47 stron: « < 38 39 40 41 42 43 44 > »
Stara Gwardia
![]() |
|
Śliczna kołderka ![]() ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Hej! Pewnie, że nie problem ![]() Kołderkę szyłam z bawełny - wierzch, czyli kwadraty chyba 16cmx16cm cięłam nożykiem kołowym, a materiały zakupiłam w sklepie z używaną odzieżą na wagę.Ten materiał w róże pocięłam z poszwy na kołdrę, a pozostałe kupiłam po prostu kako skrawki materiałów. Wewnątrz jest ocieplina o grubości 3 cm, a na spodzie biała bawełna zakupiona na allegro. Całość przepikowałam zygzakiem po szwach, a lamówkę uszyłam z bawełny zakupionej na straganie z używanymi rzeczami (z jakiegoś prześcieradła). Najpierw zszyłam wszystkie kwadraty, potem zszyłam wierzch, spód i wypełnienie na lewej stronie - trzy boki, następnie odwróciłam na prawą, zszyłam czwarty bok, potem całość przepikowałam i na koniec przyszyłam lamówkę ![]() Mam nadzieję, że w miarę jasno to opisałam. Bardzo przyjemnie się szyło! ________________________________________________________
|
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Bardzo Ci dziękuję za wyjaśnienie ![]() ![]() ![]() ...nic tylko siadać do maszyny..... ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Dzięki ![]() ![]()
Mogę zapytać dlaczego tak i która to była lewa strona? Czasem widziałam podobnie robione podkładki pod kubki - żeby uniknąć lamówki, ale przy kołdrze z 3 cm ociepliną to trochę ciężko chyba? ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Zaaklimatyzowany
![]() |
|
Hmm.. jakby tu to opisać.. wcale nie ciężko się szyło ![]() ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
śliczne prace ![]() Maślanka przepiękne cudeńko- podziwiam ![]() Bajkowa Pracownia urocza narzutka ![]() u mnie przerwa...ale jest dobra wiadomość- dostałam pracę ![]() pozdrowienia dla Wszystkich ![]() ________________________________________________________
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pollu, serdecznie gratuluję! Już myślałam, że nie szukasz i nastawiasz się na zarabianie szyciem.
|
|
Stara Gwardia
![]() |
|
Pollu, gratulacje!!! Szycie pozostanie przyjemnością ![]() Bajkowa Pracownio, dzięki za wyjaśnienie - już wiem jak - nadal nie wiem dlaczego ![]() Ja też utknęłam i straciłam serce do projektu, pewnie zacznę coś nowego ![]() ________________________________________________________
Porządek powinien brać przykład z bałaganu i robić się sam. |
|
Świeżynek
![]() |
|
maslanka podziwiam piękne aplikacje!
zaraz poszukam tego konkursu na fb i na Ciebie zagłosuję |
|
Stara Gwardia
![]() |
|
To nie są aplikacje , to obrazki zszywane z maleńkich kawałeczków . jeśli ktoś chce wzory na nie można znaleźć tutaj
http://pinterest.com/borsedigaya/free-paper-piecing-patterns/ Technika PP wygląda mniej więcej tak . http://patchworkowy.blogspot.com/2010/09/tulipan-pp.html |
47 stron: « < 38 39 40 41 42 43 44 > »
Zaloguj się aby napisać odpowiedź.