać ________________________________________________________
|
166 stron: « < 85 86 87 88 89 90 91 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.